BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 10B, 9tr

  • 3 rum och kök
  • 84 kvm
  • 526
  • 8765
Värdera din bostad

Beskrivning

Denna bostad är verkligen en dröm för den som söker något alldeles extra. Det är en gavellägenhet som ger en extra känsla av exklusivitet och kvalitet. Ljuset strömmar in genom fönstren och ger ett härligt ljusflöde som ger en mysig atmosfär i varje rum. Bostaden är belägen på plan 9 vilket gör att du kan njuta av den fantastiska utsikten samt sol hela dagen.

Dessutom finns det en festlokal i föreningen med kök och full utrustning för matlagning och servering, som gör det enkelt att bjuda in vänner och familj för trevliga tillställningar. Det finns även sju tak-lounger med olika möbleringar samt 9 takterasser med utsikt i flera riktningar. Tak-loungen en trappa upp är fullt möblerad med sittgrupper, middagsbord, mysiga kuddar, blommar och växter, och tillhörande takterass bjuder solnedgång över hela centrala Stockholm.

Välkomnande hall

Stor och välkomnande hall med gott om förvaring i både klädkammare och garderob.

Kök, matplats & vardagsrum

Kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning vilket ger en trevlig social yta. Här kan du enkelt göra plats för många middagsgäster. Snygga skåpsluckor, integrerad diskmaskin, induktionshäll, hel kyl och frys, ugn, mikro och städskåp.

Sovrum 1 

Sovrum med linneskåp och garderob.

Sovrum 2

Mycket rymligt sovrum med en stor klädkammare.

Badrum

Helkaklat badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan som gör det enkelt att sortera tvätt. Det finns väggskåp för extra förvaring.

Diverse info:

Lägenheten har ett tillhörande förråd i huset. Föreningen äger marken, dvs friköpt tomt. 

Du har skärgården och stadslivet runt hörnet. Området erbjuder härliga långpromenader runt Hammarby Sjö eller vidare längs Årsta sluss till Södermalm och Hornstulls nya spännande kvarter. Massor av trevliga restauranger och vattenhål både nära och på promenadavstånd via den mysiga lokalfärjan. För den matglada finns charkuteri, lokala bagare och naturligtvis ett supertrevligt systembolag. Inköp picknicken så är du klar att ta dig per fot till Hammarbybacken med klätterpark, mountain coaster, summerski, alpint mm.

För mer information är ni välkomna att kontakta ansvarig mäklare på 0704-962405 Lena Kofoed

 



Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 9 av 10, hiss finns. Lägenhetsnummer 11092. Föreningen BRF The Village STHLM .

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 048 kr (Värme. ingår. 205 kr/mån för TV, Bredband. Hushålls-el och vatten. ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 410 kr/mån (4 920 kr/år) varav El 200 kr/mån, Vatten/Avlopp 210 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 360 033 kr

Byggår
2017-2020

Uppvärmning
Fjärrvärme och bergvärme

Hiss
Ja

Ventilation
Tempererad FTX-ventilation med värmeväxling.

Föreningen
Brf The Village STHLM är en äkta förening och äger marken. Föreningen består av 10 trapphus och ett Townhouse med totalt 226 lägenheter och 9 lokaler. Det finns en föreningshemsida: https://www.brfthevillagesthlm1.se

Kommande och gjorda renoveringar
Det finns i dagsläget inga beslut tagna gällande kommande renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2023-06-12.

Avgiftsförändringar

Avgifter

Maj 2021 så beslutade styrelsen att juli 2021 skulle vara avgiftsfri samt att avgifterna sänktes med 12% fr.o.m. avin som skickas ut i augusti.

Nov 2021 så beslutade styrelsen att dec 2021 samt jan 2022 skulle vara avgiftsfria.

Dec 2022 så beslutade styrelsen att avgifterna höjs med 5% from jan 2023.

 TV

Föreningen har IP-TV från Ownit, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften.

Internet
Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift.

Parkering
Inom föreningens hus finns ett garage med 131 bilplatser och 12 MC-platser. Egen ingång till garage finns från trapphusen. Månadsavgiften är f.n. 1 905 kr/mån för en bilplats. Lediga platser finns (2023-08-28)
Kontakta Parkona för köplats, info@parkona.se.

I övrigt gäller boendeparkering i området, för mer info se www.stockholm.se 

Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd placerat i fastighetens garageplan.
Föreningen har gemensamma takterrasser i varje trappuppgång samt taklounge och odlingslotter. I föreningen finns även barnvagnsförråd, cykelförråd samt utvändig cykelparkering. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare varför det inte finns några gemensamma tvättstugor. Miljörum finns på Virkesvägen 17. Föreningen har en innergård med gemensamma uteplatser, planteringslådor, lekplats samt cykelställ.

Kommunikation
Föreningens hus ligger cirka 500 meter från Lumabryggan. Härifrån går två färjelinjer, en till Nybroviken och en till Barnängsbryggan på Södermalm. 200 meter från kvarteret ligger Lumatorget. Här går tvärbanan mellan Alvik/Sickla udde och Liljeholmen/Gullmarsplan samt även buss 74 till Mariatorget/Södersjukhuset och Sickla köpkvarter. Därtill även buss 71 som går till Slussen/Kungsträdgården/Nacka. Snart kommer även tunnelbanans blå linje att förlängas med en station under Hammarbykanalen. 

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut överlåtelseavgift á 2,5% enligt gällande prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
Avgiften är 1% av gällande prisbasbelopp.

Ägande
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Övrigt
Föreningen kommer tillsammans med kvarterets andra fastighet att delta i gemensamhetsanläggningar med bland annat följande ändamål: garage, snöröjning, trädgårdsskötsel och sopsug. Lekpark och fotbollsplan i området.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se