BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Folkungagatan 104

  • 3 rum och kök
  • 62 kvm
  • 7.200.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva denna underbara sekelskiftestrea med ett perfekt läge, begränsad insyn och samtliga fönster belägna mot den idylliska innergården. Ett riktigt drömboende i vacker 1800-tals fastighet, disponerat på 62 kvm med en solig och extra stor balkong i sydvästläge som vetter mot föreningens trädgård. Här växer kanske ett av Stockholms största körsbärsträd och på våren förvandlas gården till något alldeles extra när blomningen är i full gång. Dessutom ett nyrenoverat kök byggt 2023! Här har man sin lugna oas samtidigt bara ett stenkast till SoFo:s puls och Nytorget.

Här finns generös takhöjd om ca 3,10 m, pardörrar, höga golvsocklar, vackra furutiljor, fungerande kakelugn och stor balkong mot innergården. Balkongens storlek gör det möjligt att möblera med både bord -och två stolar samt en lounge soffa. Direkt innanför de glasade dörrarna ligger lägenhetens master bedroom med plats för större säng och sidomöbler. Snyggt platsbyggda garderober finns i tre sektioner och rummet har ytterligare yta för mer förvaring om så önskas, eller ett skrivbord.

Vardagsrummet med den vackra och fungerande kakelugnen är lättmöblerat och i fil med sovrummet. Det gör att flera fönster hamnar i rad och du kan se genom hela lägenheten vilket skapar rymd. Här i vardagsrummet finns en naturlig plats för matbord invid fönstret och du kan lätt duka upp för fler gäster på middag. Sovrum två är idag inrett med säng, sidomöbel och tre platsbyggda garderober med plats för överskåp, önskas ett skrivbord finns utrymmet och här har man också ett fönster mot föreningens innergård i söderläge.

Det moderna och väl avvägda köket byggdes i sin helhet under 2023. Här har man blandat nutida komfort med klassisk stil och gjort fina materialval. Gott om förvaring i höga skåp och generös bänkskiva med gott om plats för matlagning. Ett kök gjort för umgänge och en plats att hänga på, finns det ett bättre sätt att välkomna en gäst på -att direkt välkomnas till lägenhetens hjärta.

Badrummet är stort och helkaklat, utrustat med både tvättmaskin, dusch/badkar, wc och handfat med stor spegel ovanför.

Söders puls finner ni utanför porten och en kort promenad bort finns härliga grönområden samt goda kommunikationer. Grönskande Vitabergsparken, pulsernade Nytorget eller närheten till Slussen! och en av stadens vackraste vyer får du med en promenad förbi Tjärhovsplan där du blickar Djurgården och Stockholms inlopp.

- Balkong mot innergård i soligt läge
- Låg avgift ink. bredband
- Kakelugn
- Lummig och lugn innergård som blir en härlig oas sommartid
- Vackra trägolv och högt till tak
- Bevarad charm med bland annat speglade fönsterfoder och vackra socklar
- Nyrenoverat kök
- Optimal planlösning disponerad som 3:a

 

Lägenheten är registrerad 60 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.
Information i filmen är från aug-23.