BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden/Örnsberg

Jarl Kulles gata 1, vån 4

  • 4 rum och kök
  • 82 kvm
  • 6.995.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

GAVELFYRA - EFTERMIDDAG/KVÄLLSSOL - RYMLIG BALKONG - HISS!

Varmt välkomna till denna unika hörnfyra i eftertraktade Aspudden/Örnsberg. Här erbjuds ett hem med alla tänkbara bekvämligheter. Vacker utsikt mot föreningens lummiga innergård, stora fönsterpartier i två väderstreck som ger ett fint ljusflöde i bostaden, öppna sociala ytor bidrar till en luftig och rymlig känsla. Från vardagsrummet nås en stor balkong med sol från lunchtid tills solnedgång och med gott om plats för loungemöbler. Tre rogivande sovrum i bra storlek med gott om plats för förvaringsmöbler. Master bedroom har en rymlig klädkammare. Bostaden har två badrum varav det ena med både tvättmöjlighet och badkar samt en gäst-WC. Ytskikten går i en ljus färgsättning och golven är av fin ekparkett. Detta är ett boende med exceptionellt bra planlösning, generöst med förvaringsutrymmen och genomgående hög standard. Hiss finns i fastigheten och i entréplan finns rymligt förråd till lägenheten.

Brf Havsörnen är en familjär och stabil förening med mycket god ekonomi. Föreningen äger marken (ej tomträtt) och har amorterat flitigt sedan fastigheten stod klar 2012, under 2022 amorterade föreningen 2 400 000 kr. Belåningsgraden är nu nere på ca 8598 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2022. Bra att veta är att fastigheten är miljöklassad vilket innebär att flera banker ger ränterabatter via grönt bolån! Föreningen har en lummig innergård som är en grön oas under sommarhalvåret. Under 2022 har föreningen installerat laddstolpar på ett flertal av föreningens garageplatser. I fastigheten finns även gästlägenhet, gemensamhetslokal, barnvagnsrum, cykelrum samt källsorteringsrum.

Här bor ni med perfekt läge med all tänkbar service såsom flera mataffärer, restauranger, caféer, butiker m.m. Ett barnvänligt område med populära förskolor och skolor. På kort promenadavstånd finner ni härlig natur med klippbad vid Mälaren och vackra promenadstråk längs med vattnet vid Vinterviken. Här finns även ett flertal lekplatser och mysig djurpark i närheten. Bra kommunikationer via T-bana Örnsberg är du på Södermalm på endast sju minuter.

En bostadsdröm ni inte vill missa - Hjärtligt välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare!

- Hörnläge med fönster i två väderstreck
- Fri utsikt mot lummig grönska
- Eftermiddag/kvällssol på balkongen
- Stor balkong belägen mot innergård
- Tre sovrum i bra storlek
- Stort badrum med badkar samt gäst-WC
- Modern fastighet med hiss
- Stor stabil förening som äger marken och med god ekonomi
- Gästlägenhet och gemensamhetslokal i föreningen
- Garageplatser varav några med laddstolpar 
- Utomhusparkeringsplatser
- Ett stenkast från vacker natur och badplats

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 11403. Föreningen Brf Havsörnen i Örnsberg.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 4 733 kr (Värme, kallvatten, bostadsrättstillägg försäkring ingår. 171 kr/mån i obligatoriskt tillägg för 1000/1000 Mbit bredband & kabel-TV, varmvatten ingår ej). Andel i föreningen är 0.93758 %.

Driftskostnad

Totalt 1 191 kr/mån (14 288 kr/år) varav El 782 kr/mån, Vatten/Avlopp 110 kr/mån, Försäkring 299 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadsår
2012

Uppvärmning
Fjärrvärme

Antal lägenheter & lokaler
112 st Bostadsrätter
75 st parkeringsplatser
1 st Övernattningslägenhet
1 st Föreningslokal/övernattningslägenhet

Föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten Plomben 2 år 2012 och äger marken. Fastigheten byggdes av JM. Adresserna är Jarl Kulles gata 1-3, Jakobsdalsvägen 14 och Margaretha Krooks gata 4-6. Föreningen består av tre flerbostadshus med 112 bostadsrättslägenheter.

Energideklaration
Fastigheten är ett sk "miljöhus" och har fått betyget B på den senast gjorda energideklarationen (2016). Detta innebär att flera banker erbjuder ränterabatter via Grönt Bolån.

Mark
Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar i urval
2023 - Dammbindning av betonggolv
2022 - Installation av laddboxar (totalt nu 18 st laddboxar)
2022 - Målning av gångar till garage
2022 - Kontroll av el-centraler i samtliga lägenheter
2021 - Förebyggande statusbesiktning fukt och installation av vattenlarm
2020 - Installation av solceller
2019 - Byte av portkod/låssystem
2019 - Stamspolning
2018 - OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2018 - Installation av laddboxar

Planerade renoveringar
I dagsläget finns inga inplanerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2023-06-08)

Föreningens ekonomi
I dagsläget finns det ingen beslutad avgiftsförändring. Föreningen har planer på att göra en mindre höjning av avgiften på ca 3% för 2024 (kontrollerat med styrelsen 2023-06-08). Föreningen äger marken (ej tomträtt) under 2022 amorterade föreningen 2 400 000 kr och har en låg belåningsgrad om ca 8 598 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2022. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2022 och besök föreningens hemsida.

Gemensamhetsutrymmen
I fastigheten finns barnvagnsrum, cykelrum, gemensamhetslokal och övernattningsrum samt källsorteringsrum.

Innergårdar
Föreningen har tre fina innergårdar varav den ena en grön oas med gräsmatta, vackra träd, odlingslådor och sittplatser. Det finns även en välskött lekplats för barnen tryggt och inhägnat med staket.

Tv och Bredband
Internet (1000/1000 Mbit), telefoni (VoIP, bredbandstelefoni) och TV (IPTV) levereras av Sappa/Stockholms Stadsnät och är ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 171 kr/mån.

Förråd
Till varje lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd, i det flesta fall beläget i markplan.

Parkering
Föreningen har 75 st parkeringsplatser, av dessa är 60 st garageplatser varav 18 st förberedda med laddplats för elbil. Föreningen har även 15 st uteplatser. Separat kö gäller för parkering.
Kostnad för parkeringsplats:
Garageplats 1000 kr/mån
Garageplats med laddplats: 1200 kr/mån
Uteplats: 500 kr/mån
Boendeparkering Taxa 4 gäller i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Övrigt
Individuell mätning av varmvattenförbrukning tillkommer utöver månadsavgiften.

Ägande
Delat ägande är godkänt.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
1% av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: https://www.havsornenbrf.se/
Styrelsens kontaktuppgifter: info@havsornenbrf.se