BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Abrahamsberg

Stopvägen 68

  • 2 rum och kök
  • 38.5 kvm
  • 6368
  • 419
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad 40-tals 2:a vid centrala Brommaplan. Här bor du i en ljus och genomgående lägenhet med balkong och fönster åt två väderstreck.

Väl inne i lägenheten möts du av en välkomnande hall med mycket bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter. I anslutning till hallen nås det stilrena badrummet med wc, dusch, och kommod med spegelskåp ovan. Fönstret ger badrummet naturligt ljusinsläpp. Stilrent och ljust kök med bra skåpsförvaring och arbetsytor. Vidare i lägenheten finner du det harmoniska sovrummet med plats för större säng. I anslutning till hallen finns det stora och lättmöblerade vardagsrummet. Här finns goda sällskapsytor och plats för t.ex. soffgrupper, tv-möbel och matbord. Utgång till mysig balkong med grönskande utsikt och eftermiddagssol.

Välkommen hem!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 45. Föreningen Riksbyggens Brf Stockholmshus 3.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Bergvärme med fjärrvärmespets.

TV- och internetanslutning

Ownit, ComHem.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 575 kr (värme, VA & kabel-tv (basutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.55547 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

476 kr.

Byggnadsår
1942

Uppvärmning
Bergvärme med fjärrvärmespets

Föreningen
Brf Stockholms hus nr 3 är en äkta förening som bildades 1942 och tillhör den kooperativa intresseföreningen Riksbyggen. Föreningen består av 11 hus som tillsammans inrymmer 156 lägenheter och en hyreslokal.

Utförda renoveringar
1985 - Omläggning av tak. Renovering igen 2012
1986 - Balkonger byttes, senaste besiktning 2009
1992-1994 - Stambyte kök och badrum samt byte av el-stammar
2002 - Renovering av fönster som också målats utvändigt 2011
2005 - Radonmätning
2009 - Nya portar, besiktning av ventilationssystem. Renovering av fläktar och reglersystem inkl byte av frånluftsventilerna i lägenheterna 2007-2008
2009 - Rökkanalerna provtrycktes
2013 - Kodlås installerades för alla entrédörrar inkl tvättstugor, energideklaration
2005/2014 För uppvärmning installerades bergvärme 2005. Byte från olja till fjärrvärmespets skedde 2014
2016 - OVK
2017 - Värmecentral
2020 - Gemensam belysning, balkonger och målning av fönster

Kommande renoveringar
Inga större kommande renoveringar

Tv och bredband
Bredband är installerat i fastigheterna under 2013.
Leverantör av bredbandstjänster är Ownit Broadband AB. Det finns möjligheter att beställa tv, bredband och telefoni via ComHem. Via tele-jack kan diverse operatörer erbjuda vanlig telefoni och ADSL-bredband.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till fyra tvättstugor som finns i portarna Stopvägen 60 (två tvättstugor: en med två maskiner, torktumlare, torkrum och mangel samt en med tre maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel), Stopvägen 68 (två maskiner, torkrum och mangel) samt Spannvägen 19 (två maskiner, torkrum och mangel). Cykel och barnvagnsrum finns i källarplanet i varje hus, hobbyrum finns i källaren på Stopvägen 62. På föreningens område finns gemensamma grill-och uteplatser.

Parkering
Föreningen innehar inga garagemöjligheter eller egna parkeringsplaster. Som folkbokförd går det att ansöka på boendeparkering och med tillståndet får man stå på närliggande gator.

Mark
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Omförhandling sker 2022.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok med minsta ägarandel om 10%.

Överlåtelseavgift
1 190 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
476 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.stockholmshus3.se/

Områdesbeskrivning

Abrahamsberg är en trivsam och familjevänlig stadsdel belägen i Bromma. I de grönskande områdena erbjuds både bad och härliga promenadstråk i skog och natur samt utmed Mälarens härliga vikar.

För den golfintresserade är det inte långt till Bromma Golf med 9-hålsbana och driving range. Under de varmare månaderna finns ett gäng aktiviteter såsom Solviksbadet med minigolfbana, elljusspår, gym och fik.

För mer puls och nöjen finns i närheten även köpcentrumet Bromma Blocks med ca 80 butiker, restauranger och cafeér. Från och till Abrahamsberg är kommunikationerna mycket goda med tunnelbanan till Stockholms City och Vällingby/Hässelby.

Vid Brommaplan finns ytterligare service och förbindelser mot
bl.a. Solna, Spånga, Ekerö och Fridhemsplan på ca 10 minuter. För att inte nämna Bromma flygplats som även det ligger inom ett bekvämt avstånd med goda kommunikationer.