BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skokloster

Skoklostervägen 16

  • 9 rum och kök
  • 325 kvm
  • 11.499.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Skadevi Gård, en herrgård med stor tomt, servitut till sjön och privat tennisbana med tillhörande tennishus om 60 kvm.

Denna mysiga 20-talspärla ligger idylliskt belägen på Skoklosterhalvön, omringad av Mälaren, grönskande skogar och stora öppna fält. Här är det perfekta tillfället för dig som vill bo naturnära, med generösa ytor både ute och inne samtidigt som du har närhet till vatten likaväl som till stadens puls, endast 40 minuter från Stockholm.

På sommaren lyser de gula rapsfälten upp omgivningen och på vintern blir hela ön en vinterdröm. Sjön glimtar mellan några skogspartierna innan du svänger upp till gården. Innanför grindarna välkomnas du av den gamla äppel- och päronlunden. Huset med sin gula putsade fasad är krönt med ett helt nytt tak i svart falsad plåt med diskret integrerade solceller som trots sin moderna teknologi fortfarande håller den äldre stilen.

Gården erbjuder nio generösa rum med hotellkänsla, en toalett på nederplan och två totalrenoverade lyxiga badrum på övre plan. Huset har genomgående en engelsk herrgårdskänsla med varma färgval. Många av gårdens gäster beskriver köket som husets hjärta och där en av gårdens två öppna spisar sprakar och värmer till helgernas morgonkaffe.

Generösa sällskapsytor är genomgående för hela gården och passar perfekt för den sociala familjen då du både kan hålla stora bjudningar, kasta upp fötterna framför brasan när du slår igång en fredagsfilm framför bioduken, spela en omgång på det vackra Brunswick biljardbordet eller njuta av den vedeldade badtunnan året om. Den nytapetserade matsalen med öppen planlösning mot vardagsrum och biljardrum rymmer ett fem meter långt bord med plats för 20 gäster. Från matsalen går du ut i den nybyggda pergolan på 170 kvm med helgjuten platta. Här erbjuds många möjligheter att skapa ditt paradis.

En liten bit ifrån mangårdsbyggnaden finner du den privata tennisbanan med tillhörande totalrenoverat tennishus och flera stora fruktträd. Huset omfattar 60 kvadratmeter med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett sovrum och två rymliga sovloft. Till tennishuset hör en egen tomtplätt. Perfekt extrahus till tonårsbarnen, som gästhus, till både uthyrning eller med möjlighet till avstyckning.

Nuvarande ägare har genomfört en rad renoveringar och bilderna i annonsen kan därför skilja sig från verkligheten. Tack vare att nuvarande ägare gjort flera mer omfattande renoveringar såsom bland annat; tak, bergvärmepump, el, två badrum och krypgrund så slipper du bekymra dig om de tråkigaste investeringarna.

Kontakta oss idag för en exklusiv privat visning och upplev allt som detta fantastiska hem har att erbjuda.

 

Renoveringar:

- Tak i svart falsad plåt med diskreta integrerade solceller 7000 KWh (2023)
- Två totalrenoverad badrum (2023)
- 60 kvm totalrenoverat tennishus (2023)
- 170 kvm pergola med betongplatta (2023)
- Fiber (2023)
- Nya vitvaror; Tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, kylskåp, ugn, spis (2023)
- Elbilsladdare (2022)
- Yale Doorman dörr (2023)
- Tapetsering av fem rum (2023)
- Beskurit äppelträd (2023)
- Gjuten stentrappa (2023)
- Ny hydropress och vattenpump (2023)
- Fällt riskfyllda träd (2022)
- Elen utbytt (2022)
- Målad sockel (2022)
- Påbörjad renovering av fönster (2022)
- Markarbeten (2022)
- Bergvärme (2021)
- Golvluckor installerade och inspektion av krypgrund (2021)


Övrigt:

- Tomten inkluderar ett servitut vid sjön, med möjlighet till att ansöka om brygga och båtplats. 
- Vedeldad badtunna (Inköpt 2022)
- Brunswick biljardbord
- Privat Tennisbana
- Två fungerande öppna spisar
- Servitut till vattnet
- 170 kvm pergola med gjuten platta
- 13 gamla stora fruktträd (äpple, päron och körsbär).

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 9 rum och kök varav 6 sovrum.

Byggnadssätt

Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Tak: Falsad Plåt. Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Bergvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 11.499.000 kr /Bud.

Driftskostnad

Totalt 4 781 kr/mån (57 370 kr/år) varav El 2 914 kr/mån, Renhållning 700 kr/mån, Försäkring 1 167 kr/mån. Antal personer: 4.

Områdesbeskrivning

Du bor enskilt och privat men har samtidigt närhet till allt du behöver för att leva ett bekvämt liv på landet.

Mat och aktivitet: Inom fem minuter med bil finner du flera trevliga restauranger och lokala hak. På cykel tar du dig till närmsta restaurang; Sjökrogen på Skokloster Camping. Förutom krogens fantastiska pizzor erbjuder campingen en mängd roliga aktiviteter för hela familjen med bland annat en helt ny minigolfbana, hoppborg, sandstrand, glasskiosk, lekpark, vattenhinderbana, hamn med båtar och trevliga livespelningar som håller igång på sommarhelgerna. 

Vill du ta vänner och familj på ytterligare aktivister kan ni testa på guidade turer på Sveriges vackraste Barockslott eller en picknick i slottets stora äppelträdgård. På Skokloster Slottsområde finns både två mysiga caféer, öppen förskola, Skokloster kyrka, Stenhuset, kafferosteri, bensinmack och gästbrygga. 

Skokloster har även en lanthandel med apoteksvaror och paketutlämning, flera lokala hantverkare och gårdsbutiker. Lokala thairestaurangen Jijis Kök serverar en fantastisk Pad Thai, Grillhörnan är kända för sina burgare och på den omtyckta pizzerian Charlie's hak i Slottsskogen kan du hämta din söndaglunch. 

Skola: I Skokloster finns både privat och kommunal förskola samt skola.

Kultur: Skokloster är en halvö med anrik historia och ägs än idag till största del av några av Sveriges äldsta adelsfamiljer. Här finns en mängd lämningar från forntiden med alltifrån ruiner till flera kända vikingalämningar och runstenar och två fantastiska kyrkor från 1100- och 1200-talet med närhet till flera vackra private och publika slott.

Idrott:
 Om du vill utforska lite andra marker än den privata tennisbana så finns det en nybyggd padelbana på cykelavstånd från gården. Skoklosters IF har både fotbollslag för barn och vuxna, den lokala sportklubben drar upp skidspår på vintrarna, gym finner du i Skokloster centrum, du kan spela pingis med den lokala bygdegårdsföreningen eller gå med i bygdens skytteföreningen. Bålsta har ytterligare flera idrottsföreningar med alltifrån dans till kampsport.

Bad: Förutom möjlighet att gå ner till ert egna servitut och ta ett dopp finns det flera vackra badstränder i närområdet. Campingens badstrand är ett populärt resmål och hit tar du dig på några minuter med bil eller cykel. Till Bro badhus tar du dig med bil på 20 min.

Natur: 
Din egna trädgård skördar årligen tonvis med äpplen som du kan musta i det lokala musteriet. Den stora skogen som omsluter gården är rik på bär och svamp och här finner du även trevliga promenadstråk. Med bil tar du dig till ett vackert naturreservat bara fem minuter från gården.

Hälsa:
 I Skokloster centrum fem min bort finner du mottagning till Bålstadoktorn och familjeläkarna.

Transport: Med bil; Arlanda 25 min, Stockholm 45 min, Västerås 45 min, Uppsala 40 min och Enköping 20 min. Med kollektivtrafik: Närmsta busshållplats finner du vid tomtgränsen. Till Bålsta centrum och Bålsta centralstation går det bussar en till två gånger i timmen och tar ca 20-25 min. Från Bålsta går sedan pendeltåg till Stockholm eller fjärrtåg mot både Stockholm och Göteborg, samt bussar till Arlanda, Uppsala och Enköping. Under sommaren finns det även en lokal limousine som du kan ringa in och som kör dig och ditt sällskap till vissa lokala aktiviteter såsom Sjökrogen.