BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Siljansvägen 74, 7 tr

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Här finner ni en mycket trivsam och optimalt planerad gavellägenhet med fönster i olika väderstreck och balkong med milsvid utsikt över Stockholm. På den rymliga balkongen finns plats för bord och stolar och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Utöver detta finns dessutom en fransk balkong i vardagsrummet. Lägenhetens generösa fönsterytor i kombination med högt till tak och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Bostaden har flertalet bevarade attribut från byggåret så som fönsterbänkar av kolmårdsmarmor. Lägenheten har genomgående behagliga färg- och materialval. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med ett ypperligt läge nära Årsta Torg. Utöver detta nås både tvärbanan, pendeltåg och Årstaviken med ca 5-10 minuters promenad.

- Sällan till salu
- Högst upp i huset
- Milsvid utsikt
- Hiss
- Insynsskyddad
- Gavellägenhet
- Balkong
- Mycket stabil förening
- Takterrasser
- Låg belåning per kvm

Rumsbeskrivning
Välkomnande möblerbar hall med mycket bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av klädkammare. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bidrar till social samvaro och ljus atmosfär. Fint vardagsrum med en härlig atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterytorna i gavel och den franska balkongen. I rummet finns plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Hemtrevligt och gediget Ballingslövkök med bra om förvarings- och avställningsytor. Köksutrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll med tillhörande ugn samt en spisfläkt. Matplatsen ligger trevligt placerad vid kökets fönster. Utöver detta finns dessutom en rymlig köksö med gott om plats för förvaring och arbetsytor. Bänkskiva i granit. Två rogivande sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som skrivbord och övrigt möblemang. För förvaring finns generöst med garderobsutrymmen.  Väldisponerat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och handfat med förvaring. Utöver detta finns separat wc med tillhörande handfat. Här finns möjlighet att ta ner vägg för att få ett större badrum. Till lägenheten ingår två förråd i husets källare.

Allmänt om Siljansvägen
På Siljansvägen bor du mitt i hjärtat av Årsta. I närheten erbjuds ett stort utbud av restauranger, service och kommunikationer. Från lägenheten nås Årstaviken med några minuters promenad. Här finns härliga promenad- och joggingtråk och badbryggor. Du kan dessutom cykla till Södermalm på ca 10-15 minuter. Ett optimalt läge med småstadskänsla och med närhet till Stockholm city.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 7/7, hiss finns. Lägenhetsnummer 124. Föreningen HSB Brf Siljan.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 939 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 0.4461 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 175 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaderna endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Allmänt om föreningen
Föreingen är en mycket välskött bostadsrättsförening med 258 lägenheter och flera lokaler. Föreningens hus ligger på fastigheterna Siljan 2, Siljan 3, Rogsjön 2 och Balungen 3. Gatuadresserna som ingår är Siljansvägen 75–85 och 68–84, Årstavägen 119–129 samt Ottsjövägen 1–7. Föreningens tomträtt omförhandlas 2027. Föreningen har en låg belåningsgrad om 3452 kr per kvm och föreningen amorterar stora belopp årligen.

Genomförda renoveringar
1992-94 - Stambyte, tak, elbyte, fasader och renovering av balkonger
2001-02 - Spillvattenledningar byttes
2009 - Fönsterbyte (3-glas)
2011 - LED-belysning trapphus
2012 - Fläktar för ventilation byttes till temoeratur- och tryckstyrda
2013-15 - Målning av trapphus
2015 - Stamspolning
2015 - Radiatorer byttes (Årstavägen 119-127)
2016 - Radiatorer byttes (Siljansvägen 79-85 och 82-84)
2015 - Plåttak byttes (Ottsjövägen 1-7)
2015 - Utomhusbelysning byttes
2016 - Asfaltering, elektroniska låssystem byttes på gemensamma utrymmen
2018 - Siljansgården totalrenoverades (föreningslokalen)
2016-20 - Dränering låghus

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en egen grillplats som ligger utanför Siljansgården mellan Siljansvägen 72 och 74. Det finns också en vid lekplatsen i slutet av Siljansvägen som kommunen ansvarar för. Utöver detta har föreningen även ett antal hobby/snickerilokaler, föreningslokal, takterasser, gym, övernattningslägenhet och bastu. Tvättstugorna finns Siljansvägen 75, 78 och Årstavägen 121.

TV och internet
Kabel-tv levereras av Comhem och internet är fiber via Ownit. Detta ingår i månadsavgiften.

Parkeringsplatser
Föreningen har 4 stycken parkeringsplatser. Utöver detta finns dessutom boendeparkering i kringliggande gator för en kostnad av 500 kr per månad.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar.

Övrig information
Enligt föreningens stadgar krävs medlemsskap i HSB Stockholm för samtliga köpare för att medlemskapet ska behandlas.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.