BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Gladö Kvarn

Lidavägen 23

  • 6 rum och kök
  • 145 kvm
  • 5.995.000 kr Accepterat pris
  • 12534
  • 3138
  • 16893
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Lidavägen 23!

Gillar ni att bo avskiljt på höjden med naturen i er närmsta omgivning? Då har ni hittat hem! Här får jag tillfället att visa detta fina hus som byggdes 2006 och varit med om en tillbyggnad 2023 som idag ger ca 145+40 kvm och en separat bastustuga. Med andra ord är det ett utmärkt hus för den stora familjen. Insidan har fyra (möjlighet till fem) bra sovrum, två fina badrum, inbjudande kök, en tvättstuga samt två sociala allrum fördelat på varsin våning.

Utsidan bjuder på en generös tomt om 2633 kvm som i storleksordningen gör den avstyckningsbar enligt detaljplanen som kräver minst 1000 kvm/tomt, men detta har inte säljaren tittat närmare på eftersom man älskat den stora tomten! Tomten är relativt kuperad med en plan yta nedtill som fungerar utmärkt som parkeringsplats och upptill varieras plana gräsytor med stora terrasser med sol från morgon till kväll.

Huset är beläget i inloppet av Gladö Kvarn som ger nära tillgång till bussar som tar er till Huddinge Centrum på cirka 15 minuter. I närområdet finns det populära Nyboviksbadet som är ett härligt tillhåll på sommaren med fotbollsplan och badbrygga. Intill badet finns två fräscha padelbanor. Utmed Haningeleden kommer det framöver byggas en tvärförbindelse som preliminärt planeras att stå klart till 2030, vilket kommer öppna upp för väldigt smidig trafik i Södertörnsområdet - se youtube-klipp bland länkarna i beskrivningen.

Sammantaget hittar ni ett omsorgsfullt utbyggt hus med plats för den stora familjen som värdesätter ett avskiljt läge på höjden.

Välkomna hem!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 6 rum och kök varav 4 - 5 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Träregelstomme. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten (borrad brunn 98 meter) med septitank. Kommunalt VA/avlopp är betalt till tomtgräns - säljaren har fått en offert för att dra in detta till huset för ca 100.000 kr. Fönster: Isolerglas + PVC på övre plan .

Uppvärmning

Luft/-luftvärmepump, el och braskamin.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr Accepterat pris.

Driftskostnad

Totalt 4 426 kr/mån (53 113 kr/år) varav El 3 579 kr/mån, Vatten/Avlopp 643 kr/mån, Renhållning 204 kr/mån. Driftskostnaden uppgår till ca 53.113 kr/år. I driftkostnaden för VA/avlopp uppges kostnaden för tömning av septitanken, vilket försvinner när man kopplar in det kommunala vatten/-avloppssystemet. Driftskostnader kan variera beroende på antal boende, egen förbrukning och val av leverantörer. .

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 245 000 kr
Mark, totalt värde: 1 649 000 kr
Summavärde: 2 894 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2006 (tillbyggt 2023)
Värdeår: 2009

Fastighetsrättsliga förhållanden
Friköpt tomt

Fakta - Huvudbyggnad
Byggnadstyp: 2-planshus
Grund: Källare/Krypgrund
Mellanbjälklag: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Takbeläggning: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Uppvärmningssystem: Luft-luftvärmepump (sk. multisplit med en utedel och 4 innerdelar), el och braskamin.
Vatten och avlopp: Enskilt Vatten/Avlopp (septitank och borrad brunn om 98 meter). Kommunalt vatten och avlopp betalt till tomtgräns, men ej indraget i huset. Säljaren har fått en offert för att dra in vatten till huset för ca 100.000 kr (material, arbete och återställande av mark). Detta kan eventuellt åtgärdas innan tillträde till huset för en ny ägare och så får man diskutera förutsättningarna för kostnaden. 
Övrigt:
- Bastustuga med toalett finns på tomten.
- Altanen är i renoveringsbehov.
- Utbyggnaden är endast grundmålad plus omålad i nock.

Tomt 
Trädgårdstomt, 2 633 kvm.
Stor tomt med kuperade ytor som blandas med plana ytor både nedtill som upptill vid huset. Enligt detaljplanen är tomten avstyckningsbar som kräver minst 1000 kvm/tomt.

Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, direktverkande el och braskamin.

Bredband
Fiber finns i området.

Parkering
Grusad uppfart med plats för 3-4 bilar utan problem.

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift. Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2023, men aldrig mer än 9 287 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk. stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 3.307.500 kr i pantbrev. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.