BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Rangstagatan 18

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 2.795.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva en av Högdalens absolut bästa 2:or. Belägen på 13 våningen med otrolig utsikt över hela Stockholmsområdet! Denna måste ses! Mycket stor balkong och genomgående mycket fint skick. Härlig öppen planlösning.

Hallen är väldigt rymlig och bra med stora garderober som erbjuder bra förvaring.

Badrummet är mycket fräscht med klinkergolv och helkaklade väggar. Snygg duschhörna, wc och handfat. Tvättmaskin och torktumlare ingår.

Lägenhetens kök är modernt och har gott om skåp med bra förvaring. Snygga vita skåpluckor. Fin bänkskiva med kakel ovan. Kyl/frys samt diskmaskin. Inbyggd ugn och micro. Spishäll och fläktkåpa. Underbar öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är mycket fint med stora fönsterpartier. Utgång till en mycket stor balkong med magnifik utsikt över stora delar av Stockholm. Detta är spektakulärt och måste upplevas på plats.

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Här finns också en stor klädkammare / förråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 13, hiss finns. Lägenhetsnummer 3-2306. Föreningen Brf Scenen i Teaterkvarteret.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.795.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 874 kr (I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, bostadsrättstillägg och bredband 100/10, TV grundutbud och fast telefoni via Telia. ingår). Andel i föreningen är 0.6922 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Brf Scenen i Teaterkvarteret i Högdalen består av två huskroppar med totalt 150 lägenheter (1-5 rok). Ett punkthus med 16 våningar på Rangstagatan 18 och ett lamellhus med adress Stenkvistavägen 9 och 11. Föreningen har även tre hyreslokaler, en är belägen i punkthuset och två i lamellhuset med entréer mot Högdalsplan.
Utöver det finns det 48 parkeringsplatser i garage. 
Hushållsavfall hanteras via tre sopkassuner vid Rangstagatan 18, för återvinning av tidningar, glas, kartong/wellpapp, batterier, metalförpackningar, ljuskällor och plast finns ett miljörum beläget på Stenkvistavägen 8. 

Gatuadresser
Rangstagatan 18, 124 54 Bandhagen - punkthuset
Stenkvistavägen 9 och 11, 124 54 Bandhagen - lamellhuset

Fastighetsbeteckning
Köksluckan 2
Brf Scenen i Teaterkvarteret äger marken.

El- & vattenkostnad oförändrad: 

Elkostnaden: 3kr/kWh (från 1,93 kr/kWh)

Vattenkostnaden: 70kr/kbm (från 55 kr/kbm)

 Bredband, TV och Telefoni

Bredband 1000/1000, TV grundutbud och fast telefoni ingår i månadsavgiften via Telia.

Parkering
Föreningen har idag tillgång till totalt 48 garageplatser, platserna kostar 1328 kr/mån. 

Cykelförvaring
Cykelrum finns i punkthusets bottenvåning, Rangstagatan 18. Vi har även tillgång till ett flertal cykelrum i Brf Regissörens punkthus, både i markplan och i källaren. Ingången till markplanet är granne med garagenedfarten på Stenkvistavägen 8 och till källaren kommer man via portarna eller via garaget. Använd nyckeltaggarna för att komma in. 

Information om överlåtelser
Överlåtelseavgiften är x 2,5% av prisbasbeloppet
(år 2020: 47 300 kr) och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 1 % av prisbasbeloppet
(år 2020: 47 300 kr) och betalas av köparen.

Områdesbeskrivning

I närheten finns fina promenadvägar, grönområden, simhall och gym, skola och flera förskolor. En kort promenad på ett par minuter tar dig till Högdalens centrum där du finner butiker, mataffärer, apotek, systembolag och annan service. I närheten finns även Bandhagen centrum med bland annat trevliga Café Chateau och Bandängen, en härlig parklek med ett litet minizoo och grönska. 

Till och från Högdalen är kommunikationerna goda. Härifrån är det den gröna linjen som tar dig till city på ca 15 min. Högdalen centrum är även en knutpunkt för flera busslinjer. Du kan t ex ta buss 167 till Älvsjö station och Farsta centrum. Buss 172 går till Skarpnäck och Huddinge station. Buss 165 går till Farsta och Liljeholmen. Även nattbussarna 190 och 195 stannar i Högdalen.