BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 24, 2 tr

  • 4 rum och kök
  • 116 kvm
  • 11.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Sällan till salu! Belägen på första parkett vid kajen i en av Kvarnholmens i särklass vackraste fastigheter, saluförs nu denna pampiga 4:a om hela 116 kvm med generös takhöjd om 3.15 m och en rogivande utsikt över glittrande Saltsjön och dess livliga båtliv! Bostaden är belägen på det perfekta våningsplanet för att maximera vattenkontakten. Detta är ett unikt boende på attraktiva Kvarnholmen som erbjuder kombinationen av modern bekvämlighet med tidstypisk industrikänsla. 

Denna anrika industrifastighet från år 1912 med karaktäristisk arkitektur och klassiskt tegelröd fasad andas både charm, idyll och historia. Med en av de vackraste vyerna som Stockholm har att erbjuda är kajen på Kvarnholmen sommartid en plats full av liv där grannarna gärna möts upp för att sola, grilla och dela ett glas vin med varandra och beskåda vackra solnedgångar.

När man kliver in i bostaden välkomnas man av den mycket trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsmöjligheter och inbyggd förvaring. Från hallen når man vardagsrummet som ligger i härlig öppen planlösning mot köket. Det stilrena vardagsrummet är väl tilltaget och blir ofta bostadens mittpunkt. Här ryms allt från stora soffgrupper, läshörna, tv-möbler samt matsalsmöblemang för stora härliga middagsbjudningar. Lägenheten präglas av luftiga och sociala ytor med en genomgående takhöjd om 3.15 m, spröjsade fönsterpartier med låg bröstning, fönsterbänkar i natursten, 1-stavsparkett med fasadkant från Kährs och en genomgående mycket hög materiell standard. Elegant kök från Vedum med släta vita luckor med sobra svarta läderhandtag, infällda spotlights, bänkskiva i sten och vacker väggbeklädnad hela vägen upp till överskåpen. Köksutrustningen består av separat kyl och frys i rostfritt, diskmaskin, inbyggd mikro, ugn samt induktionshäll.    

Bostaden har tre ombonade sovrum med hotellkänsla som visar upp stilsäkra interiör-och materialval. Master-sovrummet är väl tilltaget och ligger med ett lugnt och ostört läge med fönster mot fastighetens baksida och rymmer plats för dubbelsäng samt övrig valfri möblering. I sovrummet har man även gott om förvaring i de snygga platsbyggda garderoberna hela vägen upp till taket. Sovrummet intill är även det i väl tilltagen storlek med plats för en större säng, garderob och övrig valfri möblering. I hallen utanför har man en vägg med inbyggda skjutgarderober som rymmer mycket förvaring. Bostadens tredje rum passar perfekt som sovrum/barnrum/kontor eller gästrum.

Bostaden bjuder på två lyxiga, helkaklade badrum intill varandra varav det ena är utfört med ett snyggt skålformat badkar och det andra har en stilren duschhörna. Givetvis bjuder bägge badrummen på moderna bekvämligheter som bland annat behaglig golvvärme, spotlights i tak, skålformade handfat med stenskiva och kommod, handdukstork, toalett, tvättmaskin och torktumlare från SIEMENS, förvaring i skåp och praktisk arbetsbänk.

BRF Silo III är en stabil, äkta förening med låg belåningsgrad och har en fantastiskt god ekonomi. Föreningen äger marken och innehar 41 lägenheter. Föreningen erbjuder dess medlemmar ett välutrustat gym som man kan nyttja dygnet runt och en intilliggande bastu, garage som nås via hiss, en bokningsbar gästlägenhet, "Tornlokalen" - högst upp i huset med enastående utsikt, kan man som medlem i föreningen boka och nyttja kostnadsfritt. Det finns dessutom ett cykel-och barnvagnsförråd i direkt anslutning till entrén, tre tvättstugor, hobbyrum och soprum. Fastigheten har två entréer, en från kajen och en från baksidan av huset.

Det finns goda kommunikationer både via buss som tar ca 10 min in till Slussen utöver de populära SL-pendelbåtarna som tar dig in till Nybrokajen på drygt 20 min och Blockhusudden för härliga promenader på Djurgården på bara några få minuter. Är du bilburen når du Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter. 

- Vacker industrifastighet från 1912/2014 med vackra spröjsade fönster och härlig takhöjd om 3.15 m

- Bostaden är belägen på det perfekta våningsplanet för att maximera vattenkontakten

- Två stora badrum, ena med badkar och andra med dusch

- Goda kommunikationer med både buss eller pendelbåt

- På Kvarnholmen bor man med direkt närhet till allt såsom matbutik, restauranger, caféer, gym, bakeri, apotek och mycket mer

- Lägenhetsförråd tillhörande varje lägenhet är belägna på våning 8

 

Kontakta mäklare Sophia Andersson för mer information på tel. 073-616 88 84 eller via mejl sophia@bosthlm.se. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 2 - 4 sovrum. Våningsplan 2 av 10, hiss finns. Lägenhetsnummer 1022. Föreningen Brf Silo III.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 11.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 5 857 kr (Värme, Kabel-TV, bredband, & kallvatten ingår). Andel i föreningen är 2.88761 %.

Driftskostnad

Totalt 765 kr/mån (9 180 kr/år) varav El 400 kr/mån, Vatten/Avlopp 215 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1912/2014

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Silo III är en äkta bostadsrättsförening med 41 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2014 och äger marken.

Tv och Bredband
Ett gruppavtal med ComHem som omfattar TV (digitalt startutbud, LAN), bredband 100/100 mbits/sek och hemtelefon (LAN) finns i fastigheten. Ingår i avgiften.

El och Varmvatten
Varmvatten och hushållsel debiteras efter faktiskt förbrukning.

Gemensamhetsutrymmen
CYKLAR & BARNVAGNAR
Barnvagnsrum på entréplan. Cykelförråd finns på två olika ställen i huset. Antingen går du in bredvid soprummet på husets vänstra sida, eller använder cykelförrådet som nås från baksidan av huset och ligger på plan 2. Boende som har garageplats har också möjlighet att parkera cykeln i garaget, intill bilen eller på anvisad cykelyta.

GÄSTLÄGENHET
Möblerad gästlägenhet (2 bäddar, enkelt kök, dusch och toalett). Kostnad 200 kr/natt.

GYM & BASTU
Tillsammans med grannföreningen Qvarnen i Nacka har medlemmarna tillgång till både gym och bastu. Gymmet är välutrustat, öppet dygnet runt och ligger på entréplanet. Bastun ligger alldeles intill och kan bokas via bokningstavlan i hallen utanför.

FESTLOKAL
Festlokalen för 15 personer ligger på plan 10 och 11. Tornlokalen, som bjuder på fantastisk utsikt, bokas tillsammans med rummet på plan 10 – via bokningstavlan innanför den inre entrédörren vid huvudentrén.

TERRASS
Bergsterrassen ligger på baksidan och nås via den övre entrén och gången på plan 8. Här finns bänkar, växter och en kolgrill som är flitigt använd under fina sommarkvällar.


Parkering
Föreningen har 37 garageplatser. Garaget ligger i föreningens grannfastighet Qvarnen Tre Kronor och är en samfällighetsförening tillsammans med två andra föreningar (Qvarnen i Nacka och Hamnkontoret). Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 200-1 400 kr/månad beroende på om det är vanlig garageplats eller en med laddstation. I dagsläget finns några lediga platser.

Avgift/renovering
Föreningen har en god ekonomi, ingen avgiftshöjning är planerad.

Inga större underhållsarbeten är planerade de närmaste åren. 

Ägande
Juridisk person kan godkännas som medlem i föreningen. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut överlåtelseavgift på 2,5% enligt gällande prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut pantsättningsavgift. Avgiften är av gällande prisbasbelopp.

Hemsida:
http://www.brfsilo.se

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka kommun och omgärdas av Saltsjön. Norr gränsar mot natursköna Kungliga Djurgården medan sydost omsluts av Svindersviken. Kvarnholmen erbjuder både båtbussar och båttaxi som angörs vid Norra kajen. Här passerar varierande båtar året om och är även farleden för kryssningsfartygen som tar en ut i Europa. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken, erbjuder också varierande natur. 

Marina med båtplatser och gästhamn
Vid lugna och skyddade Svindersviken kommer en ny småbåtshamn att skapas. Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats nära hemmet. Platserna administreras av Hästholmens Båtsällskap och du ska vända dig till dem med en intresseanmälan.

I takt med att Kvarnholmen färdigställs och nya boende flyttar in kommer det att finnas utrymme för en mängd marina aktiviteter runt om på Kvarnholmen så som kajakuthyrning, seglarskola och bad.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola som har en uttalad ambition att göra den till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och är sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Skolan har klasser upp till årskurs 9 med drygt 700 elever och nu finns även Ebba Brahe Gymnasium etablerad på Kvarnholmen. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Idag finns Ebba Brahe förskola och Alexanderskolan i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Kvarnholmens centrum erbjuder bl.a. en stor COOP-butik, STC gym, florist, vårdcentral, tandläkare, apotek, Robin Delselius bageri och Crispy pizza bistro. På Kvarnholmen finns flera populära restauranger som t.ex. Deli Molinari, Don Felice, Arigato sushi och glassbaren SNÖ nere på norra kajen. Dessutom kan du promenera, cykla, ta buss eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare brett utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer
Buss 402 tar dig in till Slussen på drygt 10 minuter, eller varför inte ta pendelbåt 80 eller 83 som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på några minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com