BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Brandbergen

Vädurens gata 231

  • 2 rum och kök
  • 69 kvm
  • 1.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad lägenhet i väldigt bra skick med fönster i motsatta väderstreck och en härlig balkong med utsikt mot den grönskande innergården. Stilrent kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt matplats för 6-8 personer. Vardagsrummet är stort med flertalet möbleringsalternativ samt utgång till den mysiga balkongen. Ljust sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, garderober och mer därtill. Rymligt badrum med badkar och arbetsbänk med underliggande tvättmaskin samt torktumlare. Välkomnande hall med goda avhägningsmöjligheten samt förvaring i de intilliggande garderoberna. 

Här bor du med med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva runt hörnet. Bostaden ligger barnvänligt med tillgång till grönskande och lummiga innegårdar i en omtyckt och välskött förening. Det är även nära till lekplatser, förskolor och skolor. Föreningen har flertalet gemensamma lokaler såsom övernattningslägenhet och festlokal.

 Kommunikationerna är utmärkta med direkt närhet till bussförbindelser mot Haninge Centrum, Gullmarsplan samt T-centralen (Buss 809, 809c, 807). Mycket bra läge till Brandbergen centrum med pendeltåg och all nödvändig service. Inom området finns bland annat bowlinghall, biograf, minigolf och utomhusbad, promenadstråk, samt närhet till Tyresta nationalpark!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 509. Föreningen HSB BRF Väduren.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.495.000 kr. Månadsavgift 5 165 kr (nkl. Värme, VA. Kabel- TV (grundutbud). En obligatorisk avgift om 39 kr/ mån för internetuppkoppling tillkommer ingår). Andel i föreningen är 0.102 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av säljaren.

Allmänt om föreningen
Brf Väduren bildades den 1 december 1967 och registrerades den 19 januari 1968. Bostadsrättsföreningens fastigheter färdigställdes mellan åren 1969 - 1972. Föreningen är medlem i HSB Stockholm vilket innebär att alla BRF Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen omfattar 913 lägenheter om tillsammans 64 073 kvm bostadsyta, fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Hela tomtarealen är 82 272 kvm.

I brf Väduren har vi el-fördelning. Det innebär att föreningen handlar upp el till hela föreningen och fördelar ut kostnaden till medlemmarna efter förbrukning. Föreningen förhandlar regelbundet med flera elbolag för att få det bästa priset för föreningens el. Det fasta nätet ägs av Vattenfall. Elmätaren sitter i varje lägenhet och avläses automatiskt. Elförbrukningen kommer som en debitering från föreningen på din avgiftsavi som kommer 1 gång i kvartalet. Föreningen fakturerar faktiskt förbrukning i efterskott, vilket gör att du betalar din elförbrukning 4 månader bakåt i tiden. Juni månads förbrukning debiteras i oktober, juli månads förbrukning debiteras i november och augusti månads förbrukning debiteras i december. Den som flyttar från föreningen kommer att fortsätta att få elräkningar från föreningen i ytterligare 4 månader. På din avi kan du utläsa vad föregående mätarställning var och vad mätarställningen var vid denna avläsning. Du kan själv enkelt kontrollera förbrukningen genom att skriva ned mätarställningen på mätaren i din lägenhet.

Gemnsamma utrymmen

Tvättstugorna finns på Vädurens gata 207, Vädurens gata 228, Vattumannens gata 134, Stenbockens gata 104 samt Stenbockens gata 118. Grovtvätt finns på Oxens gata 248, Oxens gata 257 och Stenbockens gata 110. Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan, inloggningsuppgifter till hemsidans tvättstugebokning finns längst upp till vänster på avgiftsavin.

Övernattningsrum: Medlemmar kan hyra ett övernattningsrum på Vädurens gata. Där finns en 160 cm bred säng, bäddsoffa, dusch samt toalett.

Festlokal: På Vädurens gata 224 har föreningen en lokal för uthyrning till medlemmarna. Där finns bord och stolar till 32 personer, soffa samt musikanläggning. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl och frys. Där finns även tallrikar, bestick, glas, kaffekoppar m.m. till 40 personer.

Grovsopor: Grovsopor ska medlemmarna i möjligaste mån själva lämna till återvinningscentralen i Jordbro. Det kommer också en grovsopscontainer till föreningen en gång per kvartal.

Parkering

BRF Väduren har tre garage med både kall- och varmgarageplatser. Platserna finns med eller utan bur. Dessa finns på Vädurens gata, Fiskarnas gata samt Vattumannens gata. I anslutning till dessa finns även parkeringar, dessutom finns det parkeringar på Oxens samt Stenbockens gata. Vid inträde i föreningen har den nya medlemmen rätt till en parkeringsplats i området (på någon av Brf Vädurens parkeringsområden) senast vid det månadsskifte som inträffar en månad efter det att intresse anmälts

P-plats 200 kr
- HK plats / bred plats 300 kr
- Kallgarage 400 kr (plats i gruppbur eller utan bur)
- Varmgarage 500 kr (plats i gruppbur eller utan bur)
- Varmgarage 700 kr (stor ensambur)
- MC-garage 250 kr (delas med andra hyresgäster)
- MC-garage med bur 350 kr (ensambur)

Renoveringar

2009 Energideklaration.
2009 Elektroniskt passersystem driftsatt.
2010 Luftfuktare installerade i krypgrunder i Låghusen.
2011 Nya ventilationsaggregat på höghusen.
2012 Nya orienteringstavlor och fasadnummerskyltar.
2013-2014 Fasadtvätt och infärgning.
2013-2014 Nya tak och ventilation på låghusen.
2013-2014 Byte till LED-belysning i trapphus och källare.
2014 Byte till LED-belysning i entréer samt ytterbelysning.
2023 Fönsterbyte

Kommande renoveringar:
-Garagerenovering
- Stambyte
- Fönsterrenovering
- Ventilationsjustering
- Nya hissar
- Ombyggnation av lokaler till nya lägenheter

Bredband

Föreningen har en gruppanslutning till bredbandet, vilket innebär att samtliga lägenheter har tillgång till bredband för 59 kronor per månad och lägenhet. Levereras av Ownit.



Kabel-TV

Föreningen har gruppavtal HSB TV small med Tele2. Ni behöver en digitalbox från Tele2 för att kunna ta emot de kanaler som ingår.

Läs mer på föreningens hemsida för mer info.