BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-Boo - Telegrafberget

Semaforvägen 57

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 2.995.000 kr
  • 5499
  • 1637
  • 9008
Värdera din bostad

Beskrivning

Njut av morgonkaffet på din inglasade balkong med panoramautsikt över det glittrande havet. Lägenheten har en öppen planlösning och genomtänkt design. Köket är stilfullt inrett med lindblomsgröna luckor och bjuder in till gemensamma måltider vid det stora middagsbordet. 

För den som älskar att träna och koppla av erbjuder föreningen en träningslokal och bastu, med möjlighet till övernattningslägenhet för gäster. Gemensam takterrass står till ditt förfogande, där kvällssolen och den strålande havsutsikten över Stockholms inlopp blir en naturlig del av din vardag.

Boendet på Semaforvägen 57 ger dig inte bara en bostad utan en livsstil. Båtpendla till city och upplev skärgårdskänslan varje dag. Med närheten till naturreservatet och vackra skogsstigar är detta en oas mellan skogen och havet. Promenera till Glasbrukssjön på ca 20 minuter eller utforska Yasuragi för avkoppling och välbefinnande. 

För den praktiska sidan erbjuds garage i huset (en garanterad plats medföljer), och tvättmaskin med torktumlare finns i lägenheten. Föreningen äger marken, vilket ger stabilitet. Boendet har insynsskyddat läge och ett påkostat badrum med golvvärme för extra komfort.

Semaforvägen 57 är mer än en bostad, det är ett unikt tillfälle att äga ett drömhem med havsutsikt, gemenskap och bekvämlighet. Missa inte chansen att uppleva detta fantastiska boende på plats.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 43. Föreningen HSB BRF Fyrhusen i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr. Månadsavgift 3 331 kr (Värme, Kabel-TV ingår. Obligatorisk avgift om 144kr för bredband. ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 298 kr/mån (3 576 kr/år) varav El 129 kr/mån, Vatten/Avlopp 19 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1.

Lägenhetens nettoskuldsättning

712 271 kr

Överlåtelseavgift

1 838 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

7 875 kr.

Byggnadsår
2020.

Uppvärmning
Bergvärme.

Föreningen
Det finns 66 lägenheter i HSB brf Fyrhusen fördelade på allt från välplanerade tvåor till rymliga femrummare. Med närhet till vattnet och Skarpnäs vackra naturreservat är det här ett boende där du har möjlighet att verkligen njuta av naturen och vattnet. De flesta lägenheter har sjöutsikt. Högst upp har lägenheterna rejält tilltagna terrasser, lite längre ner stora inglasade balkonger och på bottenplan mot gården egna uteplatser.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande renoveringar
Inga inplanerade renoveringar då fastigheten är ny - uppgifter hämtade från föreningen 2023-10-12.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2023-10-12.

Tv och bredband
Föreningen har avtal med Telenor för både bredband samt TV, en obligatorisk avgift om 144kr tas ut för detta.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens fantastiska takterrass har nyligen utrustats med solstolar och bord, vilket gör det till en trevlig plats att umgås på. Här kan du njuta av en ny vy över Stockholms inlopp varje dag. Genom föreningen får du också tillgång till ett gym där högst 6 personer kan boka träning samtidigt, vilket ger en intim och privat atmosfär. Dessutom har du fri tillgång till föreningens bastu fram till kl. 16.00 varje dag. En gång i månaden kan du även boka bastun för privat bruk. Varje hus har en separat groventré intill huvudentrén, med plats för barnvagn/rullstol. I Hus 5 finns en grovtvättstuga samt övernattningslägenhet. Dessa bokas via de digitala informationstavlorna som sitter i varje hus entré, i appen eller via inloggning på internet. På garageplanen finns samtliga lägenhetsförråd. Miljörummet/soprummet nås antingen från det övre garageplanet eller utifrån intill garageportarna. Föreningen har även en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra, den ligger på markplanet på Semaforvägen 59.

Parkering
För varje lägenhet finns möjlighet att hyra en parkeringsplats i garagen.

  • 7X24 (dygnet runt, alla dagar)

Reserverad plats (2 platser lediga)
1293 kr inklusive moms per månad

  • 7X24 (dygnet runt, alla dagar)

Reserverad El-plats (fullt, 10 personer i kö)
1293 kr inklusive moms per månad
(+ tillägg 200 kr för el-plats)
El-förbrukningen debiteras separat av HSB på avin.

  • 7X24 (dygnet runt, alla dagar)

Reserverad MC-plats (fullt, 5 personer i kö)
436 kr inklusive moms per månad.

Uppgifter hämtade från Corepark 2023-10-12.
Parkeringsfrågor sköts av Corepark AB. info@corepark.se

Övrigt
En obligatorisk kostnad för varmvatten och elförbrukning tillkommer på avgiften.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
1837,5kr betalas av säljaren
787,5kr

Hemsida
https://www.hsb.se/stockholm/brf/fyrhusen/

Områdesbeskrivning

Telegrafberget är ett vackert och charmigt område som ligger i Saltsjö-Boo, en naturskön del av Nacka kommun strax utanför Stockholm. Det är en plats där historiska anor möter fantastisk utsikt och där invånarna kan njuta av både naturens skönhet och stadens närhet.

Beläget på en höjd erbjuder Telegrafberget en imponerande panoramautsikt över Stockholms inlopp och skärgården. Att stå på bergets topp och se ut över det glittrande vattnet medan solen går ner bakom horisonten är en upplevelse som sätter sig i själen. Utsikten är en perfekt förevigad vy av Sveriges natursköna landskap.

 

Området runt Telegrafberget är känt för sina vackra grönområden och vandringsleder. Här kan man promenera längs slingrande stigar, omgiven av frodig skog och fågelsång.

 

Telegrafberget har också en rik historisk bakgrund. Namnet kommer från tiden då en telegrafstation fanns på berget, där meddelanden sändes via telegraftrådar till och från Stockholm. Idag kan man se ruinerna av den gamla telegrafstationen och låta fantasin resa tillbaka i tiden.

 

Området kring Telegrafberget är präglat av en harmonisk atmosfär och en stark gemenskapskänsla. Det är ett populärt område för både unga familjer och äldre par som vill njuta av naturen och samtidigt ha närhet till stadens bekvämligheter via båt. 

Nacka centrum, med sina shoppingmöjligheter och nöjesalternativ, ligger bara en kort bil- eller bussresa bort från Telegrafberget. Här kan man upptäcka allt från moderna butiker till restauranger. För den som söker ännu mer puls och storstadsliv är Stockholm bara en kort resa bort, vilket gör Telegrafberget till en perfekt bas för dem som vill kombinera natur och stadsliv.

 

Sammanfattningsvis är Telegrafberget i Nacka ett unikt och charmigt område som erbjuder enastående naturskönhet och närhet till stadens bekvämligheter. Med sin spektakulära utsikt, historiska intressen och harmoniska atmosfär är det en plats som har allt för dem som söker en balanserad livsstil mellan stad och natur.