BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Laxåvägen 25

  • 86 kvm
  • 5.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Planerad försäljning under hösten 2024
Nu saluförs ett av de så efterfrågade och populära husen på Laxåvägen. Ett trivsamt och klassiskt radhus i 1950-talsstil som utgör ett smycke i Bagarmossen med sin stilfulla och enhetliga arkitektur. Huset är en del av kvarteret Oräddheten som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig, och konstnärlig synpunkt. Det är en kulturhistoriskt värdefull miljö utpekad i Stockholms översiktsplan.

Ett stenkast bort nås idylliska Nackareservatet som erbjuder härliga löpspår och motionsslingor. Sommartid är Söderbysjön populärt för bad, även vintertid för skridskor och skidåkning. Där finns även Björkhagens FK och Brotorpsstugan som vintertid erbjuder nygräddade våfflor. Hellasgården finns även på promenadavstånd som erbjuder er motionsspår, paddling, badplats, bastu, orientering och vandring.

Från Bagarmossen tar ni er enkelt och smidigt till stan via tunnelbanan och dess gröna linje. Innerstaden når ni på ca 15 minuter. Med buss 161 tar ni er även vidare söderort mot Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen. I området finns även flera skolor och förskolor.

Missa inte chansen att se denna pärla!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Tomträtt.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 883 kr/mån (10 600 kr/år) varav Tomträttsavgäld 883 kr/mån.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 621 000 kr
Mark, totalt värde: 2 909 000 kr ().
Summavärde: 4 530 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1954
Värdeår: 1954

Fastighetsbeteckning
STOCKHOLM RÅDIGHETEN 4

Fastighetsrättsliga förhållanden
Fastigheten är upplåten med tomträtt.

Tomt
187 m²

Area
Boarea (BOA) 86 kvm
Biarea (BIA) 66 kvm

Fakta
Radhus i soutteräng
Fasad: Träpanel
Tak: Sadeltak med
Stomme: Trä och lättbetong
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Betongplatta
Fönster: 3-gals fönster samt 2-glas kopplade fönster
Ventilation: Självdrag
Uppvärmning: Fjärrvärme, luftvärmepump
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Renoveringar
Badrum övre plan renoverat 2016

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 10 st
Total belopp: 1 313 000 kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.


Kommunal avgift
Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2023, men aldrig mer än 9 287 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.