BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan - Birkastan

Rörstrandsgatan 17. våning 3

  • 3.5 rum och kök
  • 92 kvm
  • Såld
  • 4036
  • 40
  • 3504
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Rörstrandsgatan 17 våning 3!
Nu har ni ett unikt tillfälle att förvärva en fin lägenhet om hela 92 kvm, 3-4 rum och kök (enligt föreningen 3 rok) på en av Birkastadens mest populära adresser i en mycket välskött och lågt belånad förening.

Det räcker med att kliva in i porten så känner man en riktigt hög klass på boendet. Strax utanför porten finner ni en av Stockholms trevligaste gågator sommartid med drygt dussinet trevliga uteserveringar.

Det är också nära till bra kommunikationer med T-bana, buss och pendeltåg samt trivsamma Vasaparken och promenadstråket längs med Karlbergskanalen nedanför Karlbergs slott eller vid Brunnsviken i Hagaparken.

Saker ni kommer att älska är den fria utsikten då lägenheten ligger mitt emot Vikingagatan. Andra saker ni kommer att älska med lägenheten är de fina fiskbensmönstrade originalgolven i samtliga rum samt innerdörrarna med spröjsade glas och de stora spröjsade fönstren.

Väl inne i lägenheten möts ni först ljus trevlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. En bit in ligger det stora härliga vardagsrummet och strax innanför det ett rum som passar alldeles utmärkt till matrum för lite festliga tillfällen eller varför inte ett TV-rum. Ja, det är bara fantasin som begränsar. Det är två lagom stora sovrum och ett praktiskt helkaklat badrum med klinker på golvet samt med handfat, wc och duschkabin. Badrummet är förberett för tvättmaskin med el-, vatten- och avloppsanslutning. Köket är i lite äldre charmig stil med bra arbetsytor och en matplats för 3 – 4 personer.

Lägenheten präglas också av bra förvaring med klädkammare och flertalet garderober.

För övrigt har lägenheten säkerhetsdörr och disponerar både vindsförråd och källarförråd. Fiber är installerat.
Både en halvtrappa ner och en halvtrappa upp i trapprummet finns en liten balkong mot den trevliga innergården som får disponeras av de boende. Själva innergården är en lugn oas med en mysig lounge- och grillplats.

Lite kuriosa: Sista bilden visar hur huset troligen såg ut i början av 1900-talet innan de två sista våningarna byggdes på. Bilden är tagen från hörnet Rörstrandsgatan/Vikingagatan och visar den fria utsikten ända ner mot Karlbergs slott.