BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stockholm - Årsta

Årstavägen 12, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 72 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Rumsbeskrivning
Välkommen till Årstavägen 12, 2 tr!

Här finner ni en oerhört smakfull gaveltrea belägen på en av Årstas mest populära adresser med närhet till det mesta. Insidan ger direkt ett gott intryck med en generös inbjudande hall, fräscht (stambytt) helkaklat badrum med tvättmaskin och golvvärme, underbart vardagsrum med stora sociala ytor för stort matbor och hörnsoffa. Tack vara det fina gavelläget får man otroligt ljusinsläpp från fönsterpartier som vetter med trädtopparna utanför och utgång till balkongen i rakt söderläge som påpassligt inretts med markiser. Bostaden bjuder på två rymliga sovrum med gott om tillhörande förvaring i respektive rum och plats för dubbelsängar i båda rummen om så önskas. Sist, men inte minst har vi det renoverade köket som har en skandinavisk minimalistisk design i symbios med tidstypiska detaljer som ger en skön atmosfär och är en fröjd för den som tycker om matlagning med nära och kära. Här finns gott om utrymme att röra sig fritt och arbeta effektivt. 

Sammanfattningsvis ett smakfullt hem med ypperligt solläge på gaveln och som genomsyras av en modern touch blandad med tidstypiska detaljer.

Ett hem man måste se på plats - Hjärtligt välkomna hem! 

- Bara att flytta in
- Gavellägenhet
- Renoverat kök
- Insynsskyddat läge
- Två rymliga sovrum
- Balkong i sydväst
- Välplanerad planlösning
- Populär adress
- Helkaklat och stambytt badrum

Allmänt om Årstavägen
På Årstavägen 16 bor du både stads- och naturnära, med promenadavstånd till Södermalm/Hornstull, Årstaskogens naturreservat och bara ca 500 meter ner till vattnet. Årstaviken med populära joggingstråk, utegym och badbryggor i Mälaren. Kommunikationerna är utmärkta med tät busstrafik och tvärbanestation Årstaberg, som går regelbundet till Gullmarsplan och Liljeholmens t-banestationer, alternativt Årstabergs pendeltågsstation, därifrån tar du dig snabbt till City eller vidare norrut till Arlanda. Med en promenad på ca 15 minuter når du via Tantobron pulsen på Södermalm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 0004. Föreningen BRF Ämmern 1.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 597 kr (Värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 7.19298 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 300 kr/mån, Övrigt 25 kr/mån. Driftskostnader kan variera beroende på antal boende, egen förbrukning och val av leverantörer. .

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
1943

Uppvärmning
Fjärrvärme

Förening
Brf Ämmern 1 är en äkta och välskött förening som bildades 2010. Föreningen sträcker sig mellan Årstavägen 12-16 och består av 18 bostadsrätter (960 kvm) samt tre lokaler (138 kvm). De har en underhållsplan som löper mellan åren 2016-2036. Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlas årsskiftet 2024/2025.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns i källaren på port 16 och erbjuder två stycken tvättmaskiner och en torktumlare. Även torkskåp och mangel finns. Cykelrum finns i källaren. Till lägenheten hör två källarförråd.

Genomförda renoveringar
2011 - Stambyte
2023 - Fönsterrenovering

Kommande renoveringar
Avseende lokalen på Årstavägen 16 är det inte beslutat om denna kommer hyras ut som affärslokal eller om föreningen kommer bygga en lägenhet för att sedan upplåta den.

Parkering
I området finns boendeparkering på kringliggande gator för 500 kr per månad.

TV och internet
Fastigheten är ansluten till Com Hem.

Överlåtelseavgift
Ca 1313 kr, debiteras köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr per pant debiteras köpare.

Delat ägande
Lägsta andel är 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm (hållplats Valla Gärde m fl.) och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar (hållplats Valla Gärde m fl.) och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.