BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fruängen

Eva Bonniers gata 17, 3tr

  • 3 rum och kök
  • 71 kvm
  • 3.390.000 kr
  • 923
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Eva Bonniers gata 17 och denna fina 3:a i en lågt belånad förening!

Bostaden är belägen högst upp i huset och har en balkong som vetter i soligt sydvästläge med utsikt över takåsarna. Här erbjuder vi dig ett ljust och rymligt hem utan insyn och med en välplanerad planlösning. Huset omsluter en grön och härlig innergård med grillplats, utemöbler och plats för barn att leka. Brf Tre Damer är en välskött förening som är lågt belånad. Här har du närhet till både tunnelbana och centrala bekvämligheter, men även till naturen och badplatser.

Bostaden har genomgående ekparkett i alla rum. Hallen är bred och har plats för både möblemang och avhängning av kläder. Köket är ljust med köksluckor i gråa fina toner och är utrustat med alla bekvämligheter du behöver i din vardag. Vidare hittar du två stora sovrum och ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen. Badrummet är helkaklat och där är dessutom förberett för en tvättmaskin.

Hall
Stor välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter. Samt möjlighet för ett hemmakontor eller att sätta in garderober om man önskar ännu mer förvaring. 

KÖK
Charmigt kök med
gråa luckor och läderhandtag. Gott om förvaring med skåpsluckor som når ända upp till taket. Bevarad serveringsbänk med bänkskiva i marmor. Matplats vid det stora fönstret och maskinell utrustning såsom spis, varmluftsugn, diskmaskin, kyl och frys.
 
VARDAGSRUM
Ett väl tilltaget allrum med plats för
stor soffa,tv-möbler och även matbord om du skulle önska. Stora fönsterpartier med generöst ljusinsläpp samt utgång till den soliga balkongen som har plats för soffa och matplats. 

Master bedroom
Rymligt sovrum med fönster mot innergården. Plats för stor säng samt sängbord och skrivbord. Stor garderobsvägg med gott om förvaringsmöjligheter. 

Sovrum 2 
Mysigt väl tilltaget sovrum som idag är uppdelat i två delar, med sovplats i ena delen och skrivbord, garderob och plats för lek och att umgås i den andra delen. 

Badrum
Kaklat badrum med WC, handfat, badkar samt förberett för tvättmaskin. Fönstret ger ett härligt naturligt ljusinsläpp. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 228. Föreningen Brf Tre Damer.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.390.000 kr. Månadsavgift 4 197 kr. Andel i föreningen är 0.1905 %.

Driftskostnad

Totalt 470 kr/mån (5 640 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

148 971 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Välkommen till Riksbyggen bostadsrättsförening Tre Damer. Föreningen ligger i sydvästra Stockholm alldeles intill Fruängens centrum och tunnelbanestation.

Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna Fickspegeln, Hårnålen, Parasollet och Handväskan 2, 3 och 4 fördelat på 18 hus, innehållande 567 lägenheter med en sammanlagd yta på 37 463 m².

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Föreningen hyr ut ett antal lokaler med hyresrätt.

Byggnadsår
1955-57

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Självdrag

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har 17 st cykelrum samt ett hobbyrum som är utrustat med två arbetsbord och en hyvelbänk. På ett av arbetsborden finns också ett skruvstycke. Det finns också möjligheter till mindre målningsarbeten.

En mindre gästlägenhet med fem sängplatser är renoverad och kan hyras av medlemmar i föreningen. I lägenheten finns en enkel kokvrå, toalett, matgrupp, bäddsoffa samt våningssäng. Ingen dusch finns. Kokvrån är utrustad med mikro, kyl, porslin och enkel köksutrustning. Bokning sker via mail till: Gastis@tredamer.se. Kostanden är 350 kr/natt.

I föreningen har alla medlemmar tillgång till 16 st tvättstugor, varav två av dessa är avsedda för grov/mattvätt.

I föreningen finns även innergårdar med utemöbler och grillplatser.

Förråd
I varje bostadsrätt ingår ett vinds- eller källarförråd.

TV- och internetanslutning
Föreningen har tecknat ett nytt avtal med Ownit AB. Det nya avtalet innebär att samtliga hushåll får 700-1000 Mbit/s som ingår i månadsavgiften.

Föreningen har även tecknat ett nytt avtal med Telenor för kabel-TV. Det nya avtalet innebära att samtliga hushåll får TV Bas med 18 kanaler och en playtjänst via föreningen nät. I TV Bas ingår även Telenor stream, du kan titta när du vill från mobilen, surfplattan eller datorn. Detta ingår i månadsavgiften.

Parkering
I förening finns det 42 garageplatser samt 137 parkeringsplatser.
För köplats, maila till parkering@tredamer.se.
I dagsläget är det kö till samtliga platser 

Det är fri parkering runt omkring i hela Fruängen.

Utförda renoveringar
1996 Stambyte
1996 El-byte
2005 Fasadrenovering låghusen
2005 Fönsterbyte låghusen
2014 Stamspolning
2014 Byte av fjärrvärmecentraler
2015 Installationer, relining avlopp
2015 Huskropp utvändigt, fasader och fönster, tre höghus
2016 Installationer, pumpgrop
2017 Renovering, målning, lokaler
2018 Tvättmaskin, två torkskåp
2018 Takavvattning
2018 Upprustning lekplats
2017-2020 Huskropp, utvändigt, fasader, fönster två höghus

Renoveringar
Föreningen planerar att renovera taken inom ett par år.

Kommande avgiftsförändringar
Inga kommande avgiftshöjningar är inplanerade i dagsläget.

Ägande
Minsta tillåtna ägarandel enligt föreningens stadgar är 10 %. Föreningen godtar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som ska betalas av den förvärvande bostadsrättshavaren. Överlåtelseavgiften uppgår till ett belopp motsvarande 2,5 procent av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten för överlåtelsen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift betalas av bostadsrättsinnehavaren. Pantsättningsavgiften uppgår till ett belopp motsvarande 1 procent av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten när föreningen underrättas om pantsättningen.

Övrigt
För mer info se föreningens hemsida: http://www.tredamer.se

Områdesbeskrivning

Fruängen
Fruängen är ett riktigt populärt område i Söderort med blandad bebyggelse där charmiga äldre fastigheter samsas med modern arkitektur. Området gränsar mot Långbro, Herrängen, Västertorp och Solberga, samt till Huddinge kommun. Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Området erbjuder verkligen något för alla! 

Service och butiker
Fruängen centrum är ett stadsdelscentrum beläget cirka 10 km från Stockholm City. Det är ett fint utomhuscentrum med låga fastigheter som byggdes på 50-talet. Här finns allt från dygnet runt öppet gym till kommersiell service som apotek, systembolag, bank mm. Fruängen Centrum genomgick under 2012 en renovering vilket innebar en omfattande modernisering. Detta inkluderade bland annat ny belysning och nya undertak i Fruängsgången, nya fasader och målningsarbeten, nytt skyltprogram och nya uteserveringar. Centrumet hyser idag ett 30-tal butiker, caféer, restauranger och mataffärer. Här finns välkända Erssons Fisk & Deli, charmiga butiken Handgjort där det bland annat tillverkas egna chokladpraliner samt restauranger som serverar sushi, thai, pizza, italienskt och grillat.

Kommunikationer 
Fruängen har mycket bra kommunikationer och med T-banans röda linje tar du dig till Liljeholmen på ca 9 minuter, Hornstull på ca 11 minuter och till Stockholm Central på ca 15 minuter. Flertalet busslinjer trafikerar också med bland annat buss 173 som tar dig till Kungens Kurva  

Fritid, natur och rekreation i närområdet
En kort promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park som är ett av Stockholms vackraste parkområden. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos Bodega och omtalade restaurangen Aloë. För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. Under varma sommardagar finns mysiga Långsjön med badbrygga, sandstrand, stora gräsytor, beachvolleybollplan och restaurang. Inom bekvämt avstånd finns även populära Hägerstensbadet med 25 m bevakad bassäng. I nordvästra delen av Fruängen ligger Mälarhöjdens idrottsplats. Idrottsplatsen har både simhall och utomhusarena för friidrott och fotboll.

Kungens Kurva – Inom cykelavstånd
Kungens Kurva är Skandinaviens största shoppingområde och här finns bland annat Ikea och nöjespalatset Heron City med SF Bio.

Parkering
I området finns mycket bra parkeringsmöljighter och är du folkbokförd i stadsdelen kan du även få tillstånd för boendeparkering på gatan.