BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Botkyrka - Tullinge - Riksten

Eklundshovsvägen 29B

  • 4 rum och kök
  • 103 kvm
  • 3.295.000 kr Pris
  • 3959
  • 3448
  • 10285
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Eklundshovsvägen 29B!

Äntligen dyker det upp en stor fyra med fin uteplats i Riksten. Bostadens 103 kvm fördelar sig över en rymlig hall med bra förvaring i garderober, ett fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin/torktumlare samt en separat WC, tre rymliga sovrum varav det största med en egen klädkammare, stilrent modernt kök med full maskinell utrustning och goda förvaringsmöjligheter, lättmöblerat vardagsrum med utgång till den fina uteplatsen mot föreningens innergård! 

Lägenheten är belägen i Riksten som är populärt bland många barnfamiljer. I området finner livsmedelsbutik, restauranger, förskola, skola och fina naturområden. Från Riksten kan man ta bussen till Tullinge Centrum med smidig pendeltågsanslutning till stan på cirka 20 minuter. Detta är ett gyllene område som gjort sig vida känt för att man får kombinationen av att komma hem till lugnet, men ändå ha väldigt nära till all tänkbar service. 

Sammanfattningsvis ett sällsynt tillfälle att kunna köpa en av få bostäder i den här storleken där ni kommer få plats för hela familjen och njuta av detta problemfria boende. 

Välkomna att anmäla ert intresse redan idag! 


Allmänt
Bostadsrättsföreningen Viggen ligger i Riksten/Tullinge som är beläget i Botkyrka kommun.
Föreningen består av två hus. Ett lamellhus med 30 lägenheter i storlekar 1-4 rum och kök samt ett punkthus med 16 lägenheter i storlekar 1-3 rum och kök. Båda husen i fyra plan ovan mark, ingen källare. Totalt 46 lägenheter med en totalyta på 2 983 kvm boarea. Fastigheterna är byggda av Peab PGS som totalleverantör och stod klara i oktober 2016. Arkitekt för projektet var Arkitetkbyrån Design i Göteborg.

Föreningens namn 
Brf Viggen i Riksten

Organisationsnummer
769627-7370

Föreningsform
 
Bostadsrätt

Skattemässig status 
Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten 
Nej

Kommun 
Botkyrka

Markägare 
Föreningen äger marken.

Portkod/nyckelbricka:
Föreningens entréer är utrustade med portkod.

Grilla
Det är tillåtet att grilla på balkongen med el- alternativt gasolgrill.
Kolgrill får användas på gården med lämpligt avstånd till husfasaden.  

Tv/Internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia Fiber. I bostadsrättsavgiften ingår Telia Triple-play som är Telias helhetslösning för tv, bredband och telefoni via fiber.

Paketen som ingår är:
- Internet 100/100 mbit
- Telias tv-utbud ”Lagom”
- Grundabonnemang IP-telefoni.  

Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme och FTX ventilation  

Månadsavgift
7148 kr som inkluderar värme, vatten, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägg

Andel i föreningen 
3.18043 %

Pantsättning 
Lägenheten är pantsatt

Pantsättningsavgift 
525 kr  

Överlåtelseavgift
1313 kr, betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 069 969 kr

Enligt årsredovisningen 2021:
Räntebärande skulder 34 815 894 kr
Räntebärande tillgångar 0 kr
Likvida medel 1 173 605 kr
Nettoskuld BRF 33 642 289 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.  

Gemensamma utrymmen
Cykel/barnvagsförråd finns till varje port. Till varje lägenhet hör ett förråd. Har du parkeringsplats i carport har du ditt förråd i anslutning till parkeringsplatsen, annars har du förråd i ett av gårdshusen. Om du tilldelas en parkeringsplats i carport måste du alltså byta förråd från gårdshuset till förrådet vid din parkering.  

Parkering
Bilplats 1: Carport . Avgift 600 kr/mån, har strömuttag.
Bilplats 2: P-plats . Avgift 200 kr/mån.
Bilplats 3: P-plats . Avgift 300 kr/mån, har strömuttag.

På området har föreningen 7 vanliga parkeringar, 20 parkeringsplatser med tillgång till el för motorvärme samt 21 carport-platser med tillgång till el för motorvärme för uthyrning. Avgiften för parkeringsplatsen och elen läggs på samma faktura som din bostadsrättsavgift. Kontakta föreningen för mer information angående kötid.  

Föreningens ekonomi
Ingen planerad avgiftshöjning. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 231626001-21001. Föreningen Brf Viggen i Riksten.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber via Telia 100/100 mbit (ingår i avgiften).

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.295.000 kr Pris. Månadsavgift 7 148 kr (värme, vatten, internet, kabel-tv och bostadsrättstillägg ingår). Andel i föreningen är 3.18043 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån. Driftskostnad kan variera beroende på egen förbrukning och antal boende. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 069 969 kr Enligt årsredovisning 2021. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Områdesbeskrivning

Natur och fritid
Är du en natur och friluftsmänniska? Lida friluftsgård ligger ca 10 km söder om Tullinge. Här finner du allt från bad, fina grönområden, motionsspår samt en vattenskidsklubb. Där finns även ett värdshus som har mat och enklare logi för dig som vill stanna till. På vintern är det perfekt för dig som vill åka skidor både på längden och utför, det finns även möjlighet att åka skridskor när isarna plogats.


Friluftsområdet Brantbrink ligger ca 2 km från Tullinge C. Här finner du ishall, tennisplan, fotbollsplan samt orienteringsspår, varav några elljusspår som under vintern används som skidspår.

Flottsbro friluftsområde ligger också ca 10 km från Tullinge. Även här finns det möjlighet till bad på sommaren och skidåkning på vintern.

Vid Tullingesjön ligger det vackert belägna Stendalsbadet. För dig som är båtägare är detta ett perfekt ställe för en fin utflyktsdag. Tullinge Segelsällskap håller till i Tullingesjön med möjlighet till båtplats och uppläggning för medlemmar. Det finns även en brygga, beachvolley-bollplan samt ett trevligt grillområde. Tullinge kanotklubb är en annan aktiv förening som utövar sin verksamhet vid sjön.

Affärer och restauranger
I Riksten Friluftsstad finns i dag en livsmedelsbutik, pizzeria, frisör, tandläkarmottagning, dansskola, biograf, sommarcafé och ett hunddagis. Utbudet av butiker ökar givetvis i takt med att området växer. Tullinge Centrum erbjuder allt från livsmedelsaffärer, restauranger, caféer, banker, vårdcentral, folktandvård och apotek, helt enkelt allt du kan tänkas behöva i vardagen.

Skolor och barnomsorg
Rikstens skola stod klar 2013 och rymmer 600 elever från förskoleklass till åk 9. I Rikstens friluftsstad finns det totalt tre förskolor, Nova, Luna och Kometen med plats för cirka 250 barn. I etapp 4 byggs ytterligare en förskola med sex avdelningar. För mer information besök gärna kommunens hemsida på www.botkyrka.se.

Kommunikationer
Buss 721 trafikerar idag Rikstens Friluftsstad och Tullingestation. Vid Tullinge station finns gratis infartsparkering för de som pendlar. SL planerar att sätta in snabbussar mellan Tumba och Flemingsberg via Rikstens Friluftsstad när den nya länsvägen 226 är klar.
Det finns även en bra gång- och cykelväg mot Tullinge skog och stationen.
För mer information och tidtabeller, besök www.sl.se

Övrigt
Huddinge sjukhus och Södertörns högskola ligger ca 3,5 km från Tullinge Centrum. Det finns möjlighet att ta buss, bil eller varför inte ta en promenad eller cykeltur dit.