BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Gjuterigränd 20

  • 1.5 rum och kök
  • 46 kvm
  • 5981
  • 1042
  • 1386
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga och välplanerade 1,5a med egen entré och stor uteplats i trivsamma Järla Sjö!

Här bor du med närhet till Sickla köpcentrum där du finner allt från shopping till bio och restauranger. På andra sidan sjön ligger Nacka naturreservat för den träningssugna eller varför inte ta ett dopp i härliga Järlasjön från bryggorna.

Lägenheten är en trivsam 1,5:a om 46 kvm och med en stor uteplats omgärdad av grönska, där du njuter av solen från tidig morgon till lunch. När man kommer in i bostaden välkomnas man av den trevliga hallen med goda avhängningsytor och förvaring. Vidare in i bostaden kommer man till vardagsrummet som är stort och rymligt med trevlig öppen planlösningen mellan vardagsrum och kök. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Vardagsrummet erbjuder generösa ytor och här ryms enkelt större soffgrupp. Intill ligger köket som har luckor i vitt och trä, stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva i trä. Här finns vitvaror  såsom diskmaskin, integrerad kyl/frys, spis och fläkt. Via köket tar vi oss ut på den trevliga uteplatsen med trätrall. Här finns mycket generösa ytor för loungedel, matplats och odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar. Sovalkoven har en praktiskt lösning med upphöjd säng med möjlighet till förvaring under. Badrummet är kaklat i vitt med klinkergolv i grått. Här finns badkar, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk, toalett, handfat med kommod i vitt och spegelskåp. Ett boende för både en och två personer!

Bostaden ligger i lugna och fina Järla Sjö med badrocksavstånd till badplats och båtklubb samt det nyöppnade caféet i området. Vackra promenadstråk och joggingspår i omkringliggande natur. Beläget nära Nacka naturreservat, friluftsområdet Hellasgården samt till butiker och torg. Bra kommunikationer via buss till Slussen på 10-15 min och eller med Saltsjöbanan till Sickla eller hela vägen ut till Saltsjöbaden. Saltsjöbanan kommer att börja åka hela vägen till Slussen år 2025 och tunnelbanans blåa linje kommer att ha en egen station för Järla Sjö som räknas vara klar 2030.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Våningsplan Egen entré. Lägenhetsnummer 352. Föreningen Brf Ångturbinen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 896 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, En obligatorisk kostnad om 95 kr/mån tillkommer för bredband. ingår). Andel i föreningen är 1.3053 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 52 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna består av allt från välplanerade ettor till rymligare fyror.

Byggnadsår
2006

Uppvärmning
Bergvärme

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. Uppgifter hämtade från föreningen 2022-04-05.

Kommande avgiftsförändringar
Ingen kommande avgiftsförändring är inplanerad. Uppgifter hämtade från föreningen 2022-04-05.

Tv och bredband
Föreningen är gruppansluten till Ownit Bredband AB vilka tillhandahåller internetuppkoppling via fiber 250/250 Mbit. Via denna uppkoppling kan, utöver bredband, även tjänster för TV och telefoni beställas. Kontakta Ownit för anslutning, www.ownit.se. Kostnaden för bredband debiteras separat med f n 95 kr per månad.

Föreningen har kabel-TV via Telenor. Telenors analoga grundutbud inkluderas i lägenhetens månadsavgift. Kontakta Telenors kundtjänst för mer info, 020-222 222, kl 8-22 alla dagar.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens soprum hittar du i fastighetens västra ände (på kortsidan mot Stalands). Återvinningsstation finns under bron vid infarten till Järla Sjö.
Föreningen har två cykelrum - ett med ingång från gården vid nr 23 och ett på husets baksida vid port nr 21. 
Föreningen har även ett ”trädgårdsrum” där man kan låna trädgårdsutrustning. Du hittar det på baksidan i husets östra ände i rummet märkt ”El-central” vid Gjuterigränd 20.

Parkering
Som boende i Järla Sjö kan man köpa månadsparkering till reducerad taxa som för närvarande är 400 kr/ månad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i ett av samfällighetens tre garage. Till dessa är det kö.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
http://www.brfangturbinen.se/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns även restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.