BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Stuvsta

Söderåkersvägen 20

  • 5 rum och kök
  • 97 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett mycket välplanerat 40-talshus, med totalyta om hela 143 kvm fördelat på 97 kvm boarea och 46 kvm biarea. Huset ligger på en trevlig friköpt tomt om hela 1 333 kvm med ett perfekt lugnt läge i Stuvstas populära villakvarter. Huset är delvis i behov av renovering så här har man möjlighet att skapa sitt eget drömboende. Perfekt för barnfamiljen!

När ni kliver in på entréplan finner ni först en rymlig hall med bra plats för ytterkläder och skor, två bra sovrum samt en toalett med wc och handfat. En bit in i huset ligger en rymlig tvättstuga/pannrum, ett praktiskt hobbyrum och ett garage som kan göras om till ytterligare ett rum för den som behöver.

Går ni sedan upp en våning till övre plan så finner ni ett rymligt vardagsrum med öppen spis och utgång till en trevlig terrass, ett praktiskt kök med matplats för 4 – 5 personer, två bra sovrum och ett duschrum där det också finns wc och handfat.

Den främre och samtidigt större delen av tomten är plan och lekvänlig. Längs gatan bor redan flera barnfamiljer. Den bakre delen av tomten är charmigt kuperad. Här har under åren både funnits häftiga pulkabackar om vintern och byggts spännande trädkojor på sommaren. Björnbärsbuskarna uppe i slänten är lite taggiga, men har jättegoda söta bär. I fågelholkarna brukar både flugsnappare och talgoxe flytta in om våren. På tomten finns flertalet fruktträd och bärbuskar. Äppelträden ger frukt redan från början av september med söta saftiga Transparent Blanche följt av eleganta Gravensteiner och sedan den vackra goda vinterfrukten Cox Pomona. Här finns även den gamla äppelsorten Husmoder som blir till smarriga äppelkakor. Några mindre plommonträd, gula Reine Claude och  blå Queen Victoria har söt god frukt nästan i barnhöjd.

Det är bekvämt promenadavstånd till förskola, Solfagraskolan f-6 och Kvarnbergsskolan med årskurserna 7 – 9. Det är också promenadavstånd till Stuvsta centrum och Kvarnbergsplan med bra allmänna kommunikationer och ett bra serviceutbud. På kort gångavstånd finns sporthallar, simhall och ishallen Björkängshallen.

Fotografering är planerad till den 20 april och därefter läggas ut på bl a Hemnet.