BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Tollare

Tollarevägen 55

  • 1 rum och kök
  • 30 kvm
  • 2097
  • 1301
  • 1504
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga och välplanerade 1,5a med egen entré och stor uteplats i soligt söderläge i Tollare!

Lägenheten är en trivsam 1,5:a om 30 kvm och med en stor uteplats i söderläge. När man kommer in i bostaden välkomnas man av kök och vardagsrum som ligger i öppen planlösning. Vardagsrummet rymmer enkelt soffgrupp och matplats för 2-4 personer. Köket är stilrent från märket Vedum med hög kvalité med släta luckor i beige, praktisk stänkskydd och bänkskiva i diskbänk. Här finns vitvaror från Electrolux såsom integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, varmluftsugn och fläkt. Sovrummet rymmer dubbelsäng och bra förvaring i platsbyggd garderob. Uteplatsen är stor och erbjuder mycket generösa ytor för loungedel, matplats och odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar. Badrummet är kaklat i samma jordnära färg som köket (färgen äggskal) och här finns badkar, kombinerad tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk, toalett, handfat och spegelskåp. I entrén finns vacker terrazzo sten. Ett boende för både en och två personer!

*Bostaden är 30 kvm golvyta med 2 kvm biyta*

Föreningen har en gemensamhetslokal, tre takterasser och bastu med relax att tillgå. I området finns bageri, gym, mindre livsmedelsbutik samt Tollares kvarterskrog, Bruket, nere vid vattnet samt klippbad. I närområdet finns ytterligare butiker, restauranger och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum.  Du tar dig även enkelt in till Södermalm med buss 442x på ca 20 minuter. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 0A1.4. Föreningen Brf Lord Lambourne.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 572 kr (Värme, vatten, Kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2016/17

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Föreningen
Brf Lord Lambourne består av tre huskroppar och ingår i projektet 5 Hus med adresserna Tollareslingan 1-3 samt Tollarevägen 53-57. Föreningen omfattar flerbostadshus i suterräng som är ritade av arkitektbyrån Arrhov Frick i samarbete med Tobin Properties. Föreningen består av 73 st lägenheter med 5-9 våningar samt 1 gemensamhetslokal.

Föreningen har 3 st takterasser, 2 st i tegeltrappan, 1 i ateljen. Tegeltrappans terass disponeras med en loungeavdelning och den andra är utrustad med grill för måltider och häng. Takterrassen i Ateljén kommer att vara till för odling.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare!

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Avgiftsförändringar
Ingen avgiftshöjning planerad i dagsläget.

Gemensamhetsutrymmen
- Bokningsbar relaxavdelning med bastu (50 kr/tillfälle)
- Gemensamhetslokal om 53 kvm som kan abonneras för större tillställningar (400 kr dygn)
- Cykelrum
- Barnvagnsrum
- 3 Gemensamma takterrasser
- Innergård med sittgrupper, vindskyddad sandlåda för barnen samt en kolgrill.
- Källarförråd
- Två soprum
- Föreningen erbjuder medlemmar att hyra en övernattningslägenhet mot en kostnad om 400 kr/dygn. Lägenheten är utrustad med kök, 2 st bäddar i bäddsoffa samt 2 st extrasängar.

TV- och internetanslutning
TV - TV tecknas individuellt via Zmarket.
Internet - Fibernät finns via Zmarket vilket innebär att ni själva kan välja leverantör.

Bilplats
I föreningens garage finns 64 platser varav 18 erbjuder laddning av elbil samt 2 platser som är handikappanpassade.
En plats kostar mellan 1800 kr - 2000 kr/mån. I dagsläget är det kö.

Övrigt
Föreningen har gemensamt elabonnemang vilket innebär att man bara betalar för sin egen förbrukning. Elkostnaden läggs sedan på månadsavgiften.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Föreningen tillåter juridisk person som köpare.
Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2,5 % av prisbasbeloppet.

Pantsättningsavgift
1 % av prisbasbeloppet

Områdesbeskrivning

I Nacka växer skärgårdsstaden Tollare expansivt fram och här har man bevarat anor från 1400-talet som ska göra sig påminda i den moderna vardagen. Tollare är ett fantastiskt område där både naturen, vattnet och storstan är i fokus. Området började bebyggas under 2012 och fortsätter kontinuerligt att växa med allt från små ytsmarta lägenheter till stora takvåningar och friliggande hus med unik arkitektur. Tollare förväntas vara färdigbyggt under 2020 och beräknas då försett drygt 1 100 familjer med nya unika hem. Här finns någonting för alla åldrar - familjeliv och egentid, jobb och fritid samt natur och storstad.

I området finns bageri, gym, mindre livsmedelsbutik samt Tollares nyöppnade kvarterskrog, Bruket, nere vid vattnet. I närområdet finns ytterligare butiker, restauranger och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum. 

Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. På fritiden finns många olika aktiviteter för barnen, allt från naturliv till idrotter av olika slag.