BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Tobaksspinnargatan 6, 5+6 tr

  • 3 rum och kök
  • 83 kvm
  • 9.525.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Det är något särkilt med att bo högst upp, här dessutom i etage vilket innebär en lägenhet i två plan om totalt 105 kvm. På vindsplanet kan fler sovrum skapas och här finns också en egen ingång. Interiört erbjuder den här lägenheten det mesta av allt och för att nämna några saker ni blir ägare till är en inredd vind med synliga takbjälkar, otrolig utsikt i flera väderstreck, stor terrass i västerläge och en kungsbalkong med förmiddagssol. Terrassen om 9 kvm har sol under sommarhalvåret från tidig eftermiddag till sen kväll, här finns plats för loungemöbler, parasoll, cafébord och gott om yta för växter och odling. Nuvarande ägare har verkligen nyttjat terrassens fördelar och odlat både tomater och sallad.

Planlösningen är väl planerad och här ligger allt på rätt plats tillsammans med ett modernt renoverat kök. Inrett med integrerade vitvaror, bänkskivor i kalksten och vinkyl. År 2021 lades ny ekparkett i köket och utrustningen består av induktion (2022), ny ugn (2023), fullstor kyl&frys, diskmaskin och integrerad micro. Här binds sociala ytor samman med stor matplats och utgång till den fantastiska terrassen via glasade altandörrar. Lägenheten har dessutom två badrum. Det stora badrummet är utrustat med dusch/badkar, wc och tvättställ med kommod samt har även ett eget fönster mot innergården. Det andra badrummet har nästa samma storlek och innehar tvättmaskin. Båda badrummen är helkaklade.

Via den inre hallen nås lägenhetens sovrum som rymmer en större dubbelsäng, förvaringsmöbel eller skrivbord och här byggdes garderober 2021. Stort fönsterparti och glasad dörr ut till kungsbalkongen om ca 4,5 kvm. Med förmiddagssol från tidig morgon njuter ni med frukost en vackert grönskande vy mot Pålsundskanalen och vidare in mot stan.

Stora delar av lägenheten målades om under 2020-2021 och då byttes även takfönster på vindsplanet. Idag nyttjas vinden som vardagsrum och arbetsrum men kan också bli fler sovrum. Här finns utöver vacker utsikt genom fönstren som är öppningsbara en fungerande braskamin samt ett praktiskt förråd. Se planskiss. 

Föreningen Turbinen 21 finns här på Tobakssspinnargatan sedan 1998 och omfattar 33 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken och är en s k äkta förening. Belåningen är mycket låg då föreningen lån idag uppgår till 7,8 mil där stor del om 6 mil ligger med bunden ränta omkring 1% till 2025 och 2028. Det finns också gott om sparade medel med en kassa på nästan 2 mil som föreningen själva ser som en god tillgång för eventuella renoveringar. År 2023 gjorde föreningen takmålning och under hösten genomförs också en ventilationsbesiktning OVK. Varmt välkommen att kontakta mig vid intresse.