BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Årstavägen 26

  • 2.5 rum och kök
  • 63 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna unika tvåa, en riktig Årstapärla, original blandat med modernt gör denna lägenhet underbar att bo och leva i.
Till denna lägenhet på femte våningen tar du dig praktiskt med hiss. Lägenheten är belägen mitt i centrala Årsta.
Väl innanför dörren möts du av en väldisponerad lägenhet. I det ljusa vardagsrummet tronar ett vackert originalgolv och fantastisk utsikt. Balkong som är belägen i perfekt sydöstläge som ger sol under större delen av dagen. Balkongen har utgång från vardagsrummet. Lägenheten har utöver detta ett sovrum i härligt läge som ger en mycket trivsam sovplats. I lägenheten finns även ett välplanerat och stort kök med matplats som ger plats för stora middagar och trevliga sammankomster. Utöver allt detta finns ett rum med en spröjsad glasvägg ut mot köket, som går att använda till både gästrum och kontor. Innanför detta rum finner ni ett litet tvättutrymme.
Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till det bästa Årsta har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! På Årstavägen bor du i fridfulla och mysiga kvarter med närhet till det mesta. Förskola, lekparker, vackra grönområden, mysiga parker ligger endast ett stenkast från lägenheten. Årsta torg, där du hittar butiker, trevliga restauranger och gym nås till fots på under 3 minuter.
Årstaskogen ligger ett stenkast från porten och är perfekt för dig som gillar att motionera i härlig natur. Här finns också gratis utegym att använda. Följer du Årstaskogen ner mot vattnet hittar du Årstaviken, här du kan njuta av både picknick och bad.
Trots Årstavägens lugna läge är det inte längre än 25 minuter med kollektivtrafik till Stockholm city och med cykel når du Södermalm på endast 10 minuter. En lägenhet som erbjuder allt helt enkelt.
Något säljaren verkligen uppskattar med lägenheten är den sociala planlösningen, det höga läget, närheten till Årsta torg, samt alla möjligheter till att sig runt (tvärbana, buss och gångavstånd/cykelavstånd till både Gullmarsplan t-bana och till pendeln).


Välkomna att anmäla ert intresse !

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 5av6, hiss finns. Lägenhetsnummer 19. Föreningen Brf Roxen 7, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 235 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband, Inräknat i avgiften är 22 kr/månad för TV samt 150 kr/månad för bredband(via ownit), kostnaderna är inkluderad i re ingår). Andel i föreningen är 2.09049 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

Har ingen nettoskuld. 5,1 miljoner i kassan och 5 miljoner i lån. = plus 2174 för denna lägenhet Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Föreningen
Brf Roxen 7 är en stabil och välskött förening bestående av 2 punkthus med 47 bostadsrättslägenheter och 1 lokal som idag hyrs ut till ett bokförlag. Föreningen bildades 1987 och ombildning skedde 1988. Föreningen har god ekonomi och är lågt belånad.

Tomträtt
Föreningen innehar marken med tomträtt som löper mellan åren 2016-2026. Tomträtten löper ut sista mars 2026.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar

1992 - Omläggning av tak
1993 - Rörstambyte
1995 - Byte av elstigar
1999 - Renovering av hiss
2008 - Omputsning av fasad, nya ytterfönster, renovering av balkonger
2010 - Installation av värmepump för energisparande åtgärd
2013 - Upprustning av gård och parkeringsplatser
2015 - En av hyresrätterna uppläts
2015 - 3-fas indraget i alla lägenheter
2017 - Genomgång ventilation
2019 - Installation av solceller/ solpaneler, stamspolning, upplåtelse av föreningens sista hyresrätt samt tagit fram en underhållsplan.

Kommande renoveringar
2023: Upprustning av parkering, installation av laddstolpar och ny frånluftspump.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har gemensam grillplats samt takterass med milsvid utsikt över Stockholm. Perfekt att nyttja vid middagsbjudningar. Utöver detta finns dessutom tvättstuga i källaren.

Internet och TV
Fiber, OwnIT, 1000 / 1000 (från feb 2022).
TV via Tele2. En obligatorisk kostnad 172 kr per månad tillkommer för bredband och satellit TV, denna avgift är medräknad i redovisad månadsavgift.

Parkeringsplats
Det finns 20 parkeringsplatser som kan hyras. För närvarande är det kö. och platserna kostar 330 kr/ månad. Höjning med 50:-/mån när laddstolpar kommit på plats.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5% av aktuellt prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1,5% av aktuellt prisbasbelopp.

Medlemskap
Föreningen godkänner delat ägande. Lägsta andel är 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Rumsbeskrivning

HALL
En välkomnande och rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter. Du finner ljust målade väggar och ett bra ljusinsläpp samt säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterna som ligger i gavel. Här erbjuds stora sällskapsytor som är perfekt till både vardagar som till festliga tillställningar. Golvet bekläds av ett jättefint, välbevarat originalparkett i ek. Från vardagsrummet når du såväl sovrum, kök och balkong.

BALKONG
Balkong i perfekt sydöstläge som ger generöst med sol under stora delar av dagen. Den rymliga balkongen ger dig generöst med plats för diverse möblemang.

KÖK
Välplanerat och smakfullt renoverat kök där det inte sparats in på, vitvarorna, som är "top of the line" med alla funktioner man kan tänka sig. i köket finner ni en fantastisk stenbänkskiva och mörkgröna luckor. Här kan man njuta av fin utsikt samtidigt som du lagar kreativa måltider. Gott om skåp och arbetsytor. Den maskinella utrustning bestående av induktionshäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och en kombinerad tvätt/tork som ligger i utrymmet bredvid köket. Det finns även en stor matplats där det enkelt går att sitta 8 personer.

SOVRUM
Stort och rymligt sovrum med utsikt mot lummig allmänning och ett magiskt ljusinsläpp tack vare stora fönster. Det finns gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även gott om plats för garderober.

EXTRA SOVRUM/KONTOR
Inne i köket finner ni detta lilla mysiga utrymme, med en stor spröjsad glasvägg ut mot köket som ger liv i hela rummet. Här finns plats för gästsäng, barnsäng eller skrivbord.

TVÄTTUTRYMME
Innan för det lilla sovrummet hittar ni ett tvättutrymme utrustat med tvättmaskin och förvaring.

BADRUM
Rymligt badrum utrustat med handfat, badrumsskåp, WC, badkar med dusch. Badrummet är helkaklat.