BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö centrum

Solberga Ängsväg 15 1tr

  • 3 rum och kök
  • 62 kvm
  • 2.895.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna ytterst välplanerade lägenhet vars verkligt väldisponerade ytor bjuder in till ett socialt liv med familj och vänner.

Lägenhet i absolut toppskick - renoverad 2024! 

Bostaden ligger inbäddad i grönskande omgivningar i centrala Älvsjö, och med minimal insyn och sol under hela dagen och mot kvällen får man en ljus och trivsam känsla. En rymlig och lummig balkong som blir ett extra rum att njuta av med plats för avkoppling och odlingar. Balkong och vardagsrum ligger verkligen i perfekt sydvästläge – soldyrkaren kan njuta till fullo! Här möts man av en social planlösning med god balans mellan umgängesytorna och de mer privata rummen. Ett boende att trivas i året runt!

- väldisponerad
- toppskick - renoverad 2024
- närhet pendeltåg och bussar
- fantastiska möjligheter för socialt umgänge, och ett tryggt boende

Brf HSB Kupan är en väl fungerande kollektiv bostadsrättsförening med människor i alla åldrar. Att bo i Kupan betyder många nya möjligheter för socialt umgänge – som ger ett tryggt boende! Till exempel får du många nya grannar och kompisar till barnen och har tillgång till stora ytor så som lek- och motionsrum, gym, bastu, ungdomsrum, verkstad, keramik- och målarrum, gästrum, med mera. Föreningen har en mysig trädgård med äppelträd, hängmatta och berså, två terrasser och många aktiviteter för den som vill, såsom yoga, målar- och keramikkurs, cirkelträning, fredagsmys med sällskapsspel och barnbio, danceoke m.m. 

Du slipper laga middag under veckans alla vardagar om du väljer att äta i den stora gemensamma matsalen, där det även ordnas julbord, påsk-, lucia och nyårsfirande m.m. Matsalen är även tillgänglig om du vill ha kalas eller andra festligheter. Kollektivboendet omfattar vissa skyldigheter, som att du ska delta i arbetet i det gemensamma köket, cirka 4 timmar/månad och annan skötsel av huset, men man får mångdubbelt igen. 

Ända sedan HSB Stockholm byggde Brf Kupan som sitt första kollektivhus 1986 – är detta verkligen ett socialt och unikt boende på många sätt. Ett kollektivboende när det är som bäst! Dessutom med utmärkta kommunikationer (6 minuter från Söder, 10 minuter från City). 

VARDAGSRUM
Ett ljust vardagsrum med hemtrevlig atmosfär och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats med både soffgrupp och matplats. Utgång till balkongen och fönster ut mot kringliggande gårdar i bästa sydvästläge. Ekparkett på golvet, målade väggar. 

KÖK
Ett fint och smart planerat kök, med fokus på matlagning. Renoverat 2024. Ett kök där funktionaliteten står i centrum och allt man behöver finns. Köksutrustningen består av fullhöjd kyl och frys, spis, diskmaskin samt en spisfläkt. 

BADRUM
Ett badrum i toppskick, modernt elegant och helt nytt badrum som varsamt renoverats nu under 2024. Tvättmaskin vilken lämnas. Golvvärme, handdukstork, dusch, handfat, wc. 

SOVRUM 1 & 2
Två rofyllda sovrum, med fönster och lutsikt mot lummig grönska. I det större sovrummet finns plats för såväl dubbelsäng som övrigt passande möblemang. Ett mindre sovrum som passar perfekt som arbets-, hobby- eller barnrum. 

HALL
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av garderober. 

Förråd
Utmärkt förråd på ca 7 kvm samma plan som lägenheten ingång trapphuset. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 4. Föreningen HSB Bostadsrättsförening Kupan i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr. Månadsavgift 5 951 kr (Värme, Vatten, Förråd, Gemensamma lokaler ingår. obligatoriskt bredband 150 kr/mån ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

318 179 kr Uppgiften är beräknad utifrån föreningens årsredovisning för 2022, källa Bopedia.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen
Brf HSB Kupan bostadsrättsförening innehar fastigheten Prästgårdsåkern 2 i Stockholms stad. Fastigheterna uppfördes 1986 och består av 52 bostadsrätter i olika storlekar (2:or på 56 kvm, 3:or på 62-72 kvm och 4:or på 107 kvm) på adresserna Solberga ängsväg 15-19. På fastigheten finns två femvåningshus. Bostadsyta 3704 kvm samt gemensamma ytor 465 kvm. 

Brf HSB Kupan är en väl fungerande kollektivhus bostadsrättsförening med människor i alla åldrar. Att bo i Kupan betyder många nya möjligheter för socialt umgänge – som ger ett tryggt boende! Till exempel får du många nya grannar och kompisar till barnen och har tillgång till stora ytor och många aktiviteter i lekrum, ungdomsrum, verkstad, keramik-, sy- och målarrum, med mera. Du slipper laga middag under veckans alla vardagar om du väljer att äta i den gemensamma matsalen. Kollektivhuset betyder också skyldigheter, som att du ska delta i arbetet i det gemensamma köket, ca 4 tim/månad och annan skötsel av huset. 

I Föreningens restaurang / matsal serveras middag varje vardagskväll under skolterminerna till en mycket billig penning. (45 kr vuxna och 0-25 kr för barn, beroende på ålder, samt 25 kr för restportion)

Sysslor i köket (ca 5 x 2 timmars köksarbete på 10 veckor) och städa något utrymme i huset (ca 1-2 timmar/månad) samt trapphus och våningsplan (ca 1 gång/år), därtill en storstädnings- och två trädgårdsdagar om året. Alla dessa arbeten är schemalagda.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en mängd gemensamma utrymmen där de boende kan umgås och utföra aktiviteter, exempelvis relaxavdelning med bastu, gym, fullt utrustad verkstad, lekrum för barnen, ungdomsrum, TV- och mötesrum, motionsrum med pingisbord och stort mysigt vardagsrum. 

Dessutom finns en keramikverkstad med ugn och drejskivor, målarrum och gästrum i andra delar av huset. 

Takterrass
Högst upp i husen finns takterrasser med fin utsikt och gott om plats för att njuta av solen och skönt umgänge. Vid fint vänder används det även av målarkursen, samt yoga- och cirkelträningsgrupperna. 

Trädgård
Framför huset finns en vacker trädgård med gott om utemöbler och gemensamma stora grillar om somrarna.

Gästrum
Föreningen har ett gästrum med sängar att hyra för ca 100 kr/natten. 

Aktiviteter
Föreningen har många gemensamma aktiviteter som keramikkurser, trädsgårdsdagar, grillfester, jul/påskmiddagar, nyårsfester, barnkalas m.m. som du deltar i när du vill. 

Planerade avgiftsändringar
Ingen avgiftsjustering är planerad under 2024.

Föreningens mark
Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Prästgårdsåkern 2, tomträttsavtalet läggs om 2025-03-31. 

Föreningens ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. Föreningens lån ca 21'', ca 4 733:-/kvm. 

Utförda renoveringar/reparationer
2022 Byte tilluftdon samt byte till LED-belysning allmäna utrymmen
2022 Stamspolning
2021 takterrasser
2020 bergvärme
2019 spolning av stammar, hiss port 15, gästrum
2017 takplattor i bottenvåningens innertak utbytta, renovering målning och isolering fönster, utökad belysning trädgård
2016 byte av rökluckor, garageport, ny hiss hus 19, renovering garage
2015 byte av radiatorventiler
2014 balkonggavlar målade, OVK-besiktning, vindskivor och gavlarna byttes och plåtades in, digitala lås till skalskydd, betongpannor och högdel bytta. 

Föreningen arbetar efter en underhållsplan. För övriga renoveringar – se årsredovisningen brf Kupan 2021.

Tvättstuga
Föreningen har 2 stycken generösa tvättstugor med modern utrustning – tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp. 

Bredband/internet
Föreningen tar ut en obligatorisk avgift på 150 kr/mån för bredband och IP-telefoni som är inräknad i månadsavgiften.

Parkering
I närliggande garaget på Solberga ängsväg 1-2 har föreningen 28 parkeringsplatser som regleras i ett servitutsavtal. Finns lediga platser, 525 kr/mån. 

I närområdet finns det fyra stycken garage och ytparkeringar som ägs av Stockholm Parkering där möjlighet finns till att hyra en boendeparkering.

-Prästgårdshagen, Götalandsvägen 228 (garage)
-Perrongen garage, Perronggatan 4 (garage)
-Älvsjö Servicehus, Armborstvägen 4-8 (ytparkering)
-Hillebarden, Segervägen 201 (ytparkering)

Tel: 08-772 96 00
E-post: kundservice@stockholmparkering.se
Hemsida: www.stockholmparkering.se

Även Q-park erbjuder möjlighet att hyra parkering i garaget på Solberga Hagväg.
-Älvsjö P-hus, Solberga Hagväg 2 (garage)
För kontakt med Q-park: Tel: 0771-96 90 00. Hemsida: www.qpark.se 

Medlemskap
HSB Kupan är en HSB-förening och ett medlemskap i HSB-Stockholm måste en köpare teckna på egen hand via hsb.se 

Kontakt
brfkupan.se
Bostadsrättsföreningens styrelse: styrelsen@brfkupan.se
Kollektivhusföreningens styrelse: khfstyrelsen@brfkupan.se
Ordförande Eva Brandt 070-440 86 95

Mer info finns på föreningens hemsida www.brfkupan.se  samt  www.kollektivhus.se

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärna och med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Solbergaskolan, Kämpetorpsskolan, Sjöängsskolan, Engelska skolan, Johan Skyttes skola och Herrängens skola. 

Natur och rekreation
I närområdet hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än vid Älvsjö Torg. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö
En ny tunnelbanelinje ska byggas ut (gula linjen) med planerad byggstart 2026. Den nya tunnelbanelinjen kommer förbinda Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Vid Aspudden ansluts den nya linjen via tunnel till tunnelbanans röda linje. Första spadtaget tas år 2022 och sträckan öppnas för trafik år 2035.