BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solna - Skytteholm

Ankdammsgatan 33, 12 tr

  • 3 rum och kök
  • 78 kvm
  • 4.000.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** Vån 12 mellan himmel och jord, Balkong, Milsvid utsikt, Hörnlägenhet **
Välkommen till denna stilrena lägenhet belägen näst högt upp i huset på 12:e våningen med en stor härlig balkong, milsvid utsikt och en genomtänkt layout. Lägenhetens lättillgängliga rum i kombination med generösa fönsterytor i tre väderstreck skapar en ljus och luftig atmosfär. Bostaden har synnerligen behagliga färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Stor balkong i bästa solläge (sydväst). Bygglov finns för flexibel och öppningsbar inglasning.
- Privat, helt utan insyn.
- 12:e våningen näst högst upp i huset med milsvid utsikt från bostadens samtliga fönster.
- Ljus och luftig lägenhet med generösa fönsterytor i tre väderstreck.
- Snyggt renoverad med stora sociala ytor och genomgående fina färg- och materialval.
- Mycket sobert och påkostat kök.
- Stilrent badrum med plats för badkar eller tvättmaskin.
- Tvättstuga med handfat.
- Flexibilitet där man kan enkelt kan välja mellan en tvättstuga eller en separat gästtoalett.
- Två mycket bra och möbleringsvänliga sovrum med gott om förvaring.
- Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. 

Ett helt nytt modernt kvarter i antågande - Nya Kv. Byggmästaren
Här planeras för ett nytt fräscht kvarter med en tydligare stadsmiljö. Grannfastigeheten kv. Byggmästaren 2 är idag bebyggd med ett kontorshus (ingen verksamhet idag) samt en bensinstation. Kontorsbyggnaden och bensinstationen ska rivas (rivningslov finns). Bostadshuset som idag finns på fastigheten Byggmästaren 4 ska vara kvar. Kvarteret Byggmästaren består idag av ett flerbostadshus på 14 våningar samt en kontorsfastighet i 6 våningar. Söder om planområdet angränsas tomten av en skogsbevuxen bergknalle. Mot Frösundaleden skapas en ny bebyggelsefront, som ger en tydligare stadsmiljö jämfört med dagens befintliga byggnad och nedlagda bensinstation. Förslaget innebär att planområdet bebyggs med 325 nya bostäder samt omkring tretusen kvadratmeter verksamhetslokaler. Befintligt kontorshus och bensinstation kommer att rivas, medan befintligt bostadshus behålls. Bebyggelsen placeras i kvartersform runt en innergård, med lokaler i bottenvåningen mot Frösundaleden och Ankdammsgatan. Parkeringsbehovet tillgodoses genom garage under byggnaderna. För att kunna nå de entréer som vetter mot Frösundaleden föreslås en gata mellan befintliga gång- och cykelbanor längs leden och den nya bebyggelsen (se illustrationer och bilder bland övriga dokument). En principöverenskommelse mellan Solna och fastighetsbolaget Balder AB har slutits 2022. 

Generellt om lägenheten

Utsikten
Bebyggelsen i det nya Kv. Byggmästaren planeras att bli 7-8:a våningar hög, vilket gör att de boende på 12:e våningen i Brf Ankdammen 33 behåller utsikten till 100 %.

7 Kvm Balkong - Soligt sydvästläge
På den terrassliknande balkongen finns det finns gott om plats för både sittgrupp, loungedel och grill. Balkongen ligger i bästa solläge och här kan man i lugn och ro njuta av solen från lunchtid till solnedgång. Det soliga läget skapar också möjligheten att plantera favoritkryddorna eller varför inte tomater till sommarens sallad. Balkongen kan även glasas in med snygga, flexibla och fullt öppningsbara glassektioner. Med denna inglasning kan man snabbt och enkelt alternera mellan en öppen balkong, eller de lite kallare årstiderna ett mer skyddat uterum att mysa i.

Vardagsrum – Luftig atmosfär
Representativt vardagsrum med en härlig atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna i vinkel, kontakten med matrummet och accessen till lägenhetens underbara balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Kök - Njutning & umgänge
Stilrent kök med mycket hög standard och påkostade materialval. Köket är hemtrevligt med fokus på funktion och umgänge. Köksutrustningen består av integrerad diskmaskin, glashäll med fläkt, integrerad kyl och frys samt inbyggd micro och ugn i högskåp. Fint kakel och infräst belysning ovan generösa bänkytor ger köket det lilla extra.

Två bra sovrum
Lägenheten rymmer två bra och möbleringsvänliga sovrum med stora fönsterytor och rogivande stämning. I rummen finns platsbyggda garderober i klassisk funkisstil. Båda rummen har plats för både dubbelsäng, skrivbord och övrigt passande möblemang.

Fint badrum - Plats badkar eller tvättmaskin
Snyggt badrum med spotlightsbelysning, helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch med väggar i klarglas samt tak- och handdusch, toalett, handdukstork, tvättställ med tillhörande underskåp samt badrumsskåp.

Tvättstuga eller Gästtoalett
Idag har man valt att inreda utrymmet med tvättmaskin. För den som önskar en separat gästtoalett så går det enkelt att återställas till ursprungligt utförande. I sådant fall finns som beskrivit i punkten ovan plats för tvättmaskin i befintligt badrum.

Hall
Välkomnande möblerbar med bra instegsklinkers och bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. 

Klädkammare
I direkt anslutning till hallen ligger en bra klädkammare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm och hissen når även detta våningsplan.