BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Olaus Magnus väg 46

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Redan när man kliver in i bostaden så upplever man rymden i denna välplanerade tvåa

Här har ni ett hem som har allt man kan önska sig: Här finns en härlig rymd med cirka 2,70 meter i takhöjd, stora fönster och välbevarade originaldetaljer. Ett stort vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matplats och med utgång till den soliga balkongen som ligger i ett soligt sydvästläge. Sovrummet rymmer dubbelsäng och även garderob. Badrummet är helkaklat med badkar och vädringsfönster.

På Olaus Magnus väg bor du med naturen runt knuten där hela Nackareservatet breder ut sig med flertalet löpspår, utegym, badsjöar, stora ängar och även en 9-håls golfbana. Precis intill finns även Hammarbybacken med milsvid utsikt samt möjlighet till träningsaktiviteter året runt. Det är tio minuters promenad till badklippor vid Sickla sjö och till bryggor och caféer i Hammarby sjöstad. Det är också gångavstånd till Finn Malmgrens plan där det mesta finns: stor Coop-butik, apotek, gym, blomsteraffär, café, restauranger, 7/11 samt T-banan.

Närmaste T-banan från bostaden är dock Skärmabrink, där du dessutom finner två linjer med täta avgångar. 

Helt klart ett hem att trivas i!
Välkommen på visning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 215-46-1102. Föreningen BRF Spindeln 2 i Hammarbyhöjden.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 973 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 830 kr/mån (9 960 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån, Gas 300 kr/mån. Antal personer: 1.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Spindeln 2 i Hammarbyhöjden består av 18 lägenheter på adresserna Olaus Magnus väg 44-48, samt 4 bostadsrättslokaler. Föreningen ombildades 2016. En underhållsplan upprättades 2019 som sträcker sig till 2033. Det kan bli aktuellt med avgiftsförändring framöver, beroende på räntor och inflation.

Utförda renoveringar
2021 - Fasadrenovering inklusive renovering av ytskikten på samtliga balkonger. Renovering av samtliga trapphus samt ommålning av källarkorridoren. Utbyte torktumlare i tvättstugan. Utbyte elementkranar i lägenheterna. Montering nya tätningslister i samtliga fönster i lägenheterna.
2017- installation av säkerhetsdörrar.
2016/2017- avloppsstammar bytta i källarplanet och relinade från källare upp t.o.m. golvbrunn och till uppstick ur badrumsgolv vid toalett och handfat. I kök är de relinade fram t.o.m. kökets horisontella anslutning mot vertikal stam.
2016 - installation av fibernät.
2016 - Godkänd OVK.
2007 - Byte av värmeväxlare.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till öppet fibernät via Stokab. Bostadsrättsinnehavaren väljer och bekostar själv operatör för TV, internet och telefoni.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren samt en uteplats som medlemmarna kan nyttja.

Pantsättning
Bostaden är pantsatt. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Pantsättningsavgift betalas av köparen.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

Natur och fritid
Fritid närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Sommartid öppnar även utomhusbassängen vid Nytorps gärde.

Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

Service
I området finns det mesta; Matbutik, Apotek, videobutik, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Kommunikationer
Med T-bana från T-centralen ca 9 minuter till Gullmarsplan, därifrån 7-8 minuters promenad. Alternativt T-bana till Skärmarbrink 10 minuter och därifrån 7-8 minuters promenad.Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Det finns även bussförbindelser i närheten av lägenheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan. I hela området hittat man gratis gatuparkering. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders utbud av nöjen och restauranger på bara ca: 10 minuter.

Skolor
I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.