BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Johan Printz Väg 22

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
  • 3.350.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

I hjärtat av Hammarbyhöjden finns nu möjligheten att förvärva en nyrenoverad 2 RoK med gavelläge!

Välkommen till en charmig funkislägenhet, trivsamt belägen i populära Hammarbyhöjden. Här har du en lägenhet utöver det vanliga. Lägenheten genomgick en totalrenovering 2018 då samtliga ytskikt och kök renoverades. Genomgående för lägenheten utöver ekparkett kombinerat med ljust målade väggar är ett otroligt ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck.

Väl inne i lägenheten möts du av en yteffektiv hall med klädhängare och inbyggd garderob. Vidare kommer vi till det tilltagna vardagsrummet med gott om plats för soffa, bokhyllor och övrigt trivselmöblemang. Från vardagsrummet kommer vi till det smakfullt nyrenoverade köket. Här finns gott om förvaring och matplats för 4-6 personer. Lägenhetens sovrum rummer dubbelsäng samt förvaring i form av inbyggd garderob. Badrummet är helkaklat med ett eget ljusinsläpp från vädringsfönstret. Här finns även plats för tvättmaskin. 

Välskött förening med låga månadsavgifter, friköpt tomt och dolda tillgångar i form av hyresrätter. Här finns bl.a. cykel- och barnvagnsrum och en trevlig uteplats med grill. K-märk barnrikeshus ritat av Gunnar Asplund. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: blavingen3.se

Varmt välkommen på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 08. Föreningen BRF Blåvingen 3.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.350.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 2 408 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 150 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Allmänt om föreningen Brf Blåvingen 3 förvärvade fastigheten 2008 och består av 42 lägenheter (33 bostadsrätter och 9 hyresrätter) samt två lokaler. De kvarvarande hyresrätterna är en dold intäkt för föreningen. Mycket välordnad förening med stor och trevlig innergård med utemöbler och grill samt en fin lekplats för barnen med gungor och sandlåda. Föreningen förvaltas av Fastum.

Byggnadsår
1938

Uppvärmning
Fjärrvärme

Kommande renoveringar
Det finns inga större renoveringar planerade i dagsläget då fastigheten idag är i väldigt bra skick.

Utförda renoveringar
2019 Fasad- och takrenovering
2017 Underhåll belysning i trapphus & underhåll markytor
2016 Målning av trapphus
2015 Fönsterenovering
2010 Nya maskiner till tvättstugan
1992 Stambyte - el och vatten till kök och badrum

Kommande avgiftsregleringar
Det finns inga beslut om någon avgiftsreglering idag.

Kabel-TV och internetanslutning
TV och bredband finns via Comhem.

Gemensamma utrymmen
I de två små byggnaderna på innergården finns inkast för hushållssopor, kompost, tidnings- och glasåtervinning samt rum för grovsopor. I källarplan på bostadshusen finns cykelrum, lägenhetsförråd samt tvättstuga med separat torkrum. Trevlig innergård med utemöbler och lekplats.

Parkering
Parkering/boendeparkering på gatorna i området. Tillstånd söks via Stockholm Stad.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen tillåter ej juridisk person.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.
För mer information vänligen besök föreningens egen hemsida, www.blavingen3.se

Övriga avgifter
- Överlåtelseavgiften är 2,5% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.
- Pantsättningsavgiften är 1% av prisbasbeloppet.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet. Området är idag ett mycket attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer - ett boende i en friare miljö.

Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även det populära friluftsområdet Nackareservatet med fina promenadstråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana.

Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar skidåkning.

På bekvämt avstånd finns centrumet på Finn Malmgrens Plan med service och närbutiker. T-bana tar dig in till Södermalm på ca 5 minuter och till t-centralen på 10 minuter.