BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årstaberg

Årsta skolgränd 6, 7tr

  • 1 rum och kök
  • 32 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

I populära Årstaberg välkomnas ni upp till våning 7 och denna ljusa och perfekt planerade 1:a i toppskick. Bostaden ligger med ostört gårdsläge och stora fönsterpartier som ger underbar och fri utsikt över den lummiga gården med takåsar i bakgrunden. Här finns även utgång till en stor balkong som man kan njuta av sköna sommarkvällar. 

Lägenheten är modern med en mycket välplanerad layout där man har en god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Generösa fönsterytor samt lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Bostaden stod klar 2021 och är i toppskick med påkostade tillval, ljusa nymålade väggar och på golvet ligger ett nytt vackert parkettgolv. Allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med bästa läge. Förvaringen är perfekt med platsbyggd klädkammare som rymmer säsongens alla kläder. 

Brf Veló är en mycket stabil förening. Föreningen äger även marken vilket innebär att någon tomträttsavgäld inte existerar. På taket finns även dubbla takterrasser, ena med utekök som man med fördel kan nyttja som medlem. Från lägenheten finner ni även exceptionellt bra kommunikationer med buss och pendeltåg ett stenkast bort från lägenheten samt promenadavstånd in till stadspulsen Södermalm.  

Här trivs man och det är bara att flytta in!

- Toppskick, påkostade tillval
- Föreningen äger marken
- Dubbla takterrasser att nyttja
- Pendel, tvärbana och buss ett stenkast bort
- Gott om förvaringsmöjligheter
- Garage i huset
- Låg avgift om 2 708 kr/ månad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 21-1702. Föreningen Brf Vélo 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 708 kr (Värme, kallvatten & kabel-tv ingår).

Driftskostnad

Totalt 315 kr/mån (3 778 kr/år) varav El 139 kr/mån, Vatten/Avlopp 52 kr/mån, Försäkring 124 kr/mån.

Byggnadsår
2018. Inflyttning 2021

Föreningen
BRF Vélo 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2018 och huserar idag 172 lägenheter, 67 garageplatser och en lokal. Husen är uppförda 2021-2022 i Stockholm där föreningen äger marken.

Vélo betyder cykel och namnet är riktigt bra med tanke på det extremt cykelvänliga läget som fått ge namn åt föreningens hus och kan fungera som ledstjärna för hur en modern livsstil kan vara med cykeln som en naturlig del av vardagen. I föreningen finns en välutrustad cykelverkstad som är lika mycket samlingsplats och festlokal. Där kan du ta in och spola av cykeln för att sedan köra in den i hissen och hänga upp i taket hemma på balkongen. I föreningen finns även två magiska takterrasser med tillhörande kök/pentry som medlemmarna kan använda för större evenemang. Här kan man med fördel njuta av middagen och utsikten i stora sällskap.

Kommande renoveringar
Föreningen har inga större planerade renoveringar.

Bilplats
Föreningen har 67 stycken garageplatser varav 15 stycken med laddstolpe.

Finns idag 3st olika platser i garaget:
Liten = 1400kr/mån.
Medium= 1500kr/mån.
Premium = 1700kr/mån.
Carporten ute = 750kr/mån
EL Plats = 2150kr/mån inkl. obegränsat med förbrukning av el.

TV- och internetanslutning
Basutbud och TV-box ingår i månadsavgiften. Fiber, öppet nät IP-only, man kan välja mellan ca 30 leverantörer med hastighet 250/100 Mbit.

Områdesbeskrivning

Årstaberg/Liljeholmskajen
Här har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att området är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan och pendeltåget ligger precis intill och går genom området med stationen Årstaberg, Årstadal och Liljeholmstorget som är en knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Årstabergsparken ligger precis utanför dörren, med mysiga promenadstråk som leder ner till Liljeholmskajen och Årstaskogen. Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken. 

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm (10min) via såväl Årstabron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.