BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Jan Inghes torg 10

  • 3 rum och kök
  • 82.5 kvm
  • 5.895.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

• Rejäl uteplats mot barnvänlig innergård
• Stor trerummare, möjlig fyrarummare
• Ljust och fritt gavelläge
• Lugnt läge vid Henriksdalskajen
• Låg månadsavgift - låga driftskostnader

Nu säljes denna ljusa, rymliga och sociala hörnlägenhet i populära Henriksdalshamnen. Här bor du i en välskött fastighet med rejäl uteplats och närhet till småbåtshamnen. Lägenheten har en genomtänkt planlösning med öppna och rymliga sociala ytor och två rejält tilltagna sovrum. Genomgående stilrena materialval, ljusa färgval och vacker ekparkett. Mycket välskött förening i JM-fastighet med hög standard. Fastighetens energiklass medger grönt bolån med lägre ränta. 

Det första som möter dig är en lagom stor hall med gott om plats för förvaring och avhängning. Intill finns en praktisk garderob och rymlig klädkammare. Två stora sovrum varav ett master bedroom med hel garderobsvägg. Mittemot sovrummen ligger det moderna och helkaklade badrummet. Badrummet är utrustat med bland annat tvättmaskin, torktumlare, rejäla förvaringsskåp, dusch, vägghängd WC och en rejäl infälld spegel. Badrummet har plats för badkar om så önskas. Väl i köket möts du av en social och halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket blir en naturlig plats att umgås i. Från vardagsrummet ges utgång till lägenhetens stora uteplats omgiven av grönska. Köket är fullutrustat och maskinellt utrustat med bland annat fullstor kyl och frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn, spishäll och integrerad diskmaskin. Om behov skulle finnas ett extra rum byggas där matplatsen är idag. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Styrelsen jobbar kontinuerligt med att hålla driftskostnaderna nere vilket bidrar till att de kan hålla en extremt låg avgift. Ett stenkast från lägenheten ligger småbåtshamnen med ett flertal populära restauranger och färjan till Södermalm. Här finns även café, bageri, gym, lekparker samt det härliga trädäcket där man kan njuta av utsikten över Hammarby sjöstad och Södermalm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 421. Föreningen Brf Sjöstadspiren .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.895.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 984 kr (Värme, vatten, TV och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.919 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

702 809 kr

Byggnadsår
2010

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
FTX-Ventilation

Föreningen
Föreningen består av 5 flerbostadshus i 6-7 våningar med totalt 99 bostadsrätter samt 5 lokaler. Den totala boytan uppgår till 9 352 kvm. Marken upplåtes med tomträtt. Tomrättsavgälden omförhandlades i augusti 2018 och gäller 10 år framåt.

Miljötänk är en viktig del när JM byggt Sjöstadspiren. Alla hus är lågenergihus med välisolerade och täta väggar samt ventilation med värmeåtervinning. Lägenheterna är installerade med energisnåla vitvaror tillsammans med extra värmeisolerade fönster och enbart komfortvärme i badrum. Renhållning sköts via effektiva sopsug och med källsortering i återvinningsrum. Man har även investerat i solceller på tak och installerat bergvärme vilket i framtiden gör att föreningen producera och använder sin egen el.

För mer info kika gärna på hemsidan: https://www.brfsjostadspiren.se/

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar. 

Tidigare genomförda avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgifterna med 25% från 2023-01-01 och ytterligare 13% från 2024-01-01

Kommande renoveringar
Relining av rören i fastigheten har gjorts. Under våren 2023 har JM åtgärdat vissa sprickor i fasaderna. 

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en övernattningslägenhet (350kr/dygn) som hyrs ut till medlemmar och deras gäster. Den fungerar även som styrelserum. Föreningen har en gemensam tvättstuga på Henriksdalskajen 8.
Cykelrum och barnvagnsrum finns lättillgängligt en trapp nedanför lägenheten. Lägenheterna har egna förråd. Det finns även ett antal extraförråd att hyra. Det är separat kö till förråden som förvaltas av Fastum.

TV- och internetanslutning
Bredband och grundutbud Kabel-TV från Telia ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Föreningen har 60 garageplatser varav samtliga 60 är elbilplatser. Kostnaden för en elbilsplats är nuvarande månadshyra med en tilläggsavgift 200 kr/mån ink moms + elkostnad per kWh. Om Ni önskar ställa Er i kö för garageplats kontakta Fastum. Fastum sköter administrationen av fjärrkontrollerna till garaget.
Alla garageplatser är för närvarande uthyrda, kö råder.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande förutsatt att man ska bo där.

Områdesbeskrivning

Henriksdalshamnen – Sjönära läge!
Henriksdalshamnen är byggt för att verkligen ta tillvara på den marina miljön som nu har blivit ett signum för området. Här har bostadshusens arkitektoniska utformning och dess inbördes placering noggrant planerats för att skapa fria siktstråk mot vattnet. I Henriksdalshamnen finns flera trivsamma allmänna vistelseytor invid vattnet där man i lugn och ro kan njuta av en picknick under solen. Här finns bland annat Soldäcket, Solterrassen och flertalet mysiga träbryggor. Området i sig kringgärdas av breda kajer kantade av båtplatser och i områdets mitt ligger en mysig båthamn. Intill hamnen ligger ett vackert torg ”Hamntorget” med flera populära restauranger bland annat Indian Street food & Co, Fred's Kitchen, Lago Tapas Bar, Il Conte och Pong. Vid torget finns också bageri och gym. Området har även vad som kan vara Stockholms bästa lekplats i Anders Franzéns Park. som är inspirerad av hur området såg ut förr. Inom parkens område finns fotbollsplan, skatepark, lekplats med skeppsvarv etc.

 

Utmärkta kommunikationer

Kommunikationerna är ypperliga och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Närmaste hållplats för tvärbanan är Sickla Udde, ca 5 min gångväg från Henriksdalshamnen. Tvärbanan är en nitton kilometer lång spårväg som binder samman Stockholms pendeltågs- och tunnelbanenät på tvären, därav namnet. Tvärbanan sträckning är från Sickla, via Hammarby sjöstad, Gullmarsplan, Årsta, Liljeholmen, Gröndal, Stora Essingen, Alvik, Ulvsunda, Centrala Sundbyberg och Solna centrum, till Solna station. Vid stationen Henriksdal som endast ligger ett par minuters promenad bort stannar Saltsjöbanan och mängder av de bussar som trafikerar Slussen och Nacka/Värmdö. Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 53, 71 och 74. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Henriksdalshamnen - Barnängsbryggan/Södermalm samt Lumabryggan/SjöstadenM/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad/ Henriksdalshamnen - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Vill man röra lite på sig så finns det mycket bra gång- och cykelvägar in till Södermalm och City eller vidare ut mot Sickla/Nacka/Värmdö.

 

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Danvikstullsbron, endast ca 10 minuters promenad bort, ligger närmsta grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restaurangerna, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

 

Närområden
På vintern går det att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

 

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan.