BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sandfjärdsgatan 94, 8tr

  • 3.5 rum och kök
  • 77 kvm
  • 2798
  • 5685
  • 2790
Värdera din bostad

Beskrivning

Optimalt planerad trerummare (möjlig 4:a) med högt gavelläge, balkong i västerläge och utsikt!

Varmt välkomna till denna ljusa gaveltrea med fantastisk utsikt och balkong i soligt västerläge. Här erbjuds möjlighet att med små medel få till ett extra sovrum om behovet finns. Ljuset flödar in tack vare gavelläget och stora fönsterpartier. Lägenheten har genomgående fina golv och ljust målade väggar. Köket är stilrent och fullt utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn och fläkt. Bra arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter i över och underskåp. I anslutning till köket ligger matrummet som lämpar sig ypperligt vid sociala sammanhang. Här finns plats för stort matbord med stolar för de härliga familjemiddagarna. Har man behov av ett extra sovrum går det med enkelhet att sätta upp en vägg. Från matrummet nås den inglasade balkongen med plats för bord och stolar samt växter. Balkongen blir till ett extra rum tack vare inglasningen och här kan ni njuta av kvällssolens strålar och den fina utsikten. Vardagsrummet är rymligt med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Plats för både soffgrupp och matsalsbord utan att det känns trångt. Lägenheten har två bra sovrum med plats för både säng och förvaringsmöbel. I det ena sovrummet finns en originalgarderob med överskåp. Uppdaterat badrum (2023) med ny kommod med tillhörande spegelskåp samt nytt porslin. Dusch och praktiskt med tvättmaskin. Hallen är välkomnande med plats för avhägning av ytterkläder och skor. Här finns goda förvaringsmöjligheter i originalgarderober med överskåp och dessutom en rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. Nuvarande ägare disponerar två förråd, ett vindsförråd och en matkällare.

Sandfjärdsgatan är ett barnvänligt område med fina innergårdar med bla grillmöjligheter och lekplats för barnen. Nya Västendaparken ligger en kort promenad bort. Nära till Årsta torg med butiker och restauranger och friluftsliv i Årstaskogen. Snabba kommunikationer till innerstan, Gullmarsplan och Årstaberg med tvärbanan bara någon minut bort.

- Fantastisk utsikt  
- Möjlig 4:a
- Låg belåning/kvm 3623 kr 
- Ljus lägenhet
- Gavelläge
- Inglasad balkong i västerläge
- Välplanerad med god förvaring 
- Västendaparken med bl.a. studsmatta, pulkabacke och utegym
- Nuvarande ägare disponerar ett vindsförråd och en matkällare
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet
- Linde/Valla Torg tvärbanestation en kort promenad från lägenheten
- Årstaberg med pendeltåg och tvärbana inom 10 min från lägenheten
- Direkt bussförbindelse (nr 164) till Södermalm
- Buss 144 till Gullmarsplan och Älvsjö
- Årsta torg med bibliotek, Folkets hus, bio, gym, caféer, affärer, teater och restauranger inom bekvämt gångavstånd.

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3.5 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 8, hiss finns. Lägenhetsnummer 240. Föreningen Brf Mysslingen, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 391 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår. Internet (Obligatorisk avgift 200 kr/mån) ingår ej). Andel i föreningen är 0.3466 %.

Driftskostnad

Totalt 942 kr/mån (11 304 kr/år) varav El 700 kr/mån, Försäkring 242 kr/mån. Antal personer: 4. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

240 499 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Stockholmshus 18 bildades år 1960, bytte i januari 2006 namn till Brf Mysslingen. Föreningen äger med tomträtt fastigheterna Mysslingen 1, 2 och 3 med adress Sandfjärdsgatan 82 – 134. På fastigheterna finns sju byggnader, fyra höghus och 3 låghus. Tillsammans innehåller byggnaderna 298 lägenheter med en sammanlagd yta av 22 912 kvm samt 6 lokaler med en sammanlagd yta av 454 kvm, varav en används som Föreningslokal. Föreningen har iordningställt 67 lägenhetsförråd, s.k. plåtförråd, i disponibla källarlokaler.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Tomträtt
Tomträtten omförhandlas 2029.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften kommer höjas med 2% 2024 - med anledning av ökad tomträttsavgäld.

Kommande renoveringar
Enligt årsredovisning 2022:
- Laddstolpar för elbilsplatser (Ca 40 st)
- Ny lekutrustning
- Ny sophantering med matavfallshantering
- Planering för utrymme för förpackningsinsamling
- Uppdatering portars skalskydd
- Storstädning av tvättstugor och hissar
- OVK i höghusen
- Rensning av barnvagn -och cykelutrymmen
- Byte av bredbandsleverantör

Utförda renoveringar
2011 Uppfräschning av av tvättstugor
2011 Radonsanering
2011 Uppfräschning av hissar
2011 Fasaden på låghusen sågs över under hösten och nya ventiler sattes in
2011 Arbeten på taken har gjorts
2011 Reparationer av vatten-och avloppssystem
2015-2016 Byttes all belysning i gemensamma utrymme som farstu, trapphus, vindar och källargångar.
2017 Tilläggsisolering av fasaderna
2017 Byte av samtliga fönster och inglasning av balkonger
2020 Byte av liggande avloppsledningar
2021 Samtliga låghus har nu fått ett nytt plåttak och besiktning har genomförts utan anmärkning
2022 Stängsel komplettering
2022 Ny belysning i Äppelparken
2022 Nytt avtal för markskötsel och snöröjning
2022 Två nya tvättmaskiner
2022 Reparation avloppsliggare
2022 Reparerat trappnosar till cykelrum

Gemensamhetsutrymmen
Till bostadsrätten hör ett vinds- eller källarförråd, lägenheterna i låghusen har även en matkällare också. Det finns även tillgång till cykel-/ barnvagnsförråd i varje hus. I föreningen finns festlokal och den bokas genom föreningens hemsida. Välutrustad lekplats och sandlådor finns i föreningen. Tennisbana finns tillgänglig för medlemmar. För närvarande är föreningens boulebana som fanns Sandfjärdsgatan 124 borta i samband med arbetet på Årstafältet men planeras att återställas.

Festlokal: Föreningen tillhandahåller en lokal för ca 20 personer vid Sandfjärdsgatan 134, avsedd för fester eller liknande, som kräver mer utrymme än den egna lägenheten. Lokalen bokas genom Föreningslokalansvarig. För upplåtelsen tas en depositionsavgift/hyra om 200,- ut.

Tvättstugor: I föreningen finns sex stycken tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje samt tillhörande torkrum, belägna enligt nedan. Portnyckeln fungerar till samtliga sex tvättstugor.
2 st vid gaveln Sandfjärdsgatan 92
2 st vid gaveln Sandfjärdsgatan 112
2 st bredvid porten Sandfjärdsgatan 130 (här finns också en grovtvättmaskin)
Dessutom finns en icke bokningsbar tvättstuga (en tvättmaskin och en torktumlare) för akuta behov vid gaveln Sandfjärdsgatan 92.

Under januari 2023 kommer en av tvättsstugorna bli allergifri, de två tvättmaskinerna kommer vara självdoserande med allergifritt/parfymfritt tvättmedel. Den bokas som vanligt i bokningssystemet. (Enligt uppgift från styrelsen 2022-12-02)

TV- och internetanslutning
TV, bredband och telefoni distribueras av Telenor (fd Bredbandsbolaget). När du flyttar in som ny i föreningen måste du kontakta Telenor 020-222 222, för att starta upp tjänsterna. Du blir då debiterad en uppkopplingsavgift.

Bilplats
39 st garageplatser och 201 st utomhus-parkeringsplatser, varav 113 st med eluttag för motorvärmare.
P-platser kostar - 250 kr/mån resp 350 kr/månad (motorvärmare) beroende på plats - kort kö (2022)
Garage kostar - 575 kr/mån resp 1 000 kr/månad - mycket längre kö (2022)

I området finns boendeparkering via Stockholm Stad med taxa 4.

Ägande
Delat ägande är ok.

Överlåtelse. och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgiften: 2.5% av prisbasbeloppet
Pantsättningsavgiften: 1% av prisbasbeloppet

Vidare gäller huvudregeln vid försäljning, vilket innebär att köparen betalar både överlåtelse- och pantsättningsavgiften.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Avflyttningskontroll
"Vid försäljning av en lägenhet i vår förening, har Styrelsen beslutat att en avflyttningskontroll skall göras. Denna beställs av säljaren hos Riksbyggen (0771 860 860) efter det att kontraktet skrivits. Om Riksbyggens representant upptäcker brister vid kontrollen ska dessa åtgärdas av säljaren innan frånträdet. Detta gäller från och med den 1 juli 2015.

Syftet med avflyttningskontrollen är att säkerställa att ingen bostadsrätt överlåts som har brister avseende föreningens ansvarsområde. Det är ett hjälpmedel för att bevara standarden i fastigheten samtidigt som det ska förebygga skadehändelser. Det som främst kontrolleras är ventilations-, värme- och sanitetsinstallationer samt att inga allvarliga skador finns. Kostnaden för kontrollen betalas av bostadsrättsföreningen. Påtalade brister ska åtgärdas och bekostas av bostadsrättshavaren."

Områdesbeskrivning

Här bor du endast några minuters gångväg från Valla Torg där du tar tvärbanan till Alvik via Liljeholmen och Hammarby Sjöstad via Gullmarsplan och Globen. Valla Torg erbjuder även service såsom matbutik, restaurang mm. ytterligare service såsom affärer, restauranger, skolor, dagis, vårdcentral, apotek m.m. Buss tar man med fördel till Gullmarsplan eller Älvsjö. Pendeltåg finns på gångavtånd vid Årstaberg. I direkt närhet finns även Årstafältet med fina grönområden för promenader och jogging, kolonilotter samt drivingrange för golfintresserade.

 

Inom Årstafältet kommer ytterligare 6000 nya lägenheter att byggas. Bebyggelsen kommer att bestå av både hyresrätter samt bostadsrätter. I området kommer även parkområden att anläggas med olika aktiviteter. Läs mer på Stockholms stads hemsida: http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/arstafaltet/