BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Lisö

Ljungvägen 11

  • 4 rum och kök + 20 kvm inglasat uterum
  • 63 kvm
  • 3.000.000 kr / Såld
  • 7662
  • 792
  • 16425
Värdera din bostad

Beskrivning

En fantastisk oas på natursköna Lisö 50 minuter från storstadslarmet i Stockholm ligger denna fastighet i området Skärlinge med  båtbryggor, strövområden och badplats. Runt omkring finns flertal områden med ännu fler badplatser och strövområden. Området är uppskattat bland annat för att boendet är relativt lättskött och många driftfrågor som sophämtning, V/A, vägar osv sköts via samfälligheten. Vid stranden finns en nybyggd bastu. Skärlinge trafikeras av SL buss 856.

En på flera vis kanske bästa tomten i området - närmast möjligt till havet, båtbryggor och strand. Men inte bara därför - denna tomt är närmast fullständigt insynsskyddad på baksidan och otroligt lummig med äppelträd, vinbär, vinrankor, krusbär och jordgubbar. Endast en närmast osynlig granne - i övrigt inramat av allmänning och ca 150 meter till havet och båtbryggorna. En otroligt lugn oas i Skärlinge. Skärlinge har annars lite karaktär av kedjehusområde med flera synliga grannar runt om. Men denna tomt är verkligen något annat! än övriga hus i Skärlinge och trots den väldigt lummig och harmoniska tomten är det väldigt soligt.

Huset har använts permanent senast tjugotalet år och är utbyggt och ombyggt. Idag är huset ca 62 kvm (60 kvm enligt fastighetsuppgiften) men det tillkommer ett rejält uterum om ca 20 kvm med egen braskamin, en otroligt mysig uteplats under tak, ett gästhus om ca 10 kvm, verkstad, samt ett antal olika förråd. Parkering finns ca 75 m bort men denna tomt har plats för två bilar på anordnad yta på tomten.

Huset är i grunden ett fritidshus men idag anordnat för permanentboende, eller längre vistelser. Det har därför modern köksinredning, tvätt/badrum, luft-luft värmepump, dubbla braskaminer. På taket är det bandlagt plåt vilket är en dyrare men bättre taktäckning än de flesta andra lösningar. Generellt är intrycket ett hus någon tagit mycket väl hand om och trivts i. En besiktning och energideklaration skall dock beställas.

Samfällighetsföreningen anordnar årligen midsommarfirande, valborg och en rad olika aktiviteter. På området finns Frönästorpet som är en all-aktivitetslokal som du som medlem kan låna. 

FIBER är draget i området

I området finns även tvättstuga att låna.

Närmaste matbutik blir Spångbro (ca 5 km). I Spångbro finns även t ex vårdcentral.

Passa på att stanna vid slottsliknande Fållnäs gård ca 2,5 km innan Skärlinge. Här finns bl a café och viltboden (https://fallnas.se/)

 

Marken upplåts med tomträtt vilket är så nära friköpt du kan komma. Du har i princip samma utnyttjanderätt som vid friköpt och säljs på samma vis som friköpt. Marken går att friköpa om du vill vilket många utnyttjat. Ekonomiskt är det dock inte någon stor skillnad och med dagens ränteläge är det generellt klart dyrare med bankräntor för friköpt jämför med tomträttskostaden, som även den är avdragsgill på samma sätt som räntor.

 

Tomten är intecknad med 356 000 kr, fördelat på två pantbrev