BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Farsta Strand

Ekshäradsgatan 192

  • 5 rum och kök
  • 87 kvm
  • 5.595.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta familjevänliga gavelradhus med solceller och en yta om totalt 116 kvm högst upp på Ekshäradsgatan, där det bästa av stadsliv och natur möts. Huset har ett högt och insynsfritt söderläge i populärt radhusområde. Detta hem erbjuder en idyllisk tillvaro med en sjöglimt mot den vackra Magelungen och en lugn atmosfär som präglar det barnvänliga området.

Huset sträcker sig över fyra välplanerade halvetage som ger ljus och rymd. Köket har fönster i söderläge som skapar en inbjudande atmosfär och låter solens strålar fylla rummet med energi. Uteplats med trädäck i direkt anslutning till köket suddar ut gränsen mellan ute och inne. 

Det generösa vardagsrummet är det perfekta stället att koppla av och umgås. Här möts du av en mysig öppen spis som ger värme under kyliga kvällar. Från vardagsrummet leder en dörr ut till en balkong i söderläge med trevlig utsikt över omgivningarna.

Husets fyra sovrum ger gott om plats för hela familjen och flexibilitet för hemmakontor eller gästrum. Huset rymmer även ett helkaklat badrum med badkar som ger en lyxig och bekväm tillvaro. 

Trädgården är uppväxt och har äppelträd, jordgubbar, smultron, vita och röda vinbär, blåbär, rosor, lavendel och fjärilsbuske.

Förutom själva bostaden ingår även ett garage i länga samt möjlighet att installera laddbox för elbil.

Området är känt för sin naturnära och barnvänliga atmosfär. Precis utanför huset finns en lekplats där barnen kan leka fritt och säkert. Huset har badrocksavstånd till Magelungens bästa badbrygga med bara några minuter till morgon- eller kvällsdopp. På gångavstånd finns både Farsta centrum och Farsta strand, vilket ger tillgång till shopping, restauranger och utmärkta kommunikationer med tunnelbana, bussar och pendeltåg.

Närområdet erbjuder också rikligt med sport, natur och badmöjligheter, perfekt för aktivitet, avkoppling och rekreation. På kort gångavstånd finns Farsta sim- och idrottshall, Farsta IP och promenadstråk som går runt hela sjön. Vintertid är Ågesta ett paradis för längdskidåkare och Magelungen en populär skridskosjö.

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 4 sovrum.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.595.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 5 318 kr/mån (63 821 kr/år) varav El 1 262 kr/mån, Samfällighet 3 600 kr/mån, Försäkring 456 kr/mån. Antal personer: 2. I kostnaden för samfälligheten ingår: Värme, vatten, avlopp, sophämtning, grundutbud kabel-TV samt garage.

Fastighetsbeteckning
Stockholm Ekliden 70

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
220 kvm

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) 
Byggnad, totalt värde: 1 592 000 kr
Mark, totalt värde: 1 884 000 kr 
Summavärde: 3 476 000 kr
Taxeringsår: 2021
Värdeår: 1963

Byggår
1963

Antal rum
5 varav 4 sovrum 

Boarea
87 kvm

Biyta
29

Areauppgift
Enligt taxering

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: 2-plans radhus i etage
Grundläggning: Platta på mark/Krypgrund
Stomme: Lättbetong/trä
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas, 3-isolerglasfönster
Yttertak: Betongpannor
Ventilation: FTX ventilation
Uppvärmningssystem: Fjärrvärme med vattenburna radiatorer, elgolvvärme, eldstad
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Renoveringar
2013: Nya fönster, altan och balkongdörrar
2013: Omläggning av tak
2013: Nya termostatventiler. 
2013: Genomgång av elsystemet
2014: Relining av avloppsstammar in i huset
2015: Inklädnad av trappor med eksteg
2016: Renovering av balkong
2017: Altan på framsidan
2018: Marksten runt rabatter 
2020: Nytt bubbelbadkar
2020: Nytt vinylgolv i kök
2021: Installation av solceller
2021: Fiber
2021: Lackning av köksluckor
2024: Ny handukstork



TV & Internet
ComHem/Fiber

Parkering
Garage i länga. Möjlighet att installera laddbox i garaget. Gästparkering.

Uteplats
Altan på framsidan med kvällssol. Altan på baksidan som nås från köket., förmiddag/eftermiddagssol.

Byggnader
Tre förråd på kortsidan av huset

Energideklaration
Utförd 2024-04-23 Energiklass D
Energiprestanda, primärenergital: 110 kWh/kvm och år

Radon
Långtidsmätning utförd med ett årsmedelvärde på 192 Bq/m2. Gränsvärdet är 200 Bq/m2

Inteckningar/pantbrev Totalt antal inteckningar: 1
Total belopp: 3 248 000 kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Planbestämmelser
Stadsplan: Ekliden mm gällande

Gemensamhetsanläggning
STOCKHOLM EKLIDEN GA:2

Besiktning
Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad.


Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2023 (deklarationen 2024). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Rumsbeskrivning

Hall:
Parkettgolv/klinker samt ljusa väggar. Gott om plats för förvaring.

Sovrum 1:
Parkettgolv samt vita/blå väggar. 5 garderober.

WC:
Klinkergolv samt kaklade väggar. Toalett samt handfat.

Kök:
Klickgolv samt vita väggar. Grå köksluckor samt bänkskiva i trä. Det finns spishäll, ugn, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Utgång till altan och trädgård i söderläge.

Sovrum 2:
Trägolv samt ljusgröna väggar samt bröstpanel.

Vardagsrum:
Parkettgolv samt ljust tapetserade väggar. Öppen spis. Utgång till balkong i söderläge.

Sovrum 3
Heltäckningsmatta, ljusa väggar samt fondtapet. 

Nedre hall:
Laminatgolv samt panel/fondtapet på vägg. Förråd med extra kyl/frys.

Sovrum 4:
Parkettgolv samt ljusa väggar.

Badrum:
Grått klinkergolv. Vita kaklade väggar med glasmosaikfond Det finns badkar, handdukstork, toalett, handfat, dusch, tvättmaskin samt torktumlare.

Områdesbeskrivning

Området är känt för sin naturnära och barnvänliga atmosfär. Precis utanför huset finns en lekplats där barnen kan leka fritt och säkert. Huset har badrocksavstånd till Magelungens bästa badbrygga med bara några minuter till morgon- eller kvällsdopp. På gångavstånd finns både Farsta centrum och Farsta strand, vilket ger tillgång till shopping, restauranger och utmärkta kommunikationer med tunnelbana, bussar och pendeltåg.

Med tunnelbanans gröna linje tar man sig enkelt och bekvämt till Stockholms C. Med bil tar det cirka 10 minuter via Nynäsvägen till Södermalm med dess shopping och uteliv. Farsta centrum har allt du kan önska dig i serviceväg med ett stort utbud av mode, mat, inredning, kultur, systembolag, apotek, banker och trevlig torghandel.

Närområdet erbjuder också rikligt med sport, natur och badmöjligheter, perfekt för aktivitet, avkoppling och rekreation. På kort gångavstånd finns Farsta sim- och idrottshall, Farsta IP och promenadstråk som går runt hela sjön. Vintertid är Ågesta ett paradis för längdskidåkare och Magelungen en populär skridskosjö.