BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Ringvägen 87A, 5 tr

  • 3 rum och kök
  • 104 kvm
  • Såld
  • 7910
  • 115
  • 4856
Värdera din bostad

Beskrivning

Högst upp i 30-talsfastighet centralt på Södermalm ligger denna välplanerade lägenhet perfekt såväl för sociala tillställningar som för familjemys. Karakteristiskt för bostaden är de öppna ytorna, de stora sovrummen mot gården och det höga läget, vilket gör den rymlig, ljus och fri från insyn. Gott om förvaringsutrymme, rymlig hall och badrum med tvättmaskin gör lägenheten praktisk. Stabil förening med garage, stora dolda tillgångar, bra intäkter från lokaler och gästlägenhet. Härlig balkong med både infravärme och markis. En lägenhet för dig som har stora krav på såväl design som funktion.

Fastigheten ligger längs med en boulevardgata med populära restauranger och affärer, närhet till parker och natur och bra kommunikationer såsom tunnelbana, pendeltåg och flertal busslinjer. Det centrala läget gör att du lätt tar dig runt till alla delar av Södermalm, speciellt Mariatorget och Skanstull, men även Årstavikens naturområden och Eriksdalsbadet. 

Genomgående i lägenheten är det vitoljade furugolvet och vitmålade väggar.  

Hall
Perfekt hall att landa matkassar och välkomna gäster i. Det finns en hatthylla för avhängning av ytterkläder och bakom två vackra spegeldörrar döljer sig var sin rymlig klädkammare. På väg till vardagsrummet passerar du en vacker och praktisk platsbyggd bokhylla.

Vardagsrum och kök
Därefter kommer man in i vardagsrummet där två stora fönster skiner upp den öppna planlösningen och angränsande kök och matplats, vilket skapar en luftig sällskapsyta, som blir en naturlig samlingsplats för såväl den lilla familjen som den stora bekantskapskretsen. Takhöjden om 2,7 meter bidrar till känslan. Man har kontakt mellan köket och vardagsrummets sittgrupp, men varje del är likafullt sin egen värld.

Köksön och arbetsytorna är väl tilltagna i det genomtänkta och välplanerade köket. Utrustningen består av en extra bred induktionshäll, varmluftsugn med inbyggd mikrovågsugn, och integrerad diskmaskin. Kyl, frys och vinkyl i rostfritt utförande från Liebherr. Ovanför arbetsbänken av vit kompositsten sitter vitt kakel. Luckorna till köksskåpen är vita - allt ger ett sobert intryck. För ytterligare förvaring finns ett angränsande förråd/städskåp/skafferi.

Badrum
Fräscht, avkopplande och rogivande är ord som beskriver känslan som infinner sig då man kliver in i badrummet. Det finns badkar, handfat, spegel, tvättmaskin med praktisk arbetsbänk, handdukstork, två vägghängda skåp och wc. Vitkaklade väggar och ljust marmorgolv med golvvärme.

Master bedroom
Bredvid vardagsrummet ligger bostadens master bedroom. Här ryms både dubbelsäng, nattduksbord och övrigt möblemang efter behov. I ena hörnet finns en garderob för förvaring. 

Balkong
Från sovrummet nås lägenhetens mysiga balkong, högst upp med utsikt över innergård och takåsar. Frukost i solen eller kvällskaffet, levande ljus och en filt om ryggen när det skymmer. Det finns både en skyddande markis och värmande infravärme.

Sovrum
I angränsning till hallen ligger det andra sovrummet, som likt det första vetter mot föreningens lugna gård. Rummet är generöst tilltaget. Förutom den givna platsen för sängen finns här en nisch vid fönstret som är en perfekt yta för skrivbord eller förvaring - allt efter tycke och smak. Den praktiska dubbelgarderoben sörjer för god förvaring

Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten 101 kvm, men enl uppmätning (22-02-08) är den 104 kvm, se mätbevis.