BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Stigbergsgatan 32 B, 4tr

  • 2.5 rum och kök
  • 71 kvm
  • 7.250.000 kr / Såld
  • 5683
  • 345
  • 4518
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna mycket charmiga 2,5:a belägen i vacker och välskött fastighet på underbara Stigbergsgatan/Lilla Erstagatan. Magiskt läge invid Fjällgatan med sin storslagna utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Gamla Stan. Stabil, lågt belånad förening som äger marken.

Fastighetens fasad ritades av arkitekt Rolf Bolin. Här bodde arkitekt Ivar Tengbom på 1930-talet, i en lägenhet där senare Greta Garbos mamma och bror flyttade in. Tomas Tranströmer bodde här då han fick nobelpriset i litteratur och i filmversionen av Millennium-trilogin användes en av husets entréer som Lisbet Salanders port.

Underbar lägenhet i fint skick. Gott om tidstypiska detaljer som fungerande öppen spis, fiskbensparkett, spegeldörrar, spröjsade fönster mm. Bostaden erbjuder ett vardagsrum med fri utsikt genom stora fönsterytor, ett rymligt kök, sällskapsrum/bibliotek med öppen spis, badrum, ett rymligt sovrum samt gott om förvaringsutrymmen. Ytskiktsrenovering gjordes 2021, med målning av väggar och snickerier samt slipning av golv. Köket målades om juli 2023.

Det finns en gård med uteplats och två gemensamma takterrasser, båda med en extra terrass med 360-graders utsikt uppe på taknocken. På de översta terrasserna har man en unik utsikt över hela Stockholm, och de är förmodligen östra Södermalms högst belägna terrasser. Föreningen har även en välskött och lummig innergård med möjlighet till grillning.

- Lågt belånad brf som äger marken.
- Föreningen har alla större renoveringar bakom sig. Inga större åtgärder planerat de närmsta åren.
- Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett stort vindsförråd om ca 10 kvm.
- Stor tvättstuga. Garage med låg avgift. Två cykelrum.
- Övernattningslägenhet till en kostnad om 250kr/natt, kan användas som festolkal.
- Fri fyra veckors uthyrning av bostaden varje år enl. stämmobeslut 2023. Endast anmälan krävs till styrelsen.