BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Samaritgränd 6, 2 tr

  • 1 rum och kök
  • 22 kvm
  • 2.625.000 kr / Såld
  • 7085
  • 799
  • 4582
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Samaritgränd 6 högt upp med vacker utsikt över kvarterets 20-tals fastigheter. Här bor du med låg avgift på attraktiv adress! Lägenheten ligger på 2 tr men utåt sett känns det som att du är mycket högre upp då fastigheten ligger på sluttande gata. Från det stora fönstret i söderläge är det perfekt att sitta i den djupa fönsternischen och här är det gott om sol, kunna öppna upp under sommartid, ta en kaffe och njuta av värmen. Det här är verkligen mysiga kvarter och nu finns denna lägenhet att kunna bli din.

Interiört erbjuder den här lägenheten det mesta av allt och inrymmer precis det du behöver. En planlösningen där allt ligger på rätt plats tillsammans med ett modernt pentry. Utöver hallen med plats för förvaring finns en djup klädkammare längre in. En detalj är öppningen mellan kök och matplats, så du som lagar mat kan prata med dina gäster på middag. I hallen finns även ett helkaklat badrum med uppgraderad inredning och extra förvaringshyllor ovanför dörren.

Föreningen med samma namn som adressen finns här sedan 2001 och omfattar 24 lägenheter med bostadsrätt. Det finns dessutom en hyresrätt kvar och en lokal som hyrs ut. Föreningen äger marken och har endast 5,5 mil i lån. Det ger en siffra på ca 5 100 kr/kvm. Stor del ligger med bunden ränta omkring 1% till våren 2024. Under hösten har ventilationsbesiktning (OVK) genomförts. 

En hemtrevlig 1:a med ett underbart läge, högt belägen i söderläge med utsikt över kvarteret. Föreningen har också en lummig innergård likt en trädgård där grillmöjligheter finns. Väldigt populär adress, med närhet till Mariatorget och Zinkensdamm samt grönskan och lugnet precis utanför fönstret. Lägenheten ligger i ett klassiskt 20-talshus och har bra ljusinsläpp med de stora fönstren och mycket charm tack vare de tidstypiska detaljerna som det spröjsade fönstret och de vackra spegeldörrarna. Här bor du med vacker utsikt över kvarteret och lägenheten har ett härligt, ljust och soligt söderläge! Lägenheten är väl omhändertagen och har en rofylld känsla med fina kulörval. 

Lägenheten disponeras med ett luftigt vardagsrum med plats för säng, soffa och matbord. Välplanerat kök utrustat med spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Rymligt badrum med dusch, wc, spegel samt handfat med kommod. Inbyggda klädkammare i sovrummet ger goda förvaringsmöjligheter. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Här bor du på ett mycket lugnt men ändå centralt läge med Mariatorget och Zinkensdamms stora utbud av restauranger, barer och butiker alldeles runt knuten. Nära till vackra parker såsom Tantolunden som bjuder på härliga promenad- och löpstråk längs vattnet samt Skinnarviksparken. Goda kommunikationer med både Zinkensdamms- och Mariatorgets tunnelbana samt flertalet busslinjer väldigt nära. För dig som enkelt vill ta dig till Arlanda så ligger Södra Stations Pendeltåg i närheten. Runt knuten ligger bland annat populära caféet Fabrique om ni vill köpa hem färskt bröd, Mahalo, Häktet och de populära kvarterskrogen Bar Hommage och Brunos Korvbar.

- Ljus och välplanerad 20-tals lägenhet
- Låg avgift
- Stort fönsterparti med härlig utsikt mot kvarteret och vackra fastigheter
- Högt i tak och välbevarade spegeldörrar
- Charmiga detaljer från byggnadsåret
- Till lägenheten hör ett vindsförråd
- Stabil förening med god ekonomi
- Beläget med närhet till både natur och nöjen direkt utanför porten
- Utmärkta kommunikationer med flera busslinjer samt Mariatorgets t-bana nära bara ett kvarter bort!