BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Samaritgränd 7

  • 1 rum och kök
  • 21.5 kvm
  • Såld
  • 3945
  • 235
  • 4471
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till dena trivsamma och charmiga enrummare på Samaritgränd 7! Ett vackert kvarter på bästa adress samt med promenadavstånd till Mariatorget. Solid förening med väldigt låg belåning.

Lägenheten har flertalet originaldetaljer kvar från byggåret 1928, såsom fint trägolv och fönster med vacker spröjs samt djupa nischer. Mycket bra planlösning som tar tillvara på ytan på bästa vis. Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Här finner ni ett stort kök med goda förvaringsmöjligheter och plats för matmöbler samt en bra soffgrupp. Badrummet är helkaklat och utrustat med wc, handfat och dusch samt tvättmaskin.

Brf Postiljonen är en omtyckt förening som bildades år 1929. Fastigheten byggdes 1927-28 efter ritningar av den kände arkitekten Sven Wallander.

Här bor du på ett mycket lugnt men ändå centralt läge med Mariatorget och Zinkensdamms stora utbud av restauranger, barer och butiker alldeles runt knuten. Nära till vackra parker såsom Tantolunden som bjuder på härliga promenad- och löpstråk längs vattnet samt Skinnarviksparken. Goda kommunikationer med både Zinkensdamms- och Mariatorgets tunnelbana samt flertalet busslinjer väldigt nära. För dig som enkelt vill ta dig till Arlanda så ligger Södra Stations Pendeltåg i närheten. Runt knuten ligger bland annat populära caféet Fabrique om ni vill köpa hem färskt bröd, Mahalo och den populära Hommage eller Rost.

- Många fina 20-tals detaljer bevarade
- Välplanerat kök
- Högt och fritt läge
- Vackert kvarter
- Mariatorget och Zinkensdamm runt knuten

En lägenhet som måste upplevas, varmt välkommen!