BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tollare

Tollareslingan 7

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 2.795.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till ett charmigt hem där drömmar och verklighet möts – en pärla på 41 kvm som inte bara erbjuder en havsnära oas, men även en varm och inbjudande atmosfär. Denna 1,5:a, belägen på andra våningen i det eftertraktade projektet av Tobin Properties, är mer än bara en bostad; det är en plats där varje detalj har valts med omsorg för att skapa en perfekt harmoni mellan komfort och stil.   Stig in i ett hem där varje morgon välkomnar dig med morgonsolens strålar på den förtrollande uteplatsen, och där kvällarna kan avnjutas i den mysiga inglasade balkongen med utsikt över det glittrande havet. Här kan du skapa dina egna stunder av lugn och ro, oavsett årstid.   Den genomtänkta planlösningen flödar naturligt från den mysiga sovalkoven till det stilsäkra köket, där moderna antracitluckor, rostfria vitvaror och en integrerad diskmaskin väntar på att få vara del av dina kulinariska äventyr. Vardagsrummet erbjuder gott om utrymme för såväl avkoppling som umgänge, allt inramat av en ljus och luftig atmosfär tack vare de höga takhöjderna och den påkostade ljusa enstavsparketten i ek, som förenas vackert med golvvärmen som sträcker sig genom hela bostaden.   I hallen möts du av praktiskt och stilrent klinkergolv, och gott om förvaringsmöjligheter i de platsbyggda garderoberna. Det är en bostad där varje detalj har tänkts på – från det helkaklade badrummet med takdusch till de små, men betydelsefulla detaljerna som gör att du aldrig behöver se ett enda rör längs väggarna.   Bostaden är en del av ett fantastiskt sjönära område där livets små och stora äventyr väntar runt hörnet. En promenad längs vattnet, en picknick på Mårtens Holme, eller varför inte ett besök hos den trevliga restaurangen Bruket eller den prisbelönta Kenny's gelateria? Här finns allt du behöver för att njuta av livet till fullo.   Med uteplatsen på 17 kvm och den inglasade balkongen på 5 kvm som dina egna små tillflyktsorter, och med tillgång till föreningens faciliteter som övernattningslägenhet, takterrasser, garage och mer, erbjuder detta hem inte bara en plats att bo på – det erbjuder en livsstil. Bara 30 sekunder från gym, yoga, butiker, bageri och busshållplats, är detta hemmet där varje dag kan starta och avslutas på bästa möjliga sätt.   Upptäck möjligheten att skapa ditt drömhem i denna unika 1,5:a. Välkommen hem – ett hem där varje detalj bidrar till en varmare och mer personlig upplevelse.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 10473-41114. Föreningen Brf Vyn.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.795.000 kr. Månadsavgift 2 711 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 0.5378 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 150 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 1. Uppskattade uppgifter.

Byggnadsår:
2019

Uppvärmning
Fjärrvärme samt mekanisk från- och tilluftsventilation.

Förening:
Föreningen består av 96 st bostadslägenheter i fyra olika huskroppar. Ett modernt boende 100 meter från vattnet. VYN består av fyra hus av gemensam karaktär i Tollare i södra Nacka. Husen ligger på en höjd med utsikt mot vattnet, omgiven av skog och grönska. Med hjälp av burspråk, vinterträdgårdar, balkonger, terrasser och uteplatser suddas gränsen mellan inne och ute bort. De två takterrasserna som föreningens medlemmar har tillgång till ligger högt med magnifik vy och nere på den lummiga gården mellan husen finns plats för småbarnslek, avkoppling och umgänge.

Ett boende långt ifrån standardiserad nyproduktion. Prisbelönta Utopia Arkitekter har ritat VYN och alla 96 lägenheter har planerats för att maximera ljusinsläpp och utsikt över den vackra naturen. Unikt i detta projekt är även att alla 96 lägenheter är olika, dvs ingen lägenhet är den andre lik. Med sin skifferfasad och sina kopparburspråk kommer VYN att stå ut i området men samtidigt smälta in i naturen.

Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2023-10-01.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2023-12-14.

Gemensamma utrymmen:
Takterrass, miljörum, cykel-barnvagns och rullstolsförråd i källarplan. 
Gemensam lokal med WC. 

TV / Internet 
Samtliga lägenheter i Brf Vyn är anslutna till Tele2 vilket innebär att bostadsinnehavaren inte behöver teckna några egna avtal för tv/bredband.

Parkering:
75 parkeringsplatser fördelade enligt följande i föreningen:
42 i garagen hus C+D
11 utomhusplatser vid hus B
22 platser i garage i en intilliggande fastighet.
Garage ca 1400kr/mån.
Garage med el 2000 kr/mån.
Utomhus ca 900kr/mån.

I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från föreningen 2023-12-14.

Föreningen har en ny förvaltare from. 1/1-24 som kommer hantera kö och fakturering för parkeringen.
Föreningen har fått bygglov om att bygga 4 nya parkeringsplatser som kommer att påbörjas under 2024.

Överlåtelseavgift 
2,5% av prisbasbelopp, betalas av köpare 

Pantsättningsavgift 
1% av prisbasbelopp, Betalas av pantsättaren 

Områdesbeskrivning

I Nacka växer skärgårdsstaden Tollare expansivt fram och här har man bevarat anor från 1400-talet som ska göra sig påminda i den moderna vardagen. Tollare är ett fantastiskt område där både naturen, vattnet och storstan är i fokus. Området började bebyggas under 2012 och fortsätter kontinuerligt att växa med allt från små ytsmarta lägenheter till stora takvåningar och friliggande hus med unik arkitektur. Tollare förväntas vara färdigbyggt under 2020 och beräknas då försett drygt 1 100 familjer med nya unika hem. Här finns någonting för alla åldrar - familjeliv och egentid, jobb och fritid samt natur och storstad.

I området finns bageri, gym, mindre livsmedelsbutik samt Tollares nyöppnade kvarterskrog, Bruket, nere vid vattnet. I närområdet finns ytterligare butiker, restauranger och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum. 

Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. På fritiden finns många olika aktiviteter för barnen, allt från naturliv till idrotter av olika slag.