BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariaberget

Bastugatan 45

  • 2 rum och kök
  • 71 kvm
  • Såld
  • 9584
  • 1374
  • 2987
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges tillfälle att förvärva en unik och ljus hörntvåa på Mariaberget, beläget vid hörnet av Bastugatan/Kattgränd. Här bor ni i ett kvarter med mycket historia och vackra kulturhus precis utanför porten.

Ett hem fyllt av välbevarade tidstypiska detaljer och ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Här kommer ni att bo i en välplanerad bostad i en fastighet med hiss från 1942 och med en härlig atmosfär. Här får ni tidiga inslag av funktionalism. Fönsterpartier i original med spanjoletter och fönsterbänkar av kalksten. Gott om ljus och sol till sent på kvällen.

Kliv in i en möblerbar hall med bra avhängningsplats för ytterkläder samt plats för skoförvaring. Golvet i entrén består av vacker kalksten från Öland. I anslutning till hallen finns två inbyggda garderober som rymmer mycket förvaring.

Vidare in till ett ljust och luftigt vardagsrum som ligger i ett unikt hörnläge med utsikt mot kulturhusen. Gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matbord. Fina ljusinsläpp från tidstypiska fönster. För den som önskar en trea kan vardagsrummet enkelt delas och skapa ett extra sovrum (se alternativ planskiss) eller avskiljt kök.

Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet med ljusa skåpsluckor, bänkskivor av Ölandskalksten, rostfri diskbänk och stänkskydd av kakel. Det finns gott om arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn samt kolfilterfläkt. Stor garderob alt klädkammare intill köket.

Bostaden har ett väldisponerat sovrum med fönster mot föreningens mysiga gård. Här finns gott om plats för en stor säng samt nattduksbord. Tre garderober rymmer mycket förvaring.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt grönt klinkergolv. Inredningen består av badkar, handfat, spegel, handdukstork, skåp som rymmer mycket förvaring samt wc.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett ca 4 m² vindsförråd.

Brf Kattrumpan 24 är en myckket välskött föreningen med alla stora renoveringar bakom sig. Föreningen har låg skuld, 1005 kr/ kvm (enligt årsredovisning 2019) samt har installerat Bergvärme.

Läget och dess omgivning ger inte mer att önska, här bor man intill Ivar Los Park och Monteliusvägen med makalös vy över stan samtidigt som man bor granne med Mariatorget. Under sommaren är detta en grönskande oas och under vintern erbjuds en fantastisk vy över Riddarfjärdens vatten och stadens alla takåsar.

Varmt välkommen på visning!

- Bästa adress i lugna kulturkvarter på Mariaberget
- Optimal planlösning i hörnläge
- Gott om förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober
- Välskött fastighet med alla stora renoveringar utförda
- Mariatorget runt hörnet samt Monteliusvägens utsiktsplatser över Riddarfjärden och Ivar Lo´s Park
- Skinnarviksberget med Stockholms högsta punkt på andra sidan bron över Torkel Knutssonsgatan