BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tallkrogen

Olympiavägen 15

  • 6 rum och kök
  • 85 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

---Detta är en kommande försäljning med planerad visning under våren. Fyll gärna i intresseanmälan så håller vi er uppdaterade---

Välkommen till ditt nya hem i Tallkrogen!

Drömmer du om ett hus att modernisera och göra till ditt eget mitt i hjärtat av Tallkrogen? Då är detta det perfekta tillfället för dig! Denna charmiga villa som varit i samma familjs ägo sedan byggåret är belägen med baksidan i strålande söderläge och med en oslagbar utsikt mot Olympiaplan, erbjuder en fantastisk möjlighet att skapa ditt drömhem.

Med en total yta på 170 kvm (85+85) kvadratmeter samt ett vidbyggt garage, finns det gott om utrymme för hela familjen. När du kliver in möts du av en inbjudande hall som leder dig vidare till två mysiga sovrum och ett rymligt vardagsrum fyllt med naturligt ljus från flera fönster.

Matrummet, perfekt för familjemiddagar eller underhållning av vänner, har direkt utgång till den generösa altanen och trädgården där du kan njuta av soliga dagar och ljumma kvällar. Här finns även ett badrum, nyrenoverat år 2023,

Även om köket är äldre så är det funktionellt och ger möjlighet till uppgraderingar efter din smak och stil. I källaren finns gott om förvaringsmöjligheter i flera rum, ett badrum med tvättmaskin samt ett stort oinrett rum där endast din fantasi sätter gränserna för vad som kan skapas.

Trädgården är en grönskande oas med plan gräsmatta och fruktträd, perfekt för lek, avkoppling och trivsamma stunder utomhus. Dessutom är det bara en kort promenad till Tallkrogens centrum där du hittar ett brett utbud av butiker och bekväma kommunikationer som förenklar din vardag.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 6 rum och kök varav 2 - 4 sovrum.

Driftskostnad

Totalt 4 817 kr/mån (57 800 kr/år) varav El 3 517 kr/mån, Vatten/Avlopp 442 kr/mån, Renhållning 150 kr/mån, Försäkring 708 kr/mån.

Fastighetsbeteckning
Stockholm Världsmästaren 6

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
488 kvm, friköpt

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) 
Byggnad, totalt värde: 1 678 000 kr
Mark, totalt värde: 3 590 000 kr ().
Summavärde: 5 268 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1937
Värdeår: 1950

Antal rum
4 varav 2-3 sovrum

Boarea/Biarea
85 kvm/ 85 kvm

Areauppgift
Lantmäteriet

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: Enplanshus med källare
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä/lättbetong
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Yttertak: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via el-panna
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Renoveringar
1987: Tillbyggnad
2021: Badrum på entréplan

TV & Internet
Fiber

Parkering
Garage med plats för en bil, uppfart med plats för en bil

Uteplats
Stor trädäckad altan med skärmtak. Plan gräsmatta med fruktträd. Söderläge

Radon
Korttidsmätning utförd 2024 med ett värde på 60 Bq/m2. Gränsvärdet är 200 Bq/m2

Inteckningar/pantbrev Totalt antal inteckningar: 7
Total belopp: 1 416 000 kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Planbestämmelser
Stadsplan: Tallkrogen del av stadsdelen 1944-05-26

Besiktning
Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad.


Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2022 (deklarationen 2023). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Tallkrogen är en stadsdel i de södra förorterna till Stockholm som bildades 1934 och gränsar till Gamla Enskede, Gubbängen och Svedmyra. Huset ligger i den delen av Tallkrogen som kallas för Olympiaområdet. Olymiaområdet är mycket speciellt eftersom gatorna är utlagda som löparbanor runt en idrottsarena eller stadion med namn som Maratonvägen, Kulstötarvägen, Diskusvägen etc, men även efter svenska idrottspionjärer såsom Erik Lemming, den förste svenska olympiske guldmedaljören, Per Henrik Ling, den svenska gymnastikens fader och Victor Balck, den svenska idrottens fader. Olympiaområdet består mestadels av småhus.

Närservice
I närheten finner ni Tallkrogens centrum. Där finns T-bana, en välsorterad ICA-butik, frisör, pizzeria, kiosk, puls och träningsanläggning, en indisk restaurang med mera. En liten bit bort finner ni även Gubbängens centrum med livsmedelsbutiker, apotek, frisör, tobak, vårdcentral och restauranger. T-banan tar er dessutom till Gullmarsplan och därifrån är det bara några minuters promenad till Globens shoppingcenter med bl a Globen och Tele2-arena som också erbjuder ishockey- och fotbollsmatcher samt konserter.

Kommunikation

Från Tallkrogens T-banestation tar tunnelbanan er till Gullmarsplan på ca 8 minuter och till T-centralen på ca 17 minuter. På några minuter tar ni er också till Nynäsvägen och Örbyleden med bil.

Skolor och förskolor
Det finns flera grundskolor närområdet, Tallkrogens skola, klass F till åk 6 och Gubbängsskolan har klass F till åk 9. Ett annat alternativ kan vara Engelska skolan som är en friskola med egen kö. Det finns också ett antal förskolor i området såsom bl a Solrosen, Bullerbyn, Morkullan och Regnbågen.

Parkering
Fri parkering på gatan.