BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Rosenlundsgatan 12, 3,5 tr

  • 2 rum och kök
  • 51.5 kvm
  • 5.000.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Runt hörnet från Hornsgatan finner ni denna drömbostad med balkong i väst mot den lugna innergården. Här kan ni sitta och njuta av solens strålar i lugn och ro, stadsbruset lämnas kvar på gatan och ljudet filtreras tack vare skyddande huskroppar.  Lägenheten har dessutom fönster i tre väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden.  Rumsfördelningen i bostaden ger en härlig atmosfär i kombination av bevarade originaldetaljer så som vackra trägolv, pardörrar, stora fönsterpartier, höga lister och generös takhöjd. Ni bor dessutom i ett levande område i populära Södermalmskvarter med all tänkbar service, trevliga barer och restauranger, butiker och shoppingstråk. En kort promenad bort finner ni Tantolunden, Reimersholme och Långholmen samt utkiksplatserna vid Skinnarviksberget och Mariaberget. Ett stenkast bort når ni Mariatorgets tunnelbana.

Efter ni låst upp entrédörren kliver ni ner ett trappsteg och möts av en välkomnande hall med ljusa väggar och ett litet fönster som låter ljuset flöda redan när ni kliver innanför dörren. Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder. I anslutning till entrén kliver ni in i ett smakfullt och klassiskt kök från Marbodal med vita köksluckor och en bänkskiva av trä. Köket är i absolut toppskick då det nyligen renoverades. Det första ni möter när ni kliver in i köket är det stora fönstret med ett tillhörande övre fönsterparti som släpper in ordentligt med dagsljus. 

Vardagsrummet är lägenhetens mittpunk och har fönster i två väderstreck. Detta är ett vackert rum som ni enkelt kan möblera både soffgrupp och middagsbord. De vackra pardörrarna skapar en ståtlig känsla i rummet och leder er in till ett alldeles underbart sovrum. Detta rum har även det fönster i två väderstreck och skapar ett fint ljusflöde in i rummet. Här får ni utan några problem plats med dubbelsäng samt övrigt möblemang. Ni behöver inte oroa er över vart årstidernas alla klädesplagg ska få plats, det förvarar ni i den platsbyggda garderoben med skjutdörrar. Från detta rum når ni även en solig balkong med fri utsikt över föreningens lugna innergård.

Badrummet är smart planerat och helkaklat. Här finns allt det man behöver så som dusch, wc och handfat. 

Detta är sammantaget en unik sekelskifteslägenhet som passar så väl paret som singeln. Ni bor i en skötsam förening och med ett optimalt läge på Södermalm. 

Missa inte denna visning!