BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjöstaden

Kabelverksgatan 22

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 2.895.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbart hem med stor inglasad uteplats!
Bostaden är stilren och modern med en mycket välplanerad layout där man har fått till en god balans mellan de sociala ytorna och sovrummet. Det fina köket har gott om skåpförvaring och en öppen planlösning mot vardagsrummet. Badrummet är smakfullt och utrustat med bl.a kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Hallen har gott om plats för ytterkläder och skor. Bostadsrättsinnehavaren förfogar också över ett källarförråd.

Brf Solstrålen består av två kvarter med tre huskroppar i varierande höjd mellan fem till tolv våningar. De moderna lägenheterna är i olika storlekar för att passa alla typer av familjer. I delar av bostadshusens entréplan finns tre lokaler som tillsammans med intäkterna från p-platser/garage ger ett bra kassaflöde. Bl.a ligger populära Teso Sushi i samma BRF som denna bostad.
Här bor du i ett expansivt område med restauranger och caféer utanför knuten. På några få minuter når du Älvsjö centrum där ännu mer service finns samt riktigt bra kommunikationer. På strax under 10 minuter så tar du dig med pendeltåget till Stockholm C. 
För den motionsintresserade så finns både Solbergaskogen och Älvsjöskogen i närheten. Älvsjöskogens naturreservat är riktigt populärt, där finns grillplatser, utegym och upplysta elljusspår. Under vintern plogas skidspår. Under varma sommardagar så är Långsjöbadet en populär plats att besöka.


Hall

Redan från hallen avslöjas vilken fin bostad som väntar. Hallen är alldeles lagom i storlek med plats för ytterkläder och skor. Längs ena väggen finns en garderob med skjutdörrar. Ett stort plus är att bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett källarförråd.

Badrum 
Smakfullt och helkaklat badrum med bl.a kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här finns också dusch med vikbara väggar, WC, handfat med kommod, badrumsskåp och en vägghängd tvättställning.

Kök
Köket bjuder verkligen in till matlagning och umgänge tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet! Släta vita köksluckor. Köket har gott om skåpförvaring och bänkyta. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll och mikro. Ett matbord går att duka upp för 4-6 personer. 

Vardagsrum 
Trevligt sällskapsrum med fint ljusinsläpp och utsikt över den grönskande och lugna innergården. En fin detalj är det smala fönstret med utsikt över uteplatsen. Här finns plats för soffa, TV-möbel, soffbord och en bokhylla.

Sovrum 
Rymligt och rofyllt sovrum med gott om garderobsförvaring längs ena väggen. Här finns plats för en dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en byrå. Härifrån nås den underbara uteplatsen.

Uteplats
Underbar uteplats med trevlig utsikt över den intilliggande grönskan! Under sommarhalvåret blir uteplatsen till ett extrarum. Inglasningen gör dessutom att uteplatsen kan nyttjas under större delen av året. Här kommer många dagar att tillbringas. Plats finns för utemöbler och blommor. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 41102. Föreningen Brf Solstrålen i Älvsjö.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr /bud. Månadsavgift 3 803 kr (värme och kallvatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån för Telia Triple-Play. ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 333 kr/mån, Vatten/Avlopp 167 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning samt kostnad för mätning och administrations som fördelas med lika belopp per lägenhet. Nuvarande ägare uppskattar sin kostnad till ca 500 kr/kvartal. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Allmänt om föreningen
Solstrålen i Älvsjöstaden innefattar 138 bostadsrätter uppdelade på tre hus som sluter sig runt två upphöjda, grönskande innergårdar med mycket växtlighet, lekytor och sittplatser. Höjden varierar mellan 5–13 våningar. Ett av husen blir ett av de högsta i Älvsjöstaden med milsvid utsikt. Under gården finns ett parkeringsgarage. Det finns även 3 lokaler för uthyrning i föreningen.

Föreningen äger marken.

Lägenhetens nettoskuldsättning 
786 041 kr. Beräknad utifrån uppgifter från årsredovisning 2022 och det andelstal som ekonomisk förvaltare tillhandahållit.

Varmvatten 
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften.

Ventilation 
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Trapphus och postboxar 
Trapphusen med entréer nås både från gatan och den lite högre belägna innergården. I respektive trapphus finns postboxar i entréplan.

Garage och parkering 
Föreningen har 64 platser för bil i garage B och 18 i garage A. Dessa ingår inte i bostadsrätten utan tilldelas enligt separat kö. Av dessa är 32 laddplatser och sex för rörelsehindrade. Därutöver har föreningen sju mc-platser. Så totalt 89 platser för olika typer av fordon. Kostnad är i dagsläget 1450 kr/månad för en garageplats. För laddplats tillkommer 500 kr/månad med 300 kWh ingående. Ytterligare förbrukning debiteras 3 kr/kWh.

Avgiftsändringar
Föreningen höjde avgifterna med 15% från och med den 1 februari 2024. Inga ytterligare höjningar planeras i dagsläget.

Kommande investeringar

Föreningen kommer under 2024 att övergå från enskild mätning och debitering av el till kollektivt elavtal. Det innebär att elektricitet köps in av föreningen, och förbrukning debiteras i efterskott på avin istället för direkt till elnäts- och elhandelsbolag.

Förråd 
Varje bostad har ett eget förråd på källarvåningen. Föreningen har extra förråd för uthyrning.

Föreningens gemensamma utrymmen
Föreningen har barnvagnsrum, rullstolsrum samt flera cykelrum både på garageplan samt på gården och gatan.

Miljörum och sophantering 
Det finns två gemensamma miljörum och nedkast för hushållssopor på torgen, dessutom ett rum för mindre grovsopor.

TV och Internet 
Obligatoriskt tillägg om 250 kr per månad för Telia Triple Play inkl kabel-tv (TV-paketet  "Lagom"), bredband med en hastighet på 1000/1000 Mbit per sekund och ip-telefoni. 

Övrigt
Föreningen debiterar köparen alt säljaren en övelåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca 1433 kr) samt en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp (ca 573 kr).

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/projekt/
https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/
https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/alvsjo/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!

 

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Flertalet nya bostäder har byggts och det planeras för fler. För mer information vänligen besök: https://vaxer.stockholm
Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärna och med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Långbrodalsskolan, Johan Skyttes skola, Kämptorpsskolan, Herrängens skola och Engelska skolan.

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än vid Älvsjö Torg. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö
Det är beslutat att det kommer att byggas en ny tunnelbanelinje mellan Fridhemsplan och Älvsjö, via Liljeholmen. Den nya linjen skapar en viktig länk mellan Stockholms södra och norra sida. De stationer som linjen kommer trafikera är Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet. Östberga och Älvsjö. Planerad byggstart är 2026.