BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariaberget

Tavastgatan 46, 3tr

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Kommande försäljning, gör en intresseanmälan vid intresse och för mer info.

En välplanerad funkislägenhet med rymliga rum och ett stort trevligt vardagsrum med burspråk. Gavelläge och högt upp i huset finner du denna bostad som har två stora sovrum, i köket finns det gott om utrymme och som skulle kunna delas av för att få ytterligare ett sovrum. Vardagsrummet är ett avlångt stort rum med gott om plats för både soffgrupp samt ett matbord, här kommer ljuset in från ett stort fönsterparti som finns i burspråket.

Funktionaliteter som hiss, tvättstuga, inga trappor in till porten, garage i huset och en barnvänlig gård (mycket barnfamiljer i föreningen).

- Rymlig lägenhet
- Möjlig mini 4:a
- Funkis
- Hiss i huset
- Populär adress
- Välmående förening med låg belåningsgrad
- Föreningen äger marken

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 55. Föreningen Brf Skinnarviksberget.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 282 kr (Värme, vatten, el & bredband ingår). Andel i föreningen är 2.49531 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen
Brf Skinnarviksberget är en äkta bostadsrättsförening som köpte fastigheten år 1985. I föreningen finns 39 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 5 hyresrättslokaler.
En stabil förening som funnits i många år, låg belåningsgrad på 2 736 kr/kvm. Föreningen äger även marken som husen står på och har 5 hyreslokaler som ger en bra intäkt. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

En grönskande innergård som föreningens medlemmar kan nyttja.

Byggår
1974

Byggnadstyp
Flerfamiljshus

Marken
Föreningen äger marken

Parkering
Tillhörande föreningen finns ca 28 garageplatser. Alla platser är i dagsläget upptagna. Kostnaden för en parkeringsplats är cirka 1100 kr. I övrigt gäller boendeparkering i området, för mer info se https://parkering.stockholm/boendeparkering/

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en välskött trädgård med utemöbler och avskilt läge. Tvättstuga finns i huset bredvid nås via bottenvåningen, med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel. Cykel och barnvagnsrum/utrymme för trädgårdsutrustning.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätt till förråd i markplan.

Uppvärmning
Fjärrvärme

TV och internet
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och till bredband via Ownit (fiber). Bredband ingår i avgiften.

Utförda renoveringar
1975- Byttes el-stigare, samtliga V/A-stammar i kök och bad samt hiss installerades i fastigheterna Tavastgatan 48 och Bastugatan 55. Nytt tak lades, fasad putsades, balkonger byggdes och vindslägenheter byggdes på Bastugatan 55. Stammarna i Kattgränd 10 är från 1975.
2017 - Spolades stammar.
2008 - Byttes gårdsbjälklag.
2010 - Putsades fasad mot gård (Kattgränd 10) och energiglas installerades.
2011 - Spolades stammar och en ny tvättmaskin installerades.
2012 - renoverades yttertaket delvis.
2016-2017- Lagades tak samt lades nytt tak på Kattgränd 10.
2018 - Nytt nycklesystem. 
2019 - Värmesystem har renoverats.
2020 - Fasadrenovering.
2020 - Säkerhetsdörr monterad
2021 - Stamspolning.

Kommande renovering
Ingen större renovering planerad.

Överlåtelseavgift
Ca 1 182 kr som betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 463 kr/pant.

Pantsättningar
Lägenheten är pantsatt. Att lägenheten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta lägenheten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Kulturkvarteren på Mariaberget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. I direkt närhet till lägenheten finns pittoreska promenadstigen Monteliusvägen samt Ivar Lo's park med underbar utsikt över staden och Riddarfjärden. 

Kring Mariatorget finns en mängd butiker av alla dess slag, populära och prisbelönta restauranger och mycket mer. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger däribland Drop Coffee och Johan & Nyström. Frestande mat-, och fikabröd från bagerier såsom Petrus på Swedenborgsgatan.

Trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud eller populära morfar Ginko. All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare.

På gångavstånd finns även gångbron över till Gamla stan som tar ca 12 minuter, Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

Kommunikationerna är bästa möjliga. Ett par minuter till t-bana Mariatorget. Gångavstånd till pendeltågen vid Stockholm Södra.
Dessutom finns flera busslinjer i närheten, däribland buss 4 (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55, 57 och 66. Ett stenkast bort ligger Slussens stora utbud av kommunikationer samt färjan över till Djurgården.