BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Rämensvägen 27A

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
  • 4.675.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
För dig som söker något större säljes nu denna ljusa och hemtrevliga trea i populära BRF Gavelhusen. Här bor du i en rymlig lägenhet med en rejäl inglasad balkong med trevlig eftermiddagssol. Lägenheten har en genomtänkt planlösning med öppna och rymliga sociala ytor och två väldisponerade sovrum. Genomgående påkostade materialval och ljusa färgval.

- Rymlig trea med två bra sovrum
- Ljust gavelläge med stor inglasad balkong
- Stora sociala ytor och rymligt badrum
- Ostört läge
- Genomgående påkostade materialval

Det första som möter dig när du kliver in i lägenheten är en praktisk hall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I hallen finns det plats för avhängning och garderob för förvaring. Intill hallen ligger det smakfulla och stilrena köket. Maskinellt utrustat med kyl och frys, induktionshäll, spis/ugn, inbyggd mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin. Vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning mot köket och har gott om plats för soffgrupp och stor matplats. De stora fönsterpartierna som ger ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet når du den stora balkongen med gott om plats för balkongmöbler. Lägenheten större badrum har tvättmaskin, torktumlare och praktisk förvaring i överskåp. Vidare har lägenheten två utmärkta sovrum där det större har platsbyggda garderober och gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Till lägenheten hör ett källarförråd som nås via hissen.

Här kombineras ett stadsnära boende med närhet till naturen så som Storängsparken, Årstaskogen samt Årstavikens vackra omgivning med badplatser, populära promenad- och löpstråk samt flera utegym. Kulturmärkta Årsta torg från 50-talet erbjuder matbutik, apotek, gym, Folkets Hus, bio, caféer och flertalet restauranger. Allt på bara några minuters promenad från huset.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 31204. Föreningen BRF Gavelhusen, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.675.000 kr. Månadsavgift 4 959 kr (Värme och kallvatten ingår. 220 kr för Telia Triple Play ingår ej). Andel i föreningen är 0.8309 %.

Driftskostnad

Totalt 540 kr/mån (6 480 kr/år) varav El 275 kr/mån, Vatten/Avlopp 90 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

937 838 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Förening
BRF Gavelhusen har totalt 144 lägenheter fördelade på tre huskroppar. Alla bostäder, om ett till fyra rum, har balkong eller uteplats. Föreningen förvärvade fastigheten 2017 då även byggnationen påbörjades. Föreningen äger marken. Byggnationen färdigställdes 2019. Inflyttningen påbörjades under november 2019 och slutbesiktningen genomfördes i april 2020.

Den totala boytan i föreningen är 9044 kvm och det ger en belåningsgrad på 12 600 kr/kvm.

Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Tomträtt
Föreningen äger marken.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen höjde årsavgifterna med 20% 2024-01-01. Per dagens datum har vi inte fått någon information om ytterligare avgiftsförändringar (Uppgifter från styrelsen 2024-03-04).

Renoveringar
Då husen är nybyggda finns inga större renoveringar planerade. Bullerproblematiken från tvärbanans växlar är nu löst och SL har flyttat den störande spårväxeln. Byggherren JM har åtagit sig att demontera isolerglasen på insidan av föreningens fönster om så önskas.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har källarförråd, föreningslokal/övernattningslägenhet, samt barnvagn- och cykelförråd. Samt trevliga grönytor mellan husen. I det mellersta huset ligger gemensamhetslokalen som kan användas som styrelserum, kalas eller övernattningslägenhet. Under gården finns ett garage med platser att hyra och direkt access till respektive trapphus.

Parkering
Föreningen innehar 52 p-platser i garage. Parkering kostar 1300kr/månaden, i dagsläget är det kö för att få en parkeringsplats. 2024-01-01 höjdes även p-platser med 200 kr/mån och 300kr/mån för laddplats

Kommunikationer i form av buss som tar dig till Gullmarsplan eller Årstaberg avgår endast några minuter bort vid Årstavägen var 4:e-10:e minut. Tvärbanan(Sickla-Solna via Gullmarsplan, Årstaberg och Liljleholmen) ligger 200 meter bort - hållplats Valla Torg. Till Gullmarsplan tar du dig på fem minuter. Oavsett färdmedel når du Södermalm på cirka 15 minuter.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.