BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Garverigränd 6, 1 tr

  • 2 rum och kök
  • 57.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fina gavellägenhet i populära Järla Sjö. Här bor du med balkong i sydvästläge, externt förråd (unikt i området) och fönster i tre väderstreck!

Du välkomnas in i en rymlig hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Vidare in i lägenheten finns ett ljust och stort vardagsrum med stora fönster och plats för soffgrupp samt tv-möbel. Intill finns ett litet rum som idag används som arbetsrum men skulle kunna användas som barnrum eller gästrum för den som önskar. Köket är ljust och rymligt med luckor i trä, stänkskydd i vitt kakel samt diskbänk. Vitvaror så som diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll, kyl/frys i rostfritt och fläkt i rostfritt. Bra arbetsytor och förvaring i skåp. Här ryms en matplats för 4-6 personer intill ett stort trevligt fönster. Från köket når man även den trevliga och möblerbara balkongen som ligger med sydvästläge där du njuter av solen från lunch till sen kväll. Sovrummet rymmer stor säng och har praktisk platsbyggd förvaring samt garderob med skjutdörrar. Badrummet är kaklat i vitt med klinker i ljusgrått. Här finns badkar, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk, handdukstork, vägghängd toalett, handfat, skåp, spegel och snygg infälld hylla i sten. Lägenheten har även vackra fönsterbrädor i sten och genomgående snyggt ljust parkettgolv. 

Lägenheten ligger i lugna och fina Järla Sjö med badrocksavstånd till badplats och båtklubb. Vackra promenadstråk och joggingspår i omkringliggande natur. Nära Nacka naturreservat, friluftsområdet Hellasgården. Nära till butiker och torg. Bra kommunikationer via buss till slussen på 10-15. Även tunnelbanans blå linje kommer och räknas va klar 2030. Även Saltsjöbanan planeras kunna ta dig hela vägen till slussen 2030. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 41. Föreningen Brf Vasagården i Järla Sjö.

Ekonomi, månadsavgift

Andel i föreningen är 1.22449 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Byggnadsår
2004

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Den första inflyttningen till Brf Vasagården skedde i november 2004. Föreningen består av 61 lägenheter samt 1 lokal fördelade på tre fastigheter. Nere vid Winborgs torg och sjön ligger Sjöblänket, som med sin soliga brygga är en naturlig samlingsplats året om. Gårdstunet med gemensam trädgård och lekplats ligger alldeles ovanför. På Garverigränd ligger Skogsbacken.

Kommande renoveringar
Under våren 2024 kommer bryggorna renoveras - uppgifter hämtade från föreningen 2023-11-09.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 15 % from 1 januari 2024 - uppgifter hämtade från föreningen 2023-11-09.

Tv och bredband
I månadsavgiften ingår kostnaden för kabel-tv (grundutbud) om 116 kr/månad från Tele2 samt bredband 1000/1000 mbit om 137 kr/månad från Telenor.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns cykelförråd och soprum.

Parkering
Boendeparkering i området. 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift och Pantsättningsavgift
En upplåtelseavgift tas ut om ca 1190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns även restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.