BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla - Järla sjö

Winborgs väg 29

  • 3 rum och kök
  • 82.5 kvm
  • 7.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen är det dags för denna lägenhet att säljas. Nu ser ni annonsen med alla bilder för första gången! Välkomna på lägenhetens första visning 21/4.

Ta chansen att äga en av Järla Sjös pärlor – denna bostad erbjuder en fantastisk utsikt över Järlasjöns glittrande vatten och kombinerar stadens puls med naturens lugn. Med sjöutsikt endast ett par steg till badbryggan får du vardagslyx med morgondopp på badrocksavstånd. En ljus och rymlig trea med en stor terrass som förstärker den underbara sjöutsikten. Detta hem erbjuder en vy över vatten med Nacka reservatets skog som kuliss har den en oslagbar utsikt. 

Vardagsrum, kök och ett sovrum har alla fri utsikt. Med sina generösa ljusinsläpp skapar de stora fönsterpartierna en öppen och inbjudande atmosfär, perfekt för sociala sammankomster eller avkoppling. Vardagsrummet, ljust och öppet, sträcker sig ut till den imponerande terrassen som rymmer soffgrupp, matplats och odling . Terrassen är utrustad med infravärme och vindskydd, vilket gör den till en fin uteplats även för sena höstdagar. Köket är ett levande canvas med gott om förvaring och arbetsyta. Sovrummen, fridfulla och avskilda, erbjuder gott om förvaring med platsbyggda garderober och en rymlig klädkammare.

Bostadsrättsföreningen är ekonomiskt stabil och lågt belånad, vilket ger dig trygghet. Dessutom finns det mer eller mindre alltid lediga parkeringsplatser bara 20 meter från din entrédörr.Området präglas av vänlighet och gemenskap, man hälsar och har spontana träffar på kvarterskrogen  – här trivs du både inomhus och utomhus. Föreningen sätter trivsel i fokus med välskötta blom- och buskplanteringar runt fastigheterna. För de gröna fingrarna finns örtlådor fritt tillgängliga, en aktiv kanot förening och brygg gemenskap. Bad , kanotpaddling och skridskoåkning på Järla sjö är en naturlig friluftsaktivitet. Din kanoten kan dessutom bekvämt förvaras i garaget.

Området erbjuder närhet till skola, förskola, service o natursköna områden som Gustaf Dalens park och Herrgårdsparken. Bussförbindelser till Slussen på endast 20 minuter. Hellasgården, ett populärt friluftsområde, är också inom räckhåll. Här lever du i ett lugnt område med naturlig grannsamverkan.

Utnyttja denna unika möjlighet att äga ett hem där vardagen fylls med en underbar sjöutsikt och där du kan vakna upp till vattnets mjuka kluckande precis utanför ditt fönster. Missa inte chansen att uppleva det bästa av både Stockholm och Järla Sjö!

 Kontakta Anas Taba för mer information

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 2. Föreningen Brf HSB Järla strand.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.495.000 kr. Månadsavgift 5 899 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband samt Bostadsrättstillägg ingår).

Driftskostnad

Totalt 620 kr/mån (7 440 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skilja sig beroende på avtal och liknande. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

277 426 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Byggnadsår
2003-2004.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
I bostadsrättsföreningen Järla Strand ingår 51 lägenheter fördelade på fem hus vid Winborgs Väg 29-43. Alla hus ligger ut med stranden vid Järla Sjö. I maj 2004 flyttade de första boende in i 43:an. Sist av "nybyggarna" i föreningen var de som flyttade in i 29:an i september samma år.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Kommande renoveringar
Byte av hiss kommer ske under 2024 och möjligen målning av trappuppgångar. Föreningen har också en del mindre löpande arbeten. I övrigt så går föreningen f n igenom en underhållsplan - uppgifter hämtade från föreningen 2023-08-18.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften höjdes för 2024. I dagsläget finns inga beslut om förändring av månadsavgiften - uppgifter hämtade från föreningen 2023-08-18.

Gemensamhetsutrymmen
Varje lägenhet är utrustad med både tvättmaskin och torktumlare varför det inte finns någon tvättstuga. Föreningens cykelrum finns på Winborgs Väg 33.
Varje lägenhet är utrustad med minst ett förråd. De flesta har förrådet inne i lägenheten. Utöver dessa har Samfälligheten förråd för uthyrning i området, se http://jarlasjo.se/omradet-jarla-sjo/forrad/ för mer information.

TV- och internetanslutning
Föreningen har ett gruppavtal med Telenor för bredbands- och telefonitjänster, som alla boende kan nyttja. I korthet innebär avtalet att de fasta månadsavgifterna faktureras till föreningen och de boende betalar själva för samtalskostnader och extratjänster som man kan beställa efter eget önskemål (musik, film, o.dyl.). Föreningen har Tele 2 som TV-leverantör.

Bilplats
Gott om parkeringsplatser direkt utanför fastigheten. Boendeparkering i området kostar 400 kr/månad. Garageplatser finns att hyra av samfälligheten i Järla sjö för 1 125 kr/månad. Till dessa är det kö.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
1432,50 kr betalas av överlåtare.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Matbutiken Paradiset öppnade 2017 en butik här, och sedan tidigare finns bland annat restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Den 1 oktober 2017 börjar tvärbanan gå från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2025.