BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Högbergsgatan 24, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 61 kvm
  • Såld
  • 9463
  • 820
  • 6897
Värdera din bostad

Beskrivning

Balkong - 4 tr med hiss - Utsikt -och soligt Söderläge! 

Varmt välkommen till Högbergsgatan 24 4 tr upp! Här i stabil brf som äger marken bor du i en mycket trivsam förening som gjort det mesta i renoveringsväg. Stammarna är bytta 2008 och fönsterrenovering genomfördes 2022. En fastighet som bedöms i gott skick och förening med god ekonomi. 

Lägenheten med sin slående balkong i soldränkt söderläge har en fantastisk utsikt och närmsta granne Katarina Kyrka skapar en spektakulär palett att blick ut över. Högt upp på 5:e våningen som lägenheten blir från gatan ser du här till och med Stockholms inlopp i öst från balkongen och i väst blickar du Högbergsgatan så långt ögat når. En riktig wow-känsla som toppas med en fungerande öppen eldstad. 

Lägenheten är varteftersom renoverad och inrymmer ett vardagsrum, fint och utrustat badrum, renoverat kök och sovrum mot innergård.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Välkomnande hall med plats för avhängning. Golv i grått klinker och ljust färgsatta väggar. Här ansluter kök och badrum samt den öppna spisen som du ser längre in ger ett vackert första intryck.

Köket är renoverat och fullt utrustat med diskmaskin, rejäl gasspis, ugn, integrerad micro och kombinerad Kyl/frys. Ovanför bänkskiva i sten är satt ett vitt kakel i vackert halvförband. Här finns också en sitthörna som skapar en matplats. Stort nog för fyra personer och ger köket den där extra karaktären samt en social funktion. Invid stort fönster mot innergården.

Vardagsrum med balkong i söderläge och fungerande eldstad. Lättmöblerat och idag naturlig plats för matbord invid fönstret, vem vill inte äta middag med denna utsikt? Fint parkettgolv och vackra originaldetaljer finns kvar. Här finns också plats för sittgrupp med soffa och läshörna.

Rymligt sovrum med gott om förvaring i komplett förvaringslösning på två av väggarna via platsbyggda garderober. Här är det förvaring till max! Plats för dubbelsäng och ytterligare möbel eller byrå. Sovrummet ligger helt mot föreningens innergård. Likaså här ligger ett fint fiskbensparkett.

I passagen in till sovrummet finns två mycket smarta garderober med vackra speglade dörrar. Nyttja som linneskåp eller extra förvaring, ja platsen finns helt klart här! Förvaring kan man inte få för mycket av. 

Renoverat och fräscht badrum med tvättmaskin. Utrustat med dusch, tvättställ - kommod spegelskåp och handdukstork. Snyggt kakel i vitt och även grått klinker här lika som hallen. Duschen har vikbara glasdörrar.

Givetvis finns en hiss som når lägenheten och förråd finns på en halv trappa från entren mot gården. Se också bifogad pdf på alternativ planskiss där kök flyttas och lägenheten görs om till en 3:a.

Varmt välkommen till denna underbara lägenhet i vackra kvarter med mycket centralt läge!