BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sköntorpsvägen 115, uteplats

  • 2.5 rum och kök
  • 69 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Unik bostad med insynsskyddad uteplats
En välplanerad lägenhet belägen i populärt område på återvändsgata. Här kan du ställa höga krav på ljusinsläpp, närhet till grönska och vackra ytskikt.

Välkommen att upptäcka en gömd pärla. I detta suterrängbyggda hus öppnar sig en ljus lägenhet med grönskande omgivningar. Läget är så skyddat att även den som känner sitt Årsta blir överraskad av detta smultronställe. Inbjudande hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. Utrustad med säkerhetsdörr. Här erbjuds gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. Genomtänkt, renoverat och rymligt kök med gott om plats för arbetsytor och förvaring.  Stilrent inrett med moderna material. Maskinellt utrustat med kombinerad kyl och frys, diskmaskin, häll med tillhörande ugn och fläkt. Väl tilltagna arbetsytor och praktisk, generös samt genomtänkt förvaring. I köket finns möjlighet till matplats för sällskap om minst 6 personer. Fräscht och helkaklat badrum som är stambytt. Utrustat med dusch, wc, golvvärme, badrumsskåp, förvaring, handfat och tvättmaskin. Rymligt, insynsskyddat och lättmöblerat vardagsrum med stora fönsterpartier. Vackert originalparkettgolv och ljusa väggar. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrig möblering så som tv-möbel och/eller extra matplats. Planlösningen möjliggör att dela vardagsrummet i två rum. Från vardagsrummet nås lägenhetens rymliga uteplats belägen i ett klockrent skyddat sydost läge vid en grönskande slänt. Här finns både altan och gräsmatta samt vindskydd, och gott om plats för odlingslådor för köksträdgård eller blommor. Blomstrande växter avlöser varandra från tidiga mars fram till september. För den odlingsintresserade finns goda möjligheter att sätta sin prägel. Lägenheten erbjuder rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och extra möblering såsom byrå och sängbord. Utöver detta rum finns dessutom ytterligare ett rum som kan disponeras som barnrum, kontor eller klädkammare.

- Rymlig och skyddad uteplats
- Mycket bra förvaring
- Rymligt källarförråd
- Lummig omgivning
- Gedigen bostadsrättsförening
- Mycket populär adress
- Närhet till Årsta torg och Årstaskogen med promenadstråk vid vattnet
- Goda kommunikationer nära Gullmarsplan, Linde och Globen

Uteplats med lummig omgivning - Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö!
Denna bostad erbjuder en rymlig och insynsskyddad uteplats med tillhörande altan och vindskydd. Här erbjuds från tidigt morgon fram till tidig eftermiddag. Belägen med ett lugnt och lummigt läge. Missa inte möjligheten!

Allmänt om Årsta
Här erbjuds ett stort utbud av restauranger, service och kommunikationer. Från lägenheten nås Årstaviken med några minuters promenad. Här finns härliga promenad- och joggingstråk och badbryggor. Du kan dessutom cykla till Södermalm på ca 10-15 minuter. Ett optimalt läge med småstadskänsla och med närhet till Stockholm city.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 601. Föreningen Brf Närdingen 1, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 7 620 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 1.35667 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Närdingen 1 bildades 2004 och består av 140 lägenheter samt två lokaler i tre huskroppar, Sköntorpsvägen 111, 113 och 115.

Tomträtt
Tomträtten är precis omförhandlad för dom kommande 20 åren och i och med att det blir en ordentlig höjning så kommer tomträttsavgälden höjas stegvis dom kommande 5 åren.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen planerade att höja månadsavgifterna 2022 pga. ökad tomträttsavgäld men valde att inte göra det. Men med planerade underhåll samt höjning av tomträttsavgälden så planerar dom att höja avgiften nästa år. (upg. styrelsen 12-01-2022).

Byggår
1962, med ombyggnadsår 2004.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Kommande renoveringar
Just nu pågår injustering av ventilationen samt en stamspolning senare i januari. Vi kommer också att påbörja ett projekt för att byta våra hissar senare i år samt renovering av taken under 2023. (upg. styrelsen 12-01-2022).

Utförda renoveringar
Husen i föreningen totalrenoverades under 2004-2005 då lägenheterna såldes som nyproduktion. Då gjordes bland annat: stambyte, byte av elstigar, utbyggnad och inglasning av balkonger, trapphusen rustades upp. Förenings- och gemensamhetslokal fräschades upp under 2016. 2020 blev föreningen klara med fasadbyte av hus 111/115. "Vi har precis avslutat en fasadrenovering av låghuset mellan höghusen, något vi finansierade med egna medel." (upg. styrelsen 12-01-2022).

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3 kvm. Festlokal samt övernattningsrum, bastu och relaxrum, tvättstuga, gym samt cykelrum. Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer om dom gemensamma utrymmena och gällande bokningsregler.

Parkering
Föreningen har flera p-platser som kostar 350 kr/ månad, för närvarande kö, förvaltare av parkeringskön är Fastum.

Bredband och TV
Bredband levereras från Ownit, fiber 250/250Mbit från Ownit (med möjlighet att uppgradera till 1000/1000Mbit mot kostnad).
Com Hem levererar TV, grundutbudet ingår i avgiften.

Ägande
Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare. Delat ägande ok.

Övrigt
Föreningen har rätt att ta ut överlåtelse- samt pantsättningsavgift enligt stagar.
Besök gärna föreningens hemsida: http://www.nardingen.se/ samt ta del av bifogade dokument.

 



Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Närdingen 1 bildades 2004 och består av 140 lägenheter samt två lokaler i tre huskroppar, Sköntorpsvägen 111, 113 och 115.

Tomträtt
Tomträtten är precis omförhandlad för dom kommande 20 åren och i och med att det blir en ordentlig höjning så kommer tomträttsavgälden höjas stegvis dom kommande 5 åren.

Kommande avgiftsförändringar
Styrelsen höjde avgiften mellan 2022 och 2023 iom tomträttsförhandling. Det finns en plan att höja avgift i steg för att möta det nya kostnadsläget. Räntekostnader hade även ökat. (info från styrelsen 2023-08-10)

Byggår
1962, med ombyggnadsår 2004.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Renoveringar
Hissrenovering pågår

Utförda renoveringar
Husen i föreningen totalrenoverades under 2004-2005 då lägenheterna såldes som nyproduktion. Då gjordes bland annat: stambyte, byte av elstigar, utbyggnad och inglasning av balkonger, trapphusen rustades upp. Förenings- och gemensamhetslokal fräschades upp under 2016. 2020 blev föreningen klara med fasadbyte av hus 111/115, under fasadbytet byttes även alla fönster och balkongdörrar.

Föreningen har nyligen fräschat upp gemensamhetslokalen och investerat i ny utrustning till gymmet.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3 kvm. Festlokal samt övernattningsrum, bastu och relaxrum, tvättstuga, gym samt cykelrum. Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer om dom gemensamma utrymmena och gällande bokningsregler.

Parkering
Föreningen har flera p-platser som kostar 500 kr/ månad, för närvarande kö, förvaltare av parkeringskön är Fastum.

Bredband och TV
Bredband levereras från Ownit, fiber 250/250Mbit från Ownit (med möjlighet att uppgradera till 1000/1000Mbit mot kostnad). Com Hem levererar TV, grundutbudet ingår i avgiften.

Ägande
Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare. Delat ägande ok. Lägsta andel är 10%.

Övrigt
Föreningen har rätt att ta ut överlåtelse- samt pantsättningsavgift enligt stagar.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.