BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Åsögatan 154A, 5 tr

  • 3 rum och kök
  • 68.5 kvm
  • Såld
  • 6008
  • 113
  • 4582
Värdera din bostad

Beskrivning

Ljus hörnlägenhet med utsikt mot park. Fint burspråk och en stor härlig balkong i väst med kvällssol. Det höga läget i huset gör att man har en fantastisk vy över stadens takåsar. Bra förening med välskött hus och en synnerligen fin och lummig innergård som passar både vuxna och barn. Lägenheten har en modern layout med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Generösa fönsterytor i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. Bostaden är renoverad med genomgående mycket fina färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Underbar boendemiljö i ett av Södermalms mest attraktiva områden, intill populära Nytorget. Ett färdigt hem att trivas i.

Generellt om lägenheten 

Hall - med förvaring
Hallen är inbjudande och öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man omedelbart möts av dess charm och ljusinsläpp. Direkt innanför dörren finns plats för ytterkläder via en hatthylla. På båda sidorna om hallen finns gott om garderober för ytterligare förvaring. En del av hallen rymmer en praktisk arbetsplats. Omgivande väggar är målade i en ljus nyans och på golvet ligger vitpigmenterad parkett med klassisk holländskt mönster som löper vidare in i hela lägenheten.

Vardagsrum och kök - öppen planlösning
Vidare kommer man in i vardagsrummet som har en öppen planlösning mot köket, vilket skapar en luftig sällskapsyta som blir en naturlig samlingsplats för såväl den lilla familjen som den stora bekantskapskretsen. Tack vare glasväggen mot sovrummet och bostadens hörnläge, får man in ljus från två väderstreck. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som matbord, där det sistnämnda kan förlängas då det nalkas större kalas. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet återfinns den vackra vitpigmenterade parketten.

Köket är mycket fräscht där fokus ligger på funktion och umgänge. Utrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn, micro, köksfläkt samt helintegrerad diskmaskin. Ovanför de vita släta köksskåpen sitter spotlights. Bänkytor av trä samt glasat stänkskydd ger köket det lilla extra.

Sovrum - bakom glasväggar
Bakom ett väggparti av glas döljer sig bostadens ena sovrum. Här har man lyckats med en perfekt lösning där avskildheten från vardagsrummet inte har försämrat ljusinsläppet, som är så unikt för en hörnlägenhet med högt läge. En minst sagt lyckad kombination. Här ryms en dubbelsäng samt lättare möblemang efter tycke och smak.

Balkong i sydväst - suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Från sovrummet finns utgången till balkongen. Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. På balkongen finns gott om plats för bord och stolar. Här finns också möjligheten att plantera favoritkryddorna eller varför inte tomater till sommarens sallad. Börja morgonen i lugn och ro med frukostkoppen alldeles för dig själv eller bjud in till mysigt häng på kvällen i goda vänners lag. Balkongen vetter mot sydväst och här har man sol från mitt på dagen till solnedgång - Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren.  Balkongen ligger ut mot Nytorgsgatan och härifrån har man fin utsikt ner mot Nytorget och upp mot Axel Landquists park. Eluttag finns på balkongen.

Sovrum - med burspråk
Lägenhetens större sovrum har gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och övrigt passande möblemang. Sovrummet ligger lite avskilt från övriga rum och vetter mot enkelriktade Åsögatan. En trevlig detalj är burspråket som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Gott om förvaring via garderoberna längs ena väggen.

Badrum - så stilsäkert
Mycket fint badrum med helkaklade väggar samt golv belagt med matchande klinkers med golvvärme. Badrumsutrustningen består av toalett, dusch, duschväggar i glas, handdukstork, tvättställ med tillhörande kommod, badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. 

Övrigt
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök i föreningens lägenhetsregister, men omgjord till en 3:a.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.