BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Björngårdsgatan 8, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 94 kvm
  • Såld
  • 6083
  • 44
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges en unik möjlighet att förvärva en helt fantastisk sekelskifteslägenhet invid Mariatorget med tre kakelugnar, takhöjd på som mest ca 3,20 m, genomgående originalgolv och solig balkong i sydväst. Lägenheten har smakfullt renoverats mellan 2020 och 2022 där köket har byggts om, originalgolv tagits fram i köket, merparten av väggar och snickerier målats om och två klädkammare har byggts om till en stor klädkammare som sväljer mängder av kläder i tre nivåer.

Lägenheten ligger ett stenkast från Mariatorget och ett kvarter från populära gågatan Swedenborgsgatan samt nära tunnelbanestationerna Mariatorget, Slussen, Medborgarplatsen och pendelstationen Södra Station vilket gör att du med många valmöjligheter kan ta dig kommunalt snabbt över hela stan!

Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med en antik hatthylla på ena väggen och en vacker hängare i mässing från Byggfabriken på väggen mittemot. Hallen leder er in till lägenhetens resterande rum och till en serveringsgång med högt serveringsskåp. Ni möts av ett fint ljusinsläpp med en genomgående planlösning. Vardagsrummet är hemmets hjärta med en makalöst vacker skogsgrön kakelugn och stort fönsterparti som tar dig tillbaka till husets byggår mellan 1904-1905. Inte nog med det så finner ni ytterligare två kakelugnar i lägenhetens två sovrum, stuckaturer vid golv och tak, vackra takrosetter, genomgående originalträgolv och stora höga fönsterpartier. I vardagsrummet kan ni enkelt möblera med soffgrupp, middagsbord samt övrigt möblemang för sociala tillställningar. I anslutning till hallen finner ni ett smakfullt renoverat kök där allt från beslag till bänkskiva är väl genomtänkt för att passa lägenhetens karaktär. Här har den generösa takhöjden nyttjats fullt ut i form av inbyggda överskåp i två våningar. Gott om förvarings- och arbetsyta på bänkskiva och stänkskydd i kalkstenen Jura Grey. Invid det makalöst stora fönsterpartiet i köket finns plats för mindre matbord. Inte nog med att köket i sig är vackert så finns maskinell utrustning såsom vinkyl från mQuvée, induktionshäll och ugn med kombinerad mikrovågsugn från Siemens, kyl/frys, diskmaskin, fläkt och en praktisk blandare med utdragbart munstycke från Tapwell. Det största sovrummet som idag används som master bedroom har även det rummet vacker stuckatur samt kakelugn. Här får ni plats med dubbelsäng, garderober samt övrigt möblemang. Från master bedroom som vetter mot den lugna innergården nås även lägenhetens balkong och en ombyggd klädkammare (2022) som sväljer en hel del kläder genom smarta utdragbara trådbackar, häng i tre nivåer och väggfasta hyllplan upp till tak. Det andra sovrummet har även det kakelugn. Sovrummet är stort och luftigt och nås både via hallen och vardagsrummet genom vackra dubbeldörrar. Här inne finns plats för dubbelsäng, skrivbord samt förvaring. Här kan ni med enkla medel dela av rummet till två sovrum om behov finns. Badrummet är helkaklat och utrustat med badkar, handdukstork, kommod från Vedum, stort spegelskåp, tvättmaskin med arbetsbänk i kalkstenen Jura Grey samt vägghyllor med plats för förvaring. Lägenhetens två sovrum, vardagsrum, kök och hall har utrustats med smart belysning från Plejd vilket gör att ni smidigt kan tända, släcka, dimra och ställa in belysningsscenarier via telefonen. Här finns även larm från Verisure installerat. 

Sammantaget är detta en lägenhet utöver det vanliga med precis alla rätt som en sekelskifteslägenhet ska ha belägen på lugna Björngårdsgatan, ett stenkast från Mariatorget.

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!