BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby

Malmköpingsvägen 92

  • 8 rum och kök
  • 176 kvm
  • 9.230.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en stor välskött villa i populära Örby! 
Den stora barnfamiljens dröm!

Välkommen till en stor, fint renoverad villa om hela 262 kvm fördelat 176 kvm boarea och 86 kvm biarea, två plan plus källarplan i populära Örby. Villan byggdes 1943 och var från början tre små butiker på entréplan, lägenhet på övre plan och dessutom ett stort källarplan. Nu är villan perfekt för den stora familjen då den har hela 8 rum och kök. Man kan även bygga om villans källarplan lite så man får en uthyrningslägenhet med egen ingång.
Villan ligger på en plan härlig tomt med bra lekytor med både fruktträd och buskar samt fina odlingar och en stor träddäckad altan i skyddat läge. På tomten finns dessutom ett fristående garage, friggebod och växthus.
Ett stenkast bort ligger den populära och nyligen renoverade Aspöparken med lekplats, fotbollsplan och öppna ytor.
Flera bra förskolor och skolor i området med bl.a. bekvämt gångavstånd till fina Örbyskolan.
Det är även närhet till bra kommunikationer med både T-bana och buss.

Entréplan: 
När man kliver in i villan möts man först av en stor, ljus hall med klinker med golvvärme och bra med plats för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare med plats för ytterligare förvaring. Lite kuriosa. Klädkammaren har tidigare varit en trappa ner till källarplanet.
Från hallen når man det stora fint renoverade vardagsrummet med riktigt snygg fiskbensparkett, stora fönster som ger ett bra ljus i rummet och utgång till den stora balkongen. I vardagsrummet vill jag att ni noterar den fina täljstenskaminen som skänker både trivsel och värme.
I anslutning till vardagsrummet når ni den stora matsalen eller sovrummet som nuvarande ägare använder det till, via de trevliga dubbeldörrarna. Även här finner ni den snygga fiskbensparketten på golvet och det stora fönstret.
Köket går i ljusa trevliga färger och har en matplats för 6 -7 personer och utgång till den stora trädäckade altanen. Den maskinella utrustningen består av, spis med ugn, köksfläkt, diskmaskin och mikrovågsugn samt kyl och frys. En trevlig detalj är dubbla hoar.
På entréplan finns också ett ljust trevligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med el-värme. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, duschhörna med snygga välvda glasdörrar och ett praktiskt vädringsfönster.
Hela entréplanet har en generös takhöjd runt 270 cm vilket ger en härlig rymd. Takhöjden kan variera lite mellan rummen.

Övre plan: 
En trappa upp från entréplanet ligger det övre planet. Här möts man först av en ljus, väl tilltagen övre hall. Det finns bra med plats för t.ex. en arbetsplats om man så önskar. Det är också utgång till en trevlig balkong där man kan njuta av solen i princip hela dagen fram till solens nedgång.
Här finns dessutom fem bra sovrum och ett badrum.
Det största sovrummet, sovrum 1 har tidigare varit den lägenhetens vardagsrum. Rummet är nyligen helrenoverat med bl.a. slipat golv. Det fönster i två vädersträck och en öppen spis med braskassett. Ett riktigt trevligt rum helt enkelt.
Även sovrum 2 är stort och här finner ni en stor platsbyggd garderob med skjutdörrar för bra förvaring.
De tre övriga sovrummen, sovrum 3-5 lämpar sig utmärkt till barnrum, arbetsrum eller kanske gästrum.
Det ljusa rymliga badrummet har helkaklade väggar och klinker med vattenburen värme. Utrustningen består av vägghängd WC med inbyggd cistern, dubbelhandfat med kommod och badkar. Här finns även ett fönster för bra ljusinsläpp och vädring.
Hela det övre planet har en generös takhöjd vilket ger en härlig rymd. Takhöjden kan variera lite mellan rummen.

Källarplan: Källarplanet består bl.a. av en rymlig nyrenoverad tvättstuga, stort pannrum, förråd, groventré som nuvarande ägare har som litet kontor och en stor rymlig gillestuga. Detta kan vara en dröm för den äldre junioren som vill vara lite för sig själv eller varför inte göra om delar av källarplanet till en uthyrningslägenhet.
Det är bara fantasin som begränsar!

Kuriosa: 
Villan har tidigare varit lite av områdets centrum då entréplanet inrymde tre butiker, alla med separata entrédörrar. En tobaksbutik i det som nu är kök samt en speceributik och mejeributik i det som nu är vardagsrum och matsal/sovrum. Lägg gärna märke till de charmiga svängdörrarna i anslutning till hallen som var så vanliga i butiker. Längst bort i hallen vid trappan till övre plan fanns tidigare en dörr till lägenheten på övre plan.

Parkering: På tomten finns parkeringsplats för två bilar, en i garage och en på infarten framför garaget.

Tomten:  Det är en härligt uppvuxen plan trädgårdstomt men fina stenlagda gångar, fruktträd, buskar, planteringar och gräsytor som lämpar sig väl för spel ock lek samt en täckande häck mot gatan. 
Det finns fyra stora odlingslådor för självhushållning av köksväxter och tomater. Bärbuskar med vinbär, hallon och björnbär. Två större äldre uppvuxna äppelträd och en nyare ovanlig rödblommande hästkastanj. Det finns också flertalet uppvuxna rabatter fyllda med vårblommande lökar och mängder av perenner. Mot gatan växer klassiska klätterrosor som Flammentanz och New Down. Mot gatan finns ett ljuvligt rosablommande äldre prydnadskörsbär och i anslutning till altanen finns en större mörklila syren. 
Ni finner också en ca 45 kvm stor trädäckad altan i vinkel mellan entrén och dörren från köket. Här sitter man väl skyddad från insyn med sol från tidig morgon till solens nedgång.

Övrigt: 
- Det finns en friggebod på tomten som lämpar sig utmärkt till sommarboende eller för redskap.
- Det finns ett växthus på tomten som är en dröm för den odlingsintresserade.
- Fiber är indraget. Telia öppen fiber där man kan välja internetleverantör inom vissa begränsningar.
- Mangeln igår inte i köpet.
- Ca 5-10 växter som ägaren ärvt kommer inte ingå i köpet.

Denna villa måste upplevas på plats.