BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Hornstull

Heleneborgsgatan 30B, 1 tr

  • 3 rum och kök
  • 72 kvm
  • Såld
  • 5165
  • 284
  • 8364
Värdera din bostad

Beskrivning

** Dubbla balkonger - Sjöutsikt - Fönster i två väderstreck - I princip skuldfri förening **

Generellt om lägenheten
Här finner ni en mycket fin 20-talstrea med dubbla balkonger. Från bostaden har man vacker utsikt mot Långholmen, Pålsundet och Riddarfjärden med Stockholm stads skyline i bakgrunden och kända landmärken som Stadshuset i blickfånget. I hemmet finns flertalet attribut från byggåret 1927 som tjusigt fiskbensmönstrade ekparkettgolv, vackra trägolv, spegeldörrar och spröjsade fönster med spanjoletter. Generösa fönsterytor i kombination med en genomgående planlösning och högt till tak skapar en ljus och luftig atmosfär. Skicket är det allra bästa och hela bostaden är stilrent och varsamt renoverad där man bevarat och förstärkt dess 20-talsscharm. Här får man verkligen en fint planerad lägenhet med god balans mellan de sociala ytorna och de lite mer privata rummen. Ett boende att trivas i året runt i stabil förening som är nästintill skuldfri.

Vackert hus – Byggår 1927
Vackert stenhus uppfört 1927 efter ritningar av arkitekt Björn Hedvall. Föreningens hus är en klassisk 20-talsbyggnad med slätputsad fasad och med höga spröjsade sexrutade fönster. Samtidigt som Borren 39 uppfördes även husen på Borren 37 och Borren 38. Borren 39 nås via Heleneborgsgatan 30 genom en vacker portik och därefter ligger 30 B inne på den fina innergården. De husen som ligger runt den gemensamma innergården har klassicistiska fasader med spröjsade fönster och slätputsade fasader i rosa- och orangetonade färger.

Underbar boendemiljö
Underbar boendemiljö på en av Hornstulls mest populära gator med vackra miljöer runt husknuten. Här bor man invid glittrande vatten med närhet till både natur och stad. Trivsamma Hornstull Centrum med dess torg och access till tunnelbanestation ligger endast ett par hundra meter bort.

Dubbla balkonger – Sol hela dagen och kvällen
Bostadens två balkonger gör att man slipper välja om man vill ha sol på dagen eller kvällen, här får man båda. Balkongen mot innergården ligger i rakt söderläge och här har man sol hela dagen. Den andra balkongen ligger i och med att huset är byggt i suterräng med ett högt och fritt läge, där marken sluttar brant ned mot Pålsundskanalen. Från balkongen har man sjöutsikt mot Långholmen, Pålsundet och Riddarfjärden. På denna sida kan man njuta av kvällsol och solnedgången. På de båda balkongerna finns gott om plats och här kan man inreda och skapa egna oaser som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av sommaren.

Vardagsrum - Underbar atmosfär
Härligt vardagsrum som karakteriseras av accessen till balkongen och den behagliga utsikten. Vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket vilket skapar fina sociala ytor och bjuder in till umgänge. Här får man enkelt plats med såväl soffgrupp, matsalsbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Kök – Fokus på njutning & umgänge
Stilrent och smakfullt renoverat kök med en hemtrevlig känsla där fokus har lagts på både funktion och umgänge. Köksutrustningen är av hög kvalitet och består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn. Skåpluckor från Järfällakök och spotlightsbelysning ovan vackra bänkskivor i Carraramarmor ger köket det lilla extra.

Sovrum 1 – Rogivande med utgång till balkong
Mycket trivsamt sovrum som vetter mot föreningens lugna och trevliga innergård. I sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och läshörna. Utmärkta förvaringsmöjligheter i form av en snygg garderobsvägg med överskåp. Från rummet når man även via pardörrar en av lägenhetens två balkonger.

Sovrum 2  Mysigt och lugn mot gården
Intill finns det andra sovrummet och här möts man av vackra tapeter från William Morris och fint byggda boaseringar i en väl avvägd harmoni. Tidigare köksnischer har blivit charmiga hyllor som skapar en trevlig detalj i rummet. Det gamla skafferiet fungerar idag som en bra klädkammare i sovrummet.

Stilrent badrum
Snyggt renoverat badrum med spotlightsbelysning, helkaklade väggar och klinkers med golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, duschväggar i klarglas, vägghängd toalett, badrumsskåp samt platsbyggd kommod med förvaring och allt förberett för tvättmaskin. 

Möblerbar hall
I den inre möblerbara hallen kan man med fördel inreda ett litet bibliotek eller en trevlig arbetsplats. I hallen finns även bra förvaring i form av en garderobvägg med överskåp. 

Kapprum
Mycket välkomnande och fin entréhall där man direkt möts av lägenhetens charm. Här finns bra med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra vindsförråd.

Övrigt
* Tryggt boende i en Brf som är nästintill skuldfri med en soliditet om hela 94%.
* Välskött hus med alla stora renoveringar utförda.
* Låga avgifter.
* Förening som äger marken.
* Hiss finns.

Lägenhetsförteckningen
Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen registrerad som 2 rok men lägenheten är ombyggd till en lägenhet om 3 rok.