BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Winborgs väg 23

  • 5 rum och kök
  • 145.5 kvm
  • Såld
  • 11499
  • 52
  • 5321
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna stora unika etage 5:a på 145 kvm, högst upp i huset med gavelläge!
Lägenheten har stor balkong, högt i tak och slående sjöutsikt från alla rum! Här kan du ta morgondoppet direkt ifrån badstegen utanför porten.

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den trevliga hallen med takfönster och goda avhängningsmöjligheter i platsbyggd garderob med skjutdörrar från Elfa. Vidare in i bostaden öppnar det ljusa generösa vardagsrummet upp med dubbla takfönster och utsikt över Järlasjön.
Härifrån nås den väl tilltagna balkongen där man njuter av sjön och sol från tidig morgon till sen lunch. Här finns även infravärmare monterat för sena sommarkvällar.

Lägenheten har genomgående fint parkettgolv i ek och vita målade väggar.

Köket är totalrenoverat 2015 och har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Däremellan finns den stora härliga köksön som blir en naturlig samlingsplats eller fungerar perfekt för den snabba måltiden och läxläsning.
Från köket som rymmer ett större matbord ser du sjön med Globen och Hammarbybacken i bakgrunden.
I skymningen kan man även få syn på bävern som simmar förbi.

Köket har vita luckor, gott om förvaringsutrymmen, vitvaror i rostfritt, induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro.
Kyl och frys med ismaskin och vattendispenser.

På nedre plan finns två stora sovrum och en rymlig walking closet med platsbyggt Elfa system. Badrummet mellan sovrummen är helkaklat, har golvvärme och handdukstork. Där finns dusch, toalett, ny tvättmaskin från 2022 och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk med överskåp. 

Under den inbyggda trappan som tar oss till övervåningen finns bra förvaring och en trevlig inbyggd vinkyl. 

När man kommer upp på det övre planet som har högt i tak vilket ger en härlig känsla av rymd och ljus. Här finner man ett allrum som kan användas som arbetsyta eller tv-rum och bostadens två andra sovrum som har slående sjöutsikt.
I det ena sovrummet finns stort förråd och en platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Det andra sovrummet är rymligt och mysigt med takfönster.

På denna våning finns ett större helkaklat badrum med golvvärme. Här finns handukstork, dusch, stort handfat med kommod och ett bubbelbadkar där man kan ligga och höra regnet smattra på takfönstret som är placerat rakt ovanför.

På detta våningsplan går väggen mellan de två sovrummen att ta ner för att i stället skapa ett stort allrum (se alternativ planlösning). 

Lägenheten ligger i lugna och fina Järla Sjö med sin spännande arkitektur och med badrocksavstånd till den allmänna badplatsen. Här finns även båt och kajakklubb. Mittemot porten ligger samfällighetens garage där även kajakklubben har sina kajakplatser. På vintern kan man åka skridskor och skidor på sjön.
I området finns vackra promenadstråk och joggingspår i omkringliggande natur. Nära Nacka naturreservat och Hellasgårdens friluftsområde. Gångavstånd till Sickla och Nacka Forums stora köpcenter med många restauranger och bio. 

Bra kommunikationer med många bussar och Saltsjöbanan, Slussen når du på 15 minuter. Tunnelbanan till området är under utbyggnad och kommer vara färdig 2030. 
I området finns nyöppnade Café Pumphuset för mysiga luncher, middagar, fikapauser eller varför inte bara ett glas vin! 

För mer information se samfällighetens hemsida: https://jarlasjo.se/

Föreningen har bra ekonomi med en kvm/belåning om 6534 kr.
Styrelsen är mycket aktiv och kompetent som bland annat anordnar gemensamt årligt kräftfiske i sjön med efterföljande kräftskiva. På Cafe pumphuset träffas föreningens medlemmar 1 gång i månaden.